reklama
pewnie ze mozliwe. moja pierwsza ciaza o ponad tydzien mlodsza byla takze spokojnie, postepuj jak pwoiedziala a w razie czego skonsultuj z innym lekarzemtyle ze tu w Ełku do lepszego sie nie dostane, jest jeden podobno najlepszy ale on prywatnie nie przyjmuje a na nfz to 2 miesiące ku więcej trzeba czekać....wazne ze mi dala luteine dopochwową a jesli ma sie cos stać to i tak się stanie...nawet w szpitalu mi mówili ze poza podaniem leków nic więcej nie mogą. Musze wytrzymać te 2tyg...mozliwe żeby ciąża byla mlodsza o pare dni?
super dzieki nawet nie wiedzialam ze chodakowska ma tez takie cwiczenia. w razie czego jakbym na priv podeslala mi linka bylabym wdzieczna. ja zcekam z cwiczeniami do konca 12 tygi wtedy cwiczenia i na fitnes dla ciezarnych sie zapisze bo normalnie nie moge sie opanDzisiaj mam straszne zakwasy a ćwiczenia znalazłam na YouTube wpisz sobie : 45 minutowy trening dla kobiet w ciąży Be Active Ewy Chodakowskiej
On trwa dokładnie 36:30 min na obrazku są 2 kobietki na razie na spokojnie planuje tak 3 razy w tyg powolutku zacząć ćwiczyć oczywiście swoim tempem i z umiarem
bedzie dobrze- wazne ze szybko rozpoznanaMika bedzie dobrze. Oszczedzaj się. Pewnie ze ciaza moze byc mlodsza i dlatego tak wychodzi. Serduszko bije a to najważniejsze. Kiedy mialas ostatnią miesiączke? U mnie w rodzinie zdarzyło sie juz dwa razy ze ciotki do 5 miesiaca miały okres i dopiero jak dzieci zaczęły sie ruszać to sie polapaly ze w ciazy są. Bylo to z 20 lat temu ale jednak było.
Ja wlasnie wróciłam do domu od diabetologa. Jest tak jak myslalam. Mam cukrzycę. W piatek szkolenie w poradni dostanę pena do zastrzykow i insulinę. Spodziewalam sie tego bo cukry na czczo mam wysokie wiec trzeba je obniżyć a na to tylko insulina pomoże.
ja w to nie wierze chociarz mzoe- dzis kupilma kilo galaretek w czekoladzie- zladlam 1/3 i myslalam ze umre tak mi niedobzre bylo ale chodzily za mna od tygodzniaDziewczyny czy wierzycie w płeć dziecka po tym na co ma się ochotę w ciąży? Na słodkie czy kwaśne? Sprawdza się to czy raczej nie
jezeli chcesz sie upewnic ale jestes w ciazy serce bije a beta pokaze tylko czy jestes w ciazy- a to wiesz. nie pokaze czy bedzie poronienie. odpoczywajdziewczyny a co sadzicie o tym żebym zrobiła betę i powtorzyla po 48h? To będzie wiarygodne?
Mika ale może spokojnie. Plamienia takie to czasami normalne, moja koleżanka do 3 miesiąca codziennie plamila tak i miała dobrego gina. Dziecko ok porostu macica się rozszerza i tak reagowała. Dostałaś luteine więc myślę że i tak więcej się nie da zrobić. Spokój najważniejszy :-)
Fimka
Fanka BB :)
Ale może spojrzenie będzie inne. Czasem narastają takie legendy, że ktoś jest świetnym lekarzem, a jak się idzie na wizytę to nie wiadomo na czym ta "świetność" ma polegać.
Dobrze powiedziane! Popieram!
Ja chodzę do takiego, który jest niby "tyranem", bo nie chce przepisywać tabletek anty na ładne oczy.
Tylko zleca najpierw badania, zanim coś da.
Nie traktuje pacjentek jak króliki doświadczalne, pchając im co nowsze hormony.
Niestety przez to ma nalepkę "złego" lekarza XD
Ja znalazłam swojego na znanylekarz.pl i uśmiałam się b. z opinii pacjentek...
okasia
Fimka, ja miałam właśnie tak samo z lekarzem, który wyprowadził mnie z bardzo kiepskiego stanu. Na stronach z ocenami lekarzy ma połowę negatywnych ocen, a szczerze mówiąc nie widziałam lepszego diagnosty. Chodziła do niego też moja mama, której przeprowadzał operację usunięcia torbieli jajnika i też ma jak najlepsze zdanie o nim.
Teraz prowadzę ciążę u ginekolog, która jest po 30-stce i mam do niej pełne zaufanie, do tego jest jeszcze pełna empatii, uprzejma, dokładna i potrafi słuchać.
Na żadną profesor, która słucha tylko myśli w swojej głowie, bo pacjent to kretyn i zbędny element, na pewno się już nie piszę!
W swojej karierze, z ciekawszych przypadków ginekologów, pamiętam też panią ginekolog polecaną przez moją koleżankę (jej mama pracuje w przychodni i niby ma rozeznanie), która mnie i moim 4 koleżankom zdiagnozowała tyłozgięcie macicy. Dodam tylko, że u żadnej się to nie potwierdziło.
Teraz prowadzę ciążę u ginekolog, która jest po 30-stce i mam do niej pełne zaufanie, do tego jest jeszcze pełna empatii, uprzejma, dokładna i potrafi słuchać.
Na żadną profesor, która słucha tylko myśli w swojej głowie, bo pacjent to kretyn i zbędny element, na pewno się już nie piszę!
W swojej karierze, z ciekawszych przypadków ginekologów, pamiętam też panią ginekolog polecaną przez moją koleżankę (jej mama pracuje w przychodni i niby ma rozeznanie), która mnie i moim 4 koleżankom zdiagnozowała tyłozgięcie macicy. Dodam tylko, że u żadnej się to nie potwierdziło.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
beata0526
Mika jasne ze beta jest wskazana ale po dwoch dniach musisz powtorzyc zeby sprawdzic czy przyrost jest wlasciwy ...bo tak to nic nie da ...I Ile sie nie myle to potem poziom juz spada . Bierz luteine, lez, odpoczywaj Ile sie da I czekaj cierpliwie na wizyte...no I Nie stresuj sie bo to nie pomoze tylko moze zaszkodzic . Bedzie dobrze glowa do gory
Fimka
Heromina
hej
Popieram, poza tym bardzo podoba mi sie tu opcja cytowania, jest genialna
Ja sie tego troche boje, bo przy synku mialam lekko ponad norme glukoze, moja mama ma cukrzyce i ktos w rodzinie tez, wiec mam pietra, zeby na mnie nie padlo :/
Nie wierze, tak samo jak nie wierze, ze przy dziewczynce ma sie brzydka cere itp. Przy synku jadlam wszystko z wyjatkiem watrobki smazonej, a najwiecej pochalanialam mandarynek. TEraz na poczatklu wcinalam sledzie i inne octowe marynaty, a teraz juz tego nie rusze i wparowalam w warzywa i owoce. Slodycze srednio czasem zjem troche czekolady, a czasem mecze pol batonbika 2 dni, ale za to polubilam sie z ciastami wszelkiej masci.
Mam w koncu prenatalne tylko tak dziwnie mnie zapisala, bo usg mam 21.01, a potem 5.02 znowu jakies badanie z pobraniem krwi itd u genetyka. NIe mialam czegos takiego przy synku
Hej. Ja też wolę zostać przy formie forum.
Dziewczyny, jeśli chcecie to możemy założyć Grupę prywatną zamkniętą tu na bb. Grupy wyglądają odrobinę inaczej niż ogólne forum.
Za jakiś czas będziemy też mogły przenieść się całkowicie do działu zamkniętego, zazwyczaj gdzieś wokolicach po naszych porodach, ze względu na to, że teraz dużo mam jeszcze będzie dołączało. Założeniem działu zamkniętego forum dla nas będzie zajmowała się administracja forum bb, grupę możemy założyć we własnym zakresie, łącznie z dodawaniem/ odbieraniem dostępu poszczególnym użytkownikom.
Popieram, poza tym bardzo podoba mi sie tu opcja cytowania, jest genialna
Ja wlasnie wróciłam do domu od diabetologa. Jest tak jak myslalam. Mam cukrzycę. W piatek szkolenie w poradni dostanę pena do zastrzykow i insulinę. Spodziewalam sie tego bo cukry na czczo mam wysokie wiec trzeba je obniżyć a na to tylko insulina pomoże.
Ja sie tego troche boje, bo przy synku mialam lekko ponad norme glukoze, moja mama ma cukrzyce i ktos w rodzinie tez, wiec mam pietra, zeby na mnie nie padlo :/
Dziewczyny czy wierzycie w płeć dziecka po tym na co ma się ochotę w ciąży? Na słodkie czy kwaśne? Sprawdza się to czy raczej nie
Nie wierze, tak samo jak nie wierze, ze przy dziewczynce ma sie brzydka cere itp. Przy synku jadlam wszystko z wyjatkiem watrobki smazonej, a najwiecej pochalanialam mandarynek. TEraz na poczatklu wcinalam sledzie i inne octowe marynaty, a teraz juz tego nie rusze i wparowalam w warzywa i owoce. Slodycze srednio czasem zjem troche czekolady, a czasem mecze pol batonbika 2 dni, ale za to polubilam sie z ciastami wszelkiej masci.
Mam w koncu prenatalne tylko tak dziwnie mnie zapisala, bo usg mam 21.01, a potem 5.02 znowu jakies badanie z pobraniem krwi itd u genetyka. NIe mialam czegos takiego przy synku
Karolkaga
Zaciekawiona BB
ja też tu zostaje bo mi się podoba.Popieram, poza tym bardzo podoba mi sie tu opcja cytowania, jest genialna
u mnie teraz grupe skarpety i kocyk mały relaks kiedy córcia się kapie...nie mam mocy
reklama
Fimka
Mój dzisiejszy bilans jedzenia:
15 ptasich mleczek
3 pomarańcze
1 banan
marchewka
kawa
woda
Nic więcej nie dałam rady...
I słabo się czuję fest.