reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Dominika, od wrzesnia chlopcy poszli do przedszkola. Starszy musial bo zerowka, a mlodszy nudilby sie bo przyzwyczajony do towazystwa starszego. Jk zaprowadzam ich do domu i wracam z corcia to ona zaraz idzie na drzemke, a jak wstanie to do razu musimy isc po chlopcow. Wrzesien to byl szok dla mnie, niepamietam kiedy mialam tyle czasu dla siebie ;). Wreszcie moglam jakos dokladniej ogarnac mieszkanie ;). A tak na powaznie to ja wiedze ze im wiecej dzieci mamy tym mniej absorbujace sa. Maja siebie i tak ladnie sie bawia, tylko u nas zawsze glosno :). Ja przywyklam i nie slysze tego, ale jak ktos przychodzi do nas to sie smieja ze jak w wloskiej rodzienie :). Kocham te moje baki, a dzis wizialam serduszko kolejnego mojego szczescia. Niewyobrazam sobie ze mogloby jej nie byc.

reklama
Jagi2015 myśle ze ten drugi lekarz ma racje. Ja duzo bym dała za takiego lekarza tutaj bo tak naprawdę każdy ma w nosie czy ja donoszę czy nie. Ja od początku ciąży jestem na zwolnieniu, odpoczywam i nie robię w domu prawie nic oprócz jakiś lekkich posiłków dla siebie. Tez sie nie ekscytuje ciążą, bo mam juz sporo za sobą i modlę sie zeby dojść do II trymestru. Pewnie dopiero w połowie ciąży będę cokolwiek planować i myślec ze sie uda, chociaż bardzo wierze że teraz sie uda. Clexane i acard utrzymało duzo ciąży, raczej nie szkodzą a mogą uratować twoje dziecko.

Dziekuje za te slowa:) Nie panikowalaby tak gdyby nie tyle strat a tylko ja wiem ile mnie to kosztowalo lez.
Ten pierwszy to juz 25 lat w branzy i chyba innymi zasadami sie kieruje.Dopiero w 10 tyg ciazy chce mi karte ciazy zalozyc.Chyba go znieczulica ludzka dopadla.
Maz marudzi ze kombinuje,ze pierwsza ciaze(udana )nam prowadzil.Ale mu powtarzam ze to bylo 10 lat temu.Ja bylam mlodzsza i organizm inny juz.
W Katowicach nie ma problemu z lekarzami jest och od groma ale takich sobie jest duzo,do dobrych czeka sie miesiac na pierwsza wizyte i kliniki ale te ciagna tylko mega kase.

lepiej odpoczywaj ja bym tak zrobila. i clexan tez wskazany przy tylu poronieniach. takze ja bym tego drugiego sluchala lekarza.

wlasnei z sanek wrocilam z mala- zimno mi okropnie :p teraz zjem pizze ktora dzis upieklam mniammmmmmm
Dzieki;)Chyba pojde wczesniej na zwolnienie tym bardziej ze ja jestem 4h w samochodzie i niezle mnie wytrzesie:(
Ja dzisiaj sloik rolmopsow:))

Ja też myślę nad zwolnieniem lekarskim, jeszcze 2 tygodnie temu byłam zdeterminowana. A teraz im bliżej kolejnej wizyty lekarskiej tym bardziej się zastanawiam, choć czuję się fatalnie. Z zazdrością czytam Wasze komentarze, że zanikają wymioty i mdłości. Ja czuję się coraz bardziej wyczerpana, wymioty dalej są, mdłości 24h, a ja już nawet nie mam czym wymiotować. Na początku była żółć, potem ślina, a teraz jest tylko odruch i skaczący żołądek, podrażnione gardło, ale nic nie wylatuje, bo już chyba nie ma co. Przez to czuję się gorzej niż wcześniej.

Trochę mi już siada psychika, wczesnej przyjmowałam z dobrodziejstwem inwentarza, teraz jestem załamana. Dodatkowo coraz częściej słyszę od koleżanek, że męczyły się do 6 miesiąca, a jedna do 8 miesiąca, inna całą ciążę i wcale mnie to nie pociesza :/

Okasia to u mnie też było tak samo.... W większości wymiotowalam nazbierana ślina, żółwia a najgorsze jak kwasy to przelyk palił! Jedynie co mi na to pomagało w miarę to mleko zimne z lodówki.
Pije codziennie bo mnie wycisza.
Od dwóch dni nie wymiotuje niczym rano że wyrywa żołądek a dzisiaj pierwszy raz od niepamiętnych czasów cały dzień czułam się dobrze.... Piękne uczucie..
Jak widać zaczynam zbliżać się do 12 tyg i nie będę miała dłużej takiego stanu.
Głowa do góry przetrwasz to,ale musisz mieć pomoc w mężu.
Ja od 2 miesięcy jem śniadanie w łóżku przygotowane przez męża i cały dzień pomaga bo jest w domu co robić. Inaczej nie wiem jak bym to przeżyła...

Okasia, Basia wspolczuje Wam kochane tych wymiotow i mdłości. JA tego wszystkiego moze z tydz mialam. Jak jestem u lekarzy teraz mnie dwoch prowadzi diabetolog i ginekolog , to sie patrzą dziwnie jak mowie ze sie dobrze czuje. Ze niby przy blizniakach powinnam miec podwojne mdłości itd. Ciesze sie ze nie mam. I tak w drugim trymestrze mi sie zacznie ciężar bol pleców i strach zeby sie nie urodZiły za wcześnie.

Ja tak sobie myslalam jeszcze dwa tyg temu ze dam rade popracować dluzej ze kupię wszystko dla dziecka a tu raczej nic z tego nie bedzie. Musze pogadac z lekarzem bo tyd temu na wizycie nie moglam sie skupic na niczym.

Dziwna trochę ta służba zdrowia w uk. Powinni bardziej przejmować sie stanem mamy w ciąży. A już szczegolnie jak kobieta ma za sobą poronienia czy musiala sie leczyć.

Słodka owsianka trzymam Cie za słowo że więcej dZieci sie łatwiej wychowuje. Mam nadzieje ze u mnie tez tak będzie:)

Witam sie w sobotni poranek :-) ja zaraz smigam do pracy naszczescie dzis tylko do14 ;-) czasami zazdroszcze wam tych mdlosci :-) ja w zadnej ciazy niestety albo na szczescie nie mialam za to u mnie norma jest mega zgaga i w 3 trymestrze skurze w łydkach ( pamietam jak w pierwszej ciazy w nocy zlapal mnie wielki skurcz w jednej nodze taki ze az miesien mi zasalo i od razu w druga tez zlapal ja z brzucham prubuje je rozmasowac z bólu nie moglam nic powiedziec a maz sie przebudza patrzy na mnie i z takim tekstem "przydalo by sie umuc a nie drapiesz mi sie tu" myslalam ze go udusze ) milego dnia kobietki takiego bez zadnych niespidzianek:-)

Witamy☺
W pn musze poinformowac szefa.Nie chcialam tak szybko ale zleca mi zadania ponad sily.Najgorsze ze szefa mam daleko wiec musi to byc telefoniczna rozmowa a nie osobiscieMusze dzisiaj pocwiczyc rozmowe z szefem na sucho☺
Mam nadzieje ze nie bedzie za duzo pytal bo ja jeszcze sama nie wiem od kiedy na zwolnienie i jak dlugo macierzynski☺
U nas troszke sniegu ale za malo na balwana z mala.
Milego dnia i duzo odpoczynku☺

reklama
Co do ciąży w uk ja nie narzekam. Trzeba wiedzieć gdzie się udać,ciąża do 16tc zajmuja się specjalne centrum. Bez problemu zroba tam wcześniej usg i odpowiesza na kazde pytanie. Ssma bylam tam na usg w 6tc.
Co do mdłości...moje wróciły...nie sa super koszmarne ale męczą mnie rano zamim zjem.
Ciuchów ciążowych niw mam zamiaru kupować,leginsy,wieksze jeansy i bluzki..ciążowe ciuchy zazwyczaj mi sie nie podobają...jedna sukienkę kupie żeby była na sesje.
Jeszcze tylko jutro i w poniedziałek na usg :) Dowiedziałam sie że jak dobrze pójdzie to poznamy prawdopodobną płeć dzidziusia:) mam nadzieję ze nam się pokaże.

Do góry