reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Weronika- gratulacje.

A mój kochany mąż w tym tygodniu kończy urlop i posprzatał całe mieszkanie :-) łacznie z myciem okien :-) kochany moj ale ja za to ostatnio na same popołudniówki chodzę:-(

Współczuję wam tych przeziębienien i życzę zdrówka mnie na szczęście zadna choroba nie dopadła

reklama
Słoneczko, Fryte - też tak mam, to normalne, nie ma co się martwić.
Maluszek po prostu robi sobie miejsce w brzuszku :)

Heromina - jest dokładnie tak, jak Kassia napisała z macierzyńskim.
Składkę obliczają jako średnią z ost. 12 mcy pracy.
Na L4 w ciąży dostajesz 100% pensji.

Sesje zakonczylam z ogromnym sukcesem. Zaledwie pięć osób, w tym ja, zdało egzamin z najtrudniejszego przedmiotu, o który bardzo się martwilam :D teraz jestem spokojna, wiem że uda mi się obronić tytuł przed porodem, może już nawet w czerwcu.

Wielkie gratulacje! Jest to naprawdę powód do dumy.
Absolutorium to już ostatni krok do mgr! :)
Spokojnie teraz ciesz się ciążą i korzystaj z jej uroków :)

okasia - ale to też na spokojnie z ćwiczeniami.
Mnie po ćwiczeniach np. bardziej ciągnie w dole brzucha :/

Ja mam dzisiaj odwiedziny teściów - b. się cieszę.
Właśnie kończę robić obiad i deser - truskawkowe tiramisu :)

okasia
daj znac jak przejdzie moze i ja zaczne troche a czujesz przez cały dzien bo u mnie nasilaja sie wieczorem i w nocy a w dzien spokój
Nie wiem czy to zasługa ćwiczeń, ale ból przeszedł. Do tego plecy też znacznie mniej bolą. Ja robię delikatne, rozciągające ćwiczenia na piłce. Przed ciążą bardzo często ćwiczyłam ze względu na kręgosłup, potem zaniedbałam, ale teraz muszę koniecznie wrócić.

Mnie też stres w pracy wykańczał. Tydzień to już na wyciągnięcie ręki. Dziś czwartek jutro piątunio, a w poniedziałek zaczniesz się żegnać :)

Nie wiem czy to zasługa ćwiczeń, ale ból przeszedł. Do tego plecy też znacznie mniej bolą. Ja robię delikatne, rozciągające ćwiczenia na piłce. Przed ciążą bardzo często ćwiczyłam ze względu na kręgosłup, potem zaniedbałam, ale teraz muszę koniecznie wrócić.
Jakie ćwiczenia kochana wykonujesz jeżeli można wiedzieć? Jakieś z internetu ? :)

reklama
Zazwyczaj włączam sobie jakiś filmik z youtuba. Jest sporo ćwiczeń dla kobiet w ciąży o różnym stopniu trudności. Na kręgosłup pomaga mi samo siedzenia na piłce czy leżenie.

Do góry