reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

jak czytałam to aż się zatrzymałam na sałatce, która podrzuci? ;) ale bym zjadła!!!

happymum nie ogarniam ileś wątków ale z tego co zrozumiałam tutaj, to pielęgniarka nie znalazła i nie usłyszała bicia serduszka tętna , odesłała Cię z kwitkiem. I ty szalona wyszłaś? Co za babsztyl, litości! Nie znalazła to robi z lekarzem usg ty masz być spokojna że z dzieckiem dobrze....brak słów.

ja bym zrobiła jak Fimka radzi

Już prawie kończę więc zapraszam na sałatkę jarzynowa ;) właśnie też mi przyszła na nią ochota dlatego robię :)

reklama
Też sobie nie wyobrażam wrocic do pracy po macierzynskim od razu bo dziecko jedynie do żłobka.. a dziewczyny mam pytanie od jakiegos tygodnoa moze wiecej mam problemy ze spaniem, jak jest u Was? jest mi niewygodnie ciagle sie budze a jak sie budze to musze isc do toalety bo ciagle czuje parcie na pecherz..

Polcia ja mam to samo

happymum czujesz malucha, lekarz nie dal Ci powodu do niepokoju, wiec jest dobrze, nie denerwuj sie, bo tylko samopoczucie sie pogarsza i durne mysli do glowy przychodza.

nasze macice sa teraz mniej więcej wielkości grejfruta, sa coraz bardziej ukrwione i zdarza im się napinać i twardnieć, dla mnie poczułaś napinającą się macicę a nie wypychającego malca, na chłopski rozum, nasze maluchy maja po 8-9 cm. ich dupeczki są milimetrowe ile musiał by mieć siły taki malutki człowieczek żeby tak napiąć powłoki brzuszne? ;) raczej nierealne na tym etapie ciąży. Lekkie kopniaczki owszem ale napewno nie wypychanie , na to jeszcze stanowczo za wcześnie ;)

dokladnie :)

Dzis tak nas wywialo, ze ledwo mozna sie bylo poruszac, ale zadowolona jestem, bo zostala mi tylko ksiegowa i moge sie skupic na ur malego. Brzuch dzis dawal czadu nawet nie wiem od czego, bo nie robilam niczego spoecjalnego, ale czuje ogromny nacisk na zoladek czyli szprota pnie sie w gore. Meczy mnie starsznie kaszel i to raz suchy raz odrywajacy sie, zastanawiam sie czy moge robic inhalacje z Mucosolwanu

Mnie też dziś brzuch strasznie boli, właśnie taki nacisk na żołądek, odczucie mam podobne jak przy niestrawności. Martwiłam się, że mam niewielki brzuszek i w zasadzie ciąży nie widać, dziś wywaliło brzuch. Teraz już widać, że jestem w ciąży :) Wszystkie kolejki moje!

Ja miałam bardzo silny ból gardła.. Nie mówiłam, nie umiałam przełknąć śliny... Lekarz przepisał tamtum verde ale do płukania jest najlepsze! Pomogło i obeszło się bez antybiotyku

Dziewczynki w zeszłym tygodniu też byłam bardzo przeziębiona mega katar + bolące gardło.
Wyleczyłam się trzy dni saszetkami GRYPOVITA (aronia, hibiskus, malina, skoncentrowana wit.C) oraz tabletkami na gardło dla kobiet w ciązy - *spam* (malina, propolis)
W ogóle bardzo polecam serię *spam* dla kobie w ciąży- różnego rodzaju syropki, tabletki i kropelki do nosa - wszystko na bazie naturalnych składników, całkowicie bezpieczne:-) :)

matusiak cały talerz poproszę!

happymum spokojna głowa-też tak uważam, ale podejście mi się nie podoba personelu medycznego :( tylko płakałaś i się zestresowałaś :(

okasia hahaahah byle jeszcze chcieli przepuszczać ;)

beata haahhaha

karolanka a cukru w tym prenalenie, że kosmos ;)

heromina zrób sobie inhalacje z tymianku, skuteczne na kaszel :)

reklama
Do góry