happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Karolanka-piekny brzuszek,ja też mam papp-a przy okazji usg w poniedziałek
U mnie bedzie różnica 4 lata i 3 miesiące
U mnie bedzie różnica 4 lata i 3 miesiące
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie roznica bedzie rowno 6 lat. nie wiem czy to dobrze czy zle ale mysle ze latwiej mi bedzie do mala juz duzo rozumie, pomoze takze mysle ze ok.a;e to sie okaze z czasem.
chcialam moj brzuch wstawic ale nie umiem
Co do ciąży w uk ja nie narzekam. Trzeba wiedzieć gdzie się udać,ciąża do 16tc zajmuja się specjalne centrum. Bez problemu zroba tam wcześniej usg i odpowiesza na kazde pytanie. Ssma bylam tam na usg w 6tc.
spokojnie, maluszek moze musi byc wiekszy by wsyztsko dobrze bylo widac- najlepszy okres do robienia tego usg to 12 tyg 0 dni do 12 tyg 6 dnitakze u ciebie napewno tak jesthey Sierpnióweczki!
nie było mnie 3 dni a tu zaległości tyle że szok!
ciuchy ciążowe poszły w ruch- szczególnie spodnie z obniżonym stanem - nie lubie czuć ucisku w brzuchu, więc wygoda
pisałyście o sesji ciążowej- robiłam za każdym razem sesję ciążowo- rodzinną- teraz też zrobię
miałam wczoraj badanie prenatalne i lekarz powiedział że za tydzień musimy powtórzyć bo widzi nieprawidłowości -jak to usłyszałam to ryj i panika, uspokajał że chce by dziecko było większe a wyniki bardziej wiarygodne ale stres przeżyłam.... teraz za tydzień mam gina i już czekam..... chyba nawet w stresie
wspolczuje. ja ostatnio etz prawie padlam w kolejce za wedlina.Byłam dziś na zakupach w hipermarkecie, jestem wykończona. Na dziale mięsnym złapały mnie mdłości, wymiociny podjechały aż pod migdałki. Było strasznie, teraz zakupy nierozpakowane leżą w przedpokoju, a ja leżę na kanapie. Kusi mnie drzemka. Czuję, że żyję w jakichś 5%, w 95% to wegetacja, a ja czuję się tak jakbym była największym leniem na świecie. Jak kiedyś usłyszę, że ciąża to nie choroba to będę gryzła!
aniolkowa.mama masz rację jak jest wszystko w porządku to opieka jest zadowalająca ale gdy coś się zaczyna złego dziać to trudno oni nic nie zrobiąTu nie chodzi o usg bo owszem zrobią jak jest jakiś problem, odpowiedzą na pytania ale nie pomogą w utrzymaniu ciąży poniżej 12tygodnia, nie bedą ratować dziecka poniżej 25tyg ciąży. Przeszłam w UK przez 3 ciąże z problemami i nie mowię, bo opiekę miałam bardzo dobrą i są zawsze mili jak to Anglicy, ale każdy rozkłada rece i mają dewizę, że widocznie tak natura zdecydowała. Poleciałam do Polski w pierwszej ciąży i tam położyli mnie do szpitala i robili wszystko, żeby uratować moje dziecko!
Teraz jestem w 4 ciąży i nie mam żadnych uprawnień do jakiejkolwiek z ich strony pomocy, bo w badaniach wychodzi, że przyczyny poronień nie ma. Taka moja natura. Lekarz mi powiedział, że kiedyś którąś ciąże donoszę, ale ile po drodze stracę to on nie wie. Tutaj opieka jest fajna jak sie nic złego nie dzieje! A jak dochodzą komplikacje to oni są bezradni