reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Hej. Ja też wolę zostać przy formie forum.
Dziewczyny, jeśli chcecie to możemy założyć Grupę prywatną zamkniętą tu na bb. Grupy wyglądają odrobinę inaczej niż ogólne forum.
Za jakiś czas będziemy też mogły przenieść się całkowicie do działu zamkniętego, zazwyczaj gdzieś wokolicach po naszych porodach, ze względu na to, że teraz dużo mam jeszcze będzie dołączało. Założeniem działu zamkniętego forum dla nas będzie zajmowała się administracja forum bb, grupę możemy założyć we własnym zakresie, łącznie z dodawaniem/ odbieraniem dostępu poszczególnym użytkownikom.

Mika - oj, ja bym już pewnie gnała do innnego lekarza...

tyle ze tu w Ełku do lepszego sie nie dostane, jest jeden podobno najlepszy ale on prywatnie nie przyjmuje a na nfz to 2 miesiące ku więcej trzeba czekać....wazne ze mi dala luteine dopochwową a jesli ma sie cos stać to i tak się stanie...nawet w szpitalu mi mówili ze poza podaniem leków nic więcej nie mogą. Musze wytrzymać te 2tyg...mozliwe żeby ciąża byla mlodsza o pare dni?

superrrrrrrr ale uwazaj. bezpieczne sa od drugiego trymestru. a jakie robilas?

moja mala 4030 wazyla ale na ostatanim usg pokazywalo 4800 wiec nawet sie cieszylam ze nie bylo postepu porodu i po tych 9 godzinach zrobili mi cc bo nie wiem co by bylo jakbym ja dolem rodzila. okazalo sie ze 4030 wazy ale i tak duzo. i tez nie wierze ze witaminy maja na to wplyw- u mnie maz duzo wazyl i ja tez niemalo wiec wiedzialam ze dziecko bedzie duze

wspolczuje nienawidze prasowania

Dzisiaj mam straszne zakwasy a ćwiczenia znalazłam na YouTube wpisz sobie : 45 minutowy trening dla kobiet w ciąży Be Active Ewy Chodakowskiej
On trwa dokładnie 36:30 min na obrazku są 2 kobietki na razie na spokojnie planuje tak 3 razy w tyg powolutku zacząć ćwiczyć oczywiście swoim tempem i z umiarem :)

a mnie wizyta wcale nie uspokoiła :'( zaczynam wątpić w umiejętności mojej ginekolog...plamie nadal na brązowo (kawa z mlekiem) malutko 1-3 razy dziennie. Myślałam ze to od krwiaka. Ona dzis do mnie ze żadnego krwiaka nie widzi a ciąża mniejsza niż skończone 7 tyg, ze tak o kilka dni (nie powiedziała konkretnie) ale ze puls jest to dobry znak i za dwa tyg mam przyjść to się okaże czy ciąża sie rozwija. Dala mi luteine dopochwowo i nakaz leżenia. Martwię sie....

Będzie dobrze trzymamy kciuki, dbaj o siebie

Mika bedzie dobrze. Oszczedzaj się. Pewnie ze ciaza moze byc mlodsza i dlatego tak wychodzi. Serduszko bije a to najważniejsze. Kiedy mialas ostatnią miesiączke? U mnie w rodzinie zdarzyło sie juz dwa razy ze ciotki do 5 miesiaca miały okres i dopiero jak dzieci zaczęły sie ruszać to sie polapaly ze w ciazy są. Bylo to z 20 lat temu ale jednak było.

Ja wlasnie wróciłam do domu od diabetologa. Jest tak jak myslalam. Mam cukrzycę. W piatek szkolenie w poradni dostanę pena do zastrzykow i insulinę. Spodziewalam sie tego bo cukry na czczo mam wysokie wiec trzeba je obniżyć a na to tylko insulina pomoże.

Aneta - no mnie uspokaja właśnie to ze serduszko bije i ze plamienie nie jest duże, no i nigdy nie zaplanilam żywą krwią. A plemienia to tez czesta przypadłość w ciąży
przykro mi z powodu cukrzycy :(

Matusiak - jak bylam w ciąży z córką to miałam na słodkie ochotę, i jak miała mdlosci to tylko słodkie mi przez gardło przechodzilo :D wiec może to i prawda ;)

reklama
mozliwe żeby ciąża byla mlodsza o pare dni?

Możliwe, wszystko zależy od tego kiedy było zagnieżdżenie zarodka ;)

Dominika - racja, ja już do jednej takiej grupy zamkniętej należę, ale tak jak piszesz, musi się zamknąć lista sierpniówek. Bo wiadomo, część jeszcze odejdzie (np. na lipcówki), a inne dołączą.

Daisy - ja również podziękuję za czat na fb ;)

Matusiak - co do kwaśnego i słodkiego.
Z synem rzeczywiście jadłam ciągle grejpfruty, teraz ciężko mi powiedzieć, bo na razie mało mi wchodzi.
To pewnie się okaże z czasem, ale podejrzewam, że nie ma reguły, jak ze wszystkim :p
Dzisiaj np. kupiłam ptasie mleczko, bo miałam ochotę... :p
I zjadłam prawie cały poziom :O

Ostatnia edycja:
Do góry