reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Niunia nie tylko Ty, ja też juz w pracy :-\ a jakoś sił brak, dziś ma być u mnie szefowa wiec pewnie jej już powiem o ciąży.
Pozdrawiam Was serdecznie, która może niech odpocznie dziś za mnie. Miłego dnia :-)

Cześć dziewczyny.
Podziwiam te które dzisiaj w pracy. Ja nie mam żadnych mdłości w ciąży ( w poprzedniej też tak było) ale za to w ogóle nie mam siły i jeszcze zauważyłam że strasznie skacze mi ciśnienie. Wczoraj to mega niskie 100 na 58.

Co lekarz to inne podeście widzę mój biorąc pod uwagę to że poroniłam i że nie mam już 20 lat od razu dał mi luteine i zwolnienie i kazał się oszczędzać.

Co do ubrań ciążowych to ja muszę mieć specjalne leginnsy bo wszystko co mi się kończy w połowie brzucha strasznie mi przeszkadza. I kocham legginsy:)

Tak czytam że planujecie sesje brzuszkową i wiecie może to fajny pomysł:) Dziewczyny z trójmiasta możecie kogoś polecić?

hej

"przydalo by sie umuc a nie drapiesz mi sie tu"

hahahaha sory, ale nie moglam sie powstrzymac, atak w ogole to bym go chyba poduszka walnela ;P

Haha widze ze wszyskie jak krolewny śpią w sobotni ranek :-) tylko ja biedna jak ten kopciuszek musialam wstac :-)

Ja sie wczoraj narobilam i na koniec jeszcze walnelam brzuchem o kant blatu, myslalam, ze urodze taki bol, wiec dzis pozwolilam sobie na dluzsze leniuchowanie, ale synek od 6 czuwal, zeby mi czasem az za dobrze sie nie spalo ;)

Ja sesji ciazowej nie planuje, jakos mnie to nie kreci, ale na pewno bede chciala z cala 4 cos porobic

słodka owsianka- potwierdzam, mi też się łatwiej ogarnia czwórkę niż jedno, pamietam jak urodziłam pierwsze dziecko to na nic nie miałam czasu a teraz mam na wszystko ;) starsza trójka jest ze sobą z żyta i mnóstwo czasu spędzają razem, żałuję czasami że z ostatnim tak długo czekałam bo różnica jest 6 lat ( od trzeciego) a to już sporo a on ciągle gania za starszym rodzeństwem i chciałby być na równi z nimi. Dlatego z piatym już tyle nie czekaliśmy ja chciałam szybciej ale pierw karmienie a potem nie wychodziło ale różnica będzie 2,5 roku więc idealnie :)

okasia- współczuję, potwornie się męczysz, przechodziłam przez to w drugiej ciąży, żyć mi się chwilami odechciewało.

mi mdłości nie przeszły, jutro wchodzę w 12 tydzień, wieczory są ciężkie, czuję się ciężko i mdli mnie ale przestałam wymiotować już jakiś czas temu. Do tego doszło wstawanie nocne na siku i ogólna ciążowa bezsenność w nocy za to w dzień miałabym ochotę spać pół dnia ( gdybym mogła oczywiście) .

le różnica będzie 2,5 roku więc idealnie :)

u mnie będzie 2 lata i 9 miesięcy - myślałam że to spotro ale jak mówisz że idealnie to się cieszę. Wszystkie moje koleżanki które maja więcej niż jedno dziecko mówią że jest coraz prościej. Ja chyba najbardziej obawiam sie bałaganu narazie przy 2-latce mam zwykle armagedon w domu :)

Hej dziewczynki :-)
Dawno nie pisałam, ale regularnie Was podczytuję, wiele się działo u mnie w ostatnim czasie, może niekoniecznie wolałabym opowiadać, ale czasu przez to bardzo mało miałam na udzielanie się na forum..
Na początku 9-go tygodnia zaczęłam plamić, dostałam więc duphaston (w pierwszej ciąży też brałam) i jeszcze dwa tygodnie będę brać.Już w ogóle nie plamię ale do 12-go tygodnia muszę brać.
Pozatym kolejną wizytę u gin mam w przyszłym tygodniu, usg prenatalne zaplanowane na 28 stycznia. Zdecydowałam się również na test pappa - będzie za jednym zamachem razem z usg :-)
Pozatym REWELACYJNE SAMOPOCZUCIE od początku ciąży, zero mdłości i wymiotów.
Oby tak dalej, a tym "cierpiącym" życzę wytrwałości, jeszcze tylko chwilka i złe powinno ustąpić :-)
I mój brzusio 10/11 tydz. poniżej :-)
brzusio tydz.10.jpg

Załączniki

• brzusio tydz.10.jpg
    brzusio tydz.10.jpg
    151,8 KB · Wyświetleń: 62
reklama
u mnie roznica bedzie rowno 6 lat. nie wiem czy to dobrze czy zle ale mysle ze latwiej mi bedzie do mala juz duzo rozumie, pomoze takze mysle ze ok.a;e to sie okaze z czasem.
chcialam moj brzuch wstawic ale nie umiem :(

Do góry