reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Ja w pierwszej ciąży dowiedziałam sie na 70% ze dziewczynka na tych genetycznych. Wtedy chodziłam do genialnego lekarza który miał super sprzęt. Niestety nie każdy lekarz umie dobrze pracować z usg.

Happymum20 a co byś chciała, dziewczynkę czy drugiego chłopca ?

reklama
Angelika-sama nie wiem bo z jednej strony chciałabym drugiego synka zeby sie razem bawili itp a z drugiej strony coreczke zeby kupowac sukienki i lalki.
Co do sprzętu tal gdzie jafe maja naprawdę super sprzet :)

doczytałam się w internecie, że takie zachwiania równowagi czy nawet omdlenia są czymś w miarę normalnym w ciąży.

Tak, dokładnie, ja miałam b. podobnie.
Szczególnie trzeba uważać, jak się robi b. ciepło na dworze :/
Ja to do przystanku nie mogłam dojść, na 2 razy brałam.
Siadałam na krawężniku i musiałam przeczekać.
I po chwili mi mijało.
I nie ruszałam się bez butelki wody z domu.

Happymum - && za wizytę!

happymama - dobrze powiedziane o tym żeby nie porównywać dzieci!

hej

U nas weekend leniwy nawet choinki nie rozebralismy, bo sie nikomu nie chcialo,ale dzis juz ogarniam chatke, bo i tak juz nie zapalamy zadnych ozdob.

okasia tos sie urzadzila, wspolczuje

Ja na sluzbe zdrowia nie narzekalam mieszkajac u meza w Sosnowcu, po prostu rewelacja, zero kolejek, wszystko od reki i za darmo ofc, a takiego gine prowadzacego jakiego mialam to ze swieca szukac, szpital full wypas, nowoczesny, personel swietny, a nad morzem 90% priv, kolejki, szpital ponoc dobry, ale juz wiem, ze bedzie gorzej w niektorych przypadkach niz w Sosnowcu,ale co zrobic.

Libido mi dziewczyny skoczylo z -50 na +100 hehe masakra, maz sie cieszy oczywiscie, a ja jakas niewyzyta :p

Niestety nie znalazlam gina na nfz, wiec musze isc priv, a badania robie tylko te najwazniejsze, bo porownalam z 1 ciaza i 1/3 nie robilam, weszlam tez na str centrum medycznego w, ktorym bede miala prenatalne i tam tez nie ma obowiazku robienia wszystkich badan jakie mi zlecila ginka, wiec przy dobrych wiatrach same badania wyjda ok 60zl

Okasia no to miałaś...

Dzięki za kciuki ;-)

Ja też bym chciała dziewczynkę... No ale wiadomo jak będzie drugi chłopak to też będę się cieszyć
Koleżanka będzie miała dziewczynkę a ma już syna więc Fuks :-) choć ciąża całkiem inna,gorsza. Wiecznie coś tam się dzieje.
Druga znajoma ma syna i na 80% drugi chłopak ale mówi że czuła jakoś syna.

Ja w sumie jakoś tak też czuje zr jednak będzie syn ale może przez to, że chciałam dziewczynkę... A wy coś przeczowalacie?

Mi się wydaje, że ciut za wcześniej na podgląd płci, ale może się mylę
Karolkaga a w którym jesteś tyg ? Ja mam genetyczne 4 lutego i u mnie będzie to 13 tydz

u mnie będzie dokładnie 12 plus 6

Libido mi dziewczyny skoczylo z -50 na +100 hehe masakra, maz sie cieszy oczywiscie, a ja jakas niewyzyta :p

o to by mój się mąż też ucieszył narazie to u mnie nawet minus 50 nie ma.

okasia - biedulko :( ja to zawsze się boje takich sytuacji, w ciąży tym bardziej...więc wypełzam z wanny trzymając się jej brzegu obiema rękami :D
Basia7777 - ja w poprzedniej ciąży myślałam że będzie chłopiec, okazała się dziewczynka. Teraz mam identyczne dolegliwości co poprzednio tylko bardziej intensywne...wiec obstawiam tym razem dziewczynkę ;)

leżę, głowa boli, oczy bolą bo zasłony odsłonięte (światłowstręt?) mdli potwornie i nagle nie wiadomo skąd przyszło mi na myśl że jadła bym rafaello albo coś w tym stylu byle kokosowe i z kremem. Tak wyglądają zachcianki? :p

Okasia, kuruj się teraz bidulko po tym upadku, jak nie wiele trzeba do nieszczęścia...
Mika tak, właśnie masz zachcianki :)
Happy trzymam kciuki za wizytę i ujawnienie się bąbelka, choć nawet z dobrym sprzętem lekarze często nie chcą nic mówić. Tam wszystko jest po prostu tak malutkie że łatwo o błąd. Sama znam kilka przypadków gdzie miał być chłopiec właśnie w okolicach 13 tygodnia a potem siusiak odpadł. Albo na odwrót:)
Byłam dziś na pobraniu krwi a w czwartek wizyta. Dziś ostatni dzień 11 tygodnia. Dolegliwości chyba powoli odpuszczają, znaczy wieczorem dalej mdli ale już nie tak...Mam coraz więcej obaw, a to brzuch nie rośnie, a to cycki przestają boleć i zaczynam sobie wkręcać, że to koniec... Zbliżam się powoli do czasu kiedy poroniłam może dlatego...
Na badania prenatalne umówię się dopiero po wizycie, muszę mieć pewność, że dziecko rozwija się. To w końcu dopiero moja 2 wizyta z usg. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś termin.
Ja też nie mam jeszcze karty ciąży. U nas na kartkę do becikowego i tak wpisują tylko wybrane wizyty a tak czy siak byłam przed 10 tygodniem więc na pewno nie przepadnie.
Mąż ubezpieczył mnie dodatkowo u siebie w pracy w PZU, bo pojawiła się okazja przystąpienia bez karencji (z córka wymagali 9 miesięcy) więc uznaliśmy że warto dodatkowo zabezpieczyć się.
U nas będzie 2,5 roku różnicy między maluchami, córka już teraz jest bardzo samodzielna choć obecnie przechodzi bunt, nie mogę na nią narzekać:) Wydaje mi się, że dzieci z dużą różnicą wieku złapią ze sobą kontakt dopiero na etapie dorosłego życia, gdy sami będą mieli własne rodziny i wiele wspólnych tematów. Z dwoma maluchami na pewno jest/będzie ciężko ale tu nie chodzi o moją wygodę tylko o to żeby dzieci miały siebie :) Nas kiedyś przecież zabraknie...

reklama
Ja tylko podrzucę taką ciekawostkę, że w okol. 11tc. chłopczyk i dziewczynka mają "siurka" (tzw. nub).
Dopiero w okol. 17/18 tc. nub u dziewczynek zanika.
Dlatego ciężko tak szybko stwierdzić jaka to płeć i lekarze podają ją właśnie w okol. 20tc.
Żeby nie zawieść pacjentki.

Zobaczcie same ;)
http://baby2see.com/gender/external_genitals.html

A ja czuję u siebie chłopa.
Mdłości mi przeszły.
Funkcjonuję już jak przy pierwszej ciąży.
NARESZCIE! :D

Do góry