reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Kiedy w końcu i ja będę się dobrze czuła. Wczoraj od 16-17 był jeden z gorszych dni w tej ciąży...Dolegliwości powoli powinny przechodzić a u mnie chyba dopiero sięgają apogeum...i jeszcze zachciało się mężowi szarlotki, w trakcie jej robienia zwymiotowałam tak chyba zadziałały na mnie jabłka...
Też z chęcią bym poćwiczyła ale jakby wystąpiły jakiekolwiek komplikacje nie mogłabym chyba żyć ze świadomością, że sama to spowodowałam :((( Ale my aniołkowe mamy jesteśmy już wyczulone na pewne sprawy więc to dlatego...

reklama
Hej kochane ciesze sie ze na wszystkich wizytach wszystko ok oby tak dalej.
Asiunia duzo nas tu aniolkowych wiec wszystkie mamy stresa ale wierze ze bedzie dobrze dla mnie najgorsza bedzie koncowka i bede sie bala zeby nie powturzylo sie to co ostatnio.
Anetka gratulacje blizniakow super wiesci tez kiedys chcialmm miec 2 od razu
Życzę wszystkim milego dnia ;-)

U mnie Wczoraj też wymioty na wieczór i na dodatek jakieś kwasy że przelyk pali i szczypie.... Już niech przechodzi ile można ;-)

Co do porodu też mam niemiłe wspomnienia... Syn 4 kg SN urodziłam.zaklinowal się w barkach wypychali go ale bóle były straszne że pamiętam do dziś. Dlatego nie chce brać witamin aby go nie utuczyc.

Co do porodu to ja nie chcę cc tylko znieczulenie w kręgosłup i SN rodzic tak bym najbardziej chciała...

Dzisiaj zaczynam 11 td już coraz bliżej 2 trymestru ;-)

U mnie Wczoraj też wymioty na wieczór i na dodatek jakieś kwasy że przelyk pali i szczypie.... Już niech przechodzi ile można ;-)

Co do porodu też mam niemiłe wspomnienia... Syn 4 kg SN urodziłam.zaklinowal się w barkach wypychali go ale bóle były straszne że pamiętam do dziś. Dlatego nie chce brać witamin aby go nie utuczyc.

Co do porodu to ja nie chcę cc tylko znieczulenie w kręgosłup i SN rodzic tak bym najbardziej chciała...

Basia ja jutro zaczynam 11 tydzien.

Myślę kochana ze to nie od witamin dzidzius duży był. Ja cukrzyca mocną mialam i witaminy brałam i synek 3450. Ciocia witamin nie brała i synke 4500urodzony sn wiec widzisz. Moze genetycznie tak jest. A mialas z nim w ciazy obciążenie glukoza?

Dzień dobry wszystkim
U mnie tez kiepski wieczór i noc. Wieczorem strasznie mnie mdliło, brzuch miałam taki wzdęty jak bym konia z kopytami zjadła.
a noc...mam wrażenie że ją przeleżałam a nie spałam.

Mam taka stertę rzeczy do prasowania że dziś mam mocne postanowienie poprasować.....ale tak mi sie nie chce:(

Ja tez nie sądzę aby wysoka waga urodzeniowa dziecka była spowodowana przyjmowaniem witamin. W ciąży z córka brałam od początku i urodziła się z wagą 3400, więc to raczej ma podłoże genetyczne. Baliśmy się dużego dziecka, bo mąż ponad 60 cm i ponad 5 kg urodził się ale mała chyba poszła we mnie bo ja 3200.
Ja z kolei jeśli lekarz pozwoli będę próbowała SN choć szpital w którym będę rodzić ma status przyjaznego dziecku i nie dają tam znieczulenia ale może przez 2,5 roku coś zmieniło się w tej kwestii. Po cc którą miałam o północy przywieźli mi córkę i róbta co chceta! Całe szczęście że mąż był z nami do samego ustąpienia bezwładu. A jak wychodziłam ze szpitala po 3 dobach i szłam do samochodu czułam się jakbym na Mount Everest wchodziła...Poza tym w czasie cesarki i po niej miałam dreszcze których nie można było niczym opanować...nie wspominam tego okresu za bobrze...

Dziewczyny na mdlosci swietny jest imbir

Co do witamin to ja tez nie jestm przekonana do tej teorii. W pierwszej ciazy zarzywalam wszystkie witaminy bo przy pierwszym dziecku czlowiek najbardziej szlaleje ;), syn urozil sie 2500g. Druga ciaza bez witamin i syn urodzil sie 3600g.

Ja czuje sie fatalnie, jakby grypa mnie rozlozyla. Kazda ciaze przechozilam super. Wszystko nosilam, prawie ze iegalam po scodach. Teraz nie mam sily na nic :(

Heeej kobiety :)

ja dopiero się odzywam jak wejdę na lapka bo aplikacja na telefonie wgl mi nie działa , mam konto a nie mogę się zalogować ;/

więc u nas na wizycie też wszystko dobrze , maluszek mierzy 4,6 cm ma rączki , nóżki i chyba sobie śpiochnało bo jedną rączkę miało na buziulce no cuudny widok ;)) serduszko pięknie biło więc odetchnęłam z ulgą ! i jak tak przekręcał tą kamerką to miało rozkraczone nóżki hy hy ale wiadomo lekarz powiedział że płeć dopiero najlepiej w 20 tyg bo to było taaakie maleńkie że nie było sensu zgadywać :) ... więc do 21 stycznia będę spokojna i wracała do tego obrazu w głowie ;)))

spać też już nie umiem ... potrafię przebudzić się w nocy na siku i później się męczę z zaśnięciem , potem pobudka o 6 jak mój idzie do pracy czasem zasnę czasem się kręcę z boku na bok i później chodzę jak zombe ;/

za spaniem z dzieckiem też nie jestem jak tak widzę po znajomej że ich mała ma ponad roczek i ani razu nie spała w swoim łóżeczku tylko z mamą a on w drugim pokoju na tapczanie to ja za takie coś dziękuje ...ale karmić z piersi chcę tylko że dzidzia będzie miała swój pokój i od małego łóżeczko będzie tam i jak będzie płaczliwe to tam będzie łóżko więc zawsze mogę być blisko ale nie chcę żeby spała ze mną czy z nami .. wygoda wygodą ale lepiej wole się przemęczyć ;)

i super że inne wizyty też udane ;) miłegoo wam !

reklama
Co za noc, chyba już za dużo snu, odkąd mąż wstał do pracy od godziny 3:30 leżę i zasnąć nie mogę coś strasznego ale zaraz 7 więc chyba już wstanę :)
Wczoraj w końcu się zmotywowalam i wzięłam za ćwiczenia dla kobiet w ciąży :) oczywiście z rozsądkiem ;)
superrrrrrrr ale uwazaj. bezpieczne sa od drugiego trymestru. a jakie robilas?

moja mala 4030 wazyla ale na ostatanim usg pokazywalo 4800 wiec nawet sie cieszylam ze nie bylo postepu porodu i po tych 9 godzinach zrobili mi cc bo nie wiem co by bylo jakbym ja dolem rodzila. okazalo sie ze 4030 wazy ale i tak duzo. i tez nie wierze ze witaminy maja na to wplyw- u mnie maz duzo wazyl i ja tez niemalo wiec wiedzialam ze dziecko bedzie duze

Dzień dobry wszystkim
U mnie tez kiepski wieczór i noc. Wieczorem strasznie mnie mdliło, brzuch miałam taki wzdęty jak bym konia z kopytami zjadła.
a noc...mam wrażenie że ją przeleżałam a nie spałam.

Mam taka stertę rzeczy do prasowania że dziś mam mocne postanowienie poprasować.....ale tak mi sie nie chce:(
wspolczuje nienawidze prasowania

Do góry