jaspis
Fanka BB :)
Robię inhalacje z soli fizjologicznej i póki co to średnio mi pomagają. Wczoraj wieczorem robiłam sobie na gorąco parówkę z rumianku, a dzisiaj wstałam z żółtym katarem. Paracetamol można w pierwszym trymestrze, bo rożne rzeczy czytałam na ten temat. A czy można wit. C pic 1000mg? Jestem mocno przewrażliwiona co chodzi o zażywanie czegokolwiek, bo zanim zrobiłam test trochę lekarstw brałam, leczyłam sie grzancami i nalewkami, a jeszcze miałam zabieg ze znieczuleniem miejscowym. Jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciąży to boje sie nawet wsiąść wit. C :-)
Ginekolog pozwolił mi brać sporadycznie paracetamol w pierwszym trymestrze na moje bóle głowy (w szpitalu też go podają ciężarnym na początku ciąży), jednak go nie biorę, bo mi nie pomaga. Nie brałabym syntetycznej witaminy C, myślę, że lepsza będzie naturalna, no ale ja też jestem przeciwna zażywaniu czegokolwiek w ciąży, no chyba ze jest wyraźne zalecenie.
Żółty katar może wskazywać na infekcję bakteryjną co może skończyć się antybiotykiem :/ Może lepiej pójdź do lekarza?
BASIENKA dobre wieści