Nie było mnie kilka dni z powodu egzaminów, a tu 40 stron do nadrobienia! Zaczęłam czytać wczoraj, skończyłam dopiero dziś, ale nie opusciłam żadnego wpisu. Wszystkie Wasze rady i przeżycia są dla mnie, początkującej mamy, bardzo cenne
Sesje zakonczylam z ogromnym sukcesem. Zaledwie pięć osób, w tym ja, zdało egzamin z najtrudniejszego przedmiotu, o który bardzo się martwilam
teraz jestem spokojna, wiem że uda mi się obronić tytuł przed porodem, może już nawet w czerwcu. Zapewnilam tym spokojne macierzyństwo bez konieczności konczenia studiów po porodzie. Przez ostatnie dni miałam w sobie tyle siły i motywacji, że czułam jakby maleństwo przesyłało mi dodatkową energię, abym mogła się przygotować do tych egzaminów i je zdać. Po otrzymaniu ostatnich wyników przez dwie godziny radowałam się wspaniałym sukcesem, aż w końcu odpłynęłam w spokojny sen
Basienka, Happymum, życzę z całego serca, aby następne wizyty przyniosly same wspaniałe wieści :*
Nati92 też rano mam zaokraglenie na brzuszku, ale z lewej strony
zawsze jest to dla mnie mile uczucie, jakby maleństwo witało się ze mną każdego dnia.
Ostatnio przez 2-3 również czułam ucisk gdzieś poniżej żeber. Myślałam, że to może z powodu intensywnej nauki, długim przesiadywaniu w jednej pozycji, ale wyczytałam, że na tym etapie ciąży macica robi się już tak duża, że można odczuwać ucisk na narządy wewnętrzne. Na razie ból ustał, ale też już zastanawialam się nad zgłoszeniem do lekarza