reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

My właśnie wrocilismy do domu,bylismy na ogrodzie i zrobilismy wojne na sniezki ;) maly radosc jakich malo :)
Kassia-ja tez przekladam sprzatanie z dnia na dzień :/

reklama
aneta - również nie zgodzę się, że u nas jest sto lat za murzynami.
Możesz wybrać szpital jaki chcesz, to Twoja decyzja.
Ja miałam świetną opiekę podczas porodu i tuż po nim.
Nie płaciłam za położną ani za salę rodzinną.
Jedzenie było dobre, leżałam na 2-osobowej sali poporodowej.

kasia - w niektórych szpitalach można jeszcze opłacić położną i lekarza.

Jagi - mam już kartę ciąży. Lekarz wystawił mi w 6 tc.

--------------------------------------

U mnie od 3 dni brak mdłości.
Nie chcę zapeszać, ale ten okropny stan trwał 2 tyg.
I oby już się skończył!

ja troje dzieci urodziłam w polsce a ostatnie w DE i czułam się się jakbym rodziła w innym świecie a nie w kraju obok. Dla mnie różnica w podejściu do mnie jako do człowieka kolosalna w polsce owszem nie było źle, miałam fajną ginekolog ( choć prywatnie) ale tutaj czułam się człowiek która ma prawo głosu i czułam że ja i moje dziecko jesteśmy ważni a niestety w polsce mi tego brakowało.

kochać można wszystkie swoje dzieci , można je traktować równo i sprawiedliwie, jestem tego żywym przykladem, nie jest to proste ani łatwe ale możliwe. Trzeba tylko pamiętać że każdy człowiek jest inny i nie porównywać dzieci do siebie na zasadzie " a twoja siostra patrz jak potrafi, a patrz jak braciszek ładnie je a ty nie" niecierpie czegoś takiego. Rodzice sami podsysają rywalizację między dziećmi ( często nawet nieświadomie) a potem zdziwienie że dzieci się kłócą czy biją a jako osoby dorosłe nie mają ze sobą dobrych kontaktów.
.

aneta - również nie zgodzę się, że u nas jest sto lat za murzynami.
Możesz wybrać szpital jaki chcesz, to Twoja decyzja.
Ja miałam świetną opiekę podczas porodu i tuż po nim.
Nie płaciłam za położną ani za salę rodzinną.
Jedzenie było dobre, leżałam na 2-osobowej sali poporodowej.

kasia - w niektórych szpitalach można jeszcze opłacić położną i lekarza.

Jagi - mam już kartę ciąży. Lekarz wystawił mi w 6 tc.

--------------------------------------

U mnie od 3 dni brak mdłości.
Nie chcę zapeszać, ale ten okropny stan trwał 2 tyg.
I oby już się skończył!
to mnie zaskoczylas. ja jestem jak by to powiedziec z branzy i w moim szpitalu i w moim miescie nie mozna- zakazane to jest i nielegalne.u ans duza sprawa byla z tego w gazetach pisali i w ogole bo tragedia sie stala wlasnie przy oplaconej poloznej ktorej w szpitalu byc nie powinno bo to nie jej dyzur.ale kazda polozna sama decyduje, co miejscowosc to inaczej :p ja tego nie neguje

Happymama-pewnie masz racje
Kassia-ja mam nadzieje że uda mi sie dzis ogarnąć
zazdroszcze- ja jutro sie wezme dzis odpoczywam :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale produkujecie! :o ale udało mi się nadrobić ;)
- Co do operacji, ja dostałam od chirurga skierowanie na wycięcie woreczka żółciowego z kamieniami - na operacje czekałam 6 tygodni. Nic nie płaciłam żadnemu lekarzowi.
- Dziewczyny ja na mdłości dostałam czopki, nie pamiętam nazwy, coś na T. Bezpieczne w ciąży i skuteczne.
- Co do różnicy wieku to ja wolałabym tak z 5 lat różnicy :D bo starsze dziecko wtedy już troche się sobą zajmie.

weekend lenia u mnie :p miałam się pouczyć czegoś, skończyło się na obejmowaniu muszli i gniciu na kanapie. Plamień brak od 3 dni, luteina chyba podziałała, więc mam nadzieje że dzidziuś rośnie i nadrabia straty :)
wy już w 12 tydz wchodzicie a ja tu na szarym końcu :p zazdroszczę wam :)

Ja mam 10 tydz karty ciąży jeszcze nie mam, dopiero 27 maja mi zalozyc. Jutro na wyniki mam ich strasznie dużo, najgorzej , że na czczo :hmm:. Co do różnicy wieku to ja czułam się jakbym miała dwa razy jedynakow, bo pierwszy syn ma 12 lat , mój szkrabik 16 miesiecy...a teraz będzie prawie 2lata między nimi, więc ja nie wiem jak to jeszcze jest, ale mam nadzieję, że za jakiś czas będą się razem ładnie bawić. Ja też mam takiego lenia, że wszystko przekładam z dnia na dzien :happy: ale robota nie ucieknie:wink:

reklama
Jagi, ja miałam kartę ciąży założoną na pierwszej wizycie, to chyba był 6. tydzień. Tutaj na forum dziewczyny pisały, że kartę zakłada się dopiero po usg, na którym widać serduszko, ale u mnie założona była bez tego.
U mnie wlasnie u lekarza z ktorego zrezygnowalam nawet gdy bylo usg i serduszko nie zalozyl-jakby czekal na zbieg wydarzen....
Zmienilam lekarza i jutro mam nadzieje ze zalozy karte ciazy.

nie praktykuje sie juz wynajecoa poloznej tylko dla ciebie- to bylo niezgodne z parwiem i nie robi sie tego juz jakies 2-3 lata. chyba ze u ciebie w miejscowowsci jest onaczej :)
Tak inaczej.Jest oficjalnie na stronie szpitala informacja o takiej usludze.Mam dwa wybrane szpitale w Katowicach i oba maja takie uslugi.

http://www.szpital.net.pl/index.php?y=2&x=11&x1=5&b=0#opiekapoloznej2

Blok porodowy punkt 7
Indywidualna opieka poloznej

Tak to wyglada u mnie.

I jeszcze jeden znalazlam szpital w Katowicach.Cennik na stronie szpitala do pobrania.Jak w zalaczniku.
Corke rodzilam tam 10 lat temu nie bylo takiej uslugi.Dopiero jest od 5 lat.

Załączniki

• IMG_0566.jpg
    IMG_0566.jpg
    188,2 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry