reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Bardzo poważnie się nad tym zastanawiam... Nawet sama nie wykonuje usg tylko inna ginekolog i ta stawia diagnozy z gotowego swistka. To moja pierwsza ciąża czuje się w niej zagubiona chyba to właściwe słowo a ona wcale mnie nie uspokaja tylko mówi nie naciągnąć się, nie skakać i jeść dużo warzyw. Eh moze mam gorszy dzień...
kochana ja jestem w 3 ciąży i wiem ze odpowiednia opieka lekarska to podstawa więc może warto zastanowić się nad zmianą lekarza ja swojego zmieniłam po 3 wizytach bo nie czułam dobrej opieki

a tak z innej beczki to powiedzcie mi jakim programem robicie żeby wstawić zdjęcia bo mam z tym problem

reklama
Rozumiem Cię, to też moja pierwsza ciąża i też przerażało mnie, że mogę trafić na beznadziejnego lekarza. Udało mi się trafić na lekarz idealną. Jak się poryczałam to usiadła obok mnie i pocieszała, zawsze wysłuchuje i mam jej prywatny nr telefonu. Szkoda czasu na kiepskich lekarzy, zmienić możesz zawsze. Nie powinnaś się czuć zagubiona. Masz internet poszukaj dobrego lekarza w swojej okolicy.

heronima wiesz co jesli jest kosc nosowa i nt jest ok to nie masz sie czym martwic. a program wylicza statystycznie wedlug tego co lekarzowi powiedzialas. ale usg jest najwazniejsze. ja uwazam ze badanie to paltne jest zbyteczne. ale musiszz sobie odpowiedziec na pytanie jak dziewczyny pisaly- co bys zrobila gdyby okazalo sie ze dziecko jest chore? ale jesli usg jest ok to ejst ok. dzieci z zespolem downa nie maja kosci nosowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bleair zmien lekarza- wazne zebys mu ufala i zeby dobzre cie traktowal.
niunia ja tez nie moge wstawic bo pokazuje mi sie ze za duze a zmniejszyc nie umiem

Amniopunkcja jest bezpłatna w takim przypadku, ale takie badanie pociąga za sobą ryzyko poronienia.

Hieromina dlatego m. in. nie robiłam testu pappa, bo to dwa hormony w zestawieniu z tym co powiesz, czy palisz, czy były poronienia, czy choroby w rodzinie. Dla mnie sieje tylko więcej zamętu niż pożytku. Ja miałam Nt 2,08 kość nosowa jest prawie 2 cm, przepływy ok i genetyk powiedział że nie ma powodu do niepokoju. ZD można poznać po przepływach bo z tego co mówił chyba krew cofa się czy coś takiego. Każde dziecko inaczej rośnie, wpływają na niego inne czynniki i w związku z tym będą miały inne parametry !
Poza tym dziecko można usunąć gdy ma wady przy których nie będzie mogło funkcjonować - ZD do takich wad nie należy.
Twoja decyzja ale ja nie ryzykowałabym...
Dzięki za życzenia :)

bleair - jeśli chodzisz prywatnie, to na pewno bym się nie zastanawiała nad zmianą.
Jeśli a NFZ, to warto poszukać na znanylekarz.pl.
A może są tutaj dziewczyny z Twojej okolicy i kogoś polecą ;)
Nie ma co się czuć niepewnie u swojego lekarze.
Powinnaś mu móc zaufać.

reklama
Dobry lekarz to podstawa. Moja jest taka wspaniala, ze z kazda niepokojaca sytuacja moge sie do niej zwrocic. Zawsze odbiera, chyba, ze operuje to oddzwania. Ostatnio jak dzwonilam, ze mam bol brzucha to kazala jechac do szpitala i dzwonila do lekarza ginekologa, co ma dyzur spytac sie co ze mna. Takze interesuje sie kazda pacjentka i zawsze moge na nia liczyc. Jak mialam wirusa 3-dniowego, zadzwonilam do niej i powiedziala jakie leki mam kupic i od razu pomoglo :-) takze to Ty musisz czuc sie komfortowo :-) Moja poprzednia Pani Dr byla mila, ale tez miewala humorki. A obecna zawsze usmiechnieta, az radosc wejsc do gabinetu :-)

Do góry