reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Załączniki

• 10559926_705668986171977_6513129082601980904_n.jpg
    10559926_705668986171977_6513129082601980904_n.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Fimka fajna ta dostawka :)

Ja myslalam o kupnie kolyski ale dwoch nie mam gdzie wstawic. Na szczescie mam duze lozeczko 140 na 70 to obaj/obie/oboje sie tam zmieszcza:D

Fimka - o, ciekawe :yes: ale to też pewnie tylko na 3 miesiące, jak kołyska.
ja to pewnie będę miała na początku dziecko u siebie w łóżku :wink: a do spania w dzień normalne łóżeczko.

ja to pewnie będę miała na początku dziecko u siebie w łóżku :wink:

Ja to czegoś takiego nie uznaję :D
Ale fakt, nie karmiłam piersią, a to pewnie dlatego dzidzia lądowała u Ciebie w łóżku.
Ja odkładałam zawsze, a jak Tomek skończył 3 mce to poszedł do swojego pokoju spać.

Dostawka tak, pewnie do 3-5mca.
Zależy jaką się kupi, bo są większe i mniejsze.

Ale kołyska na kółkach chyba bardziej do mnie przemawia.

Mam termin na 2 sierpnia, a dzidzia troszkę większa ale z synkiem tez tak miałam wszyscy mówili ze przed terminem sie urodzi i co? 8 dni po w szpitalu na wywołanie mnie wzięli i dopiero urodziłam..

Ja tez myśle nad kupnem takiej kołyski, można z niej tez zrobić wlasnie taka dostawkę do łóżka jak ktoś chce i to super sprawa bo można i tak i tak :)

Ja mam prenatalne 25 stycznia, spokojnie sobie poczekam bo jak wczoraj widziałam moja dzidzie to juz tak bardzo sie nie martwię ;)

Powodzenia kobitki na wizytach ;)

ja po wizycie, jest jeden maluszek wielkosci 3,2 cm. zalozyli mi karte ciazy, pzrepisal eutyrox i musze do endokrynologa- to wiedzialam wczesniej dlatego wizyta juz zaklepana na 27 ale przyjmowac musze od jutra juz. kolejna wizyta 2 lutego. a na usg genetyczne mama umowic sie do kogos prywatnie - chociarz pwoiedzial ze nie ejst to konieczne ale ja i tak pojde dla wlasnego spokoju.

i ja tez mialam ciecie- brak postepu porodu, no jak znieczulenie zejdzie to boli jak cholera no wiadomo ale da sie pzrezyc. ja nie zaluje i teraz tez chce ciecie

Ostatnia edycja:
I mam jeszcze pytanie. Będę miała cc, strasznie się boję, wolałabym rodzić naturalnie. Napiszcie kto miał, jak wspomina, kiedy maluszek jest z mamą i jak powrót do normalności. No wszystko mnie ciekawi. Jestem pod opieką położnej i będziemy pracować i przygotowywać się do naturalnego porodu-mimo wszystko. Ufam swojemu lekarzowi, ale oni czasami nad wyrost zalecają cc. Może do sierpnia wszystko się zmieni:-)
Kochana z obserwacji wiem ze kszdy inaczej przechodzi znieczulenie ja po cc czulam sie dobrze jak mi puscilo znieczulenie ok 6-8 godzin nie pamietam dokladnie normalnie wstalam o polam sie umyc podnprysznic ale moja współlokatora z pokoju nie zdolala nawt wstac dopiero na 2 dzien poszla pod prysznic. Normalnie dzieckiem zajmuja sie pielegniarki ale z powodu duzego glodu coreczki przyniosły mi ja do karmienia wczesniej pamietam ze nie moglam jeszcze nogami ruszac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to czegoś takiego nie uznaję :D
Ale fakt, nie karmiłam piersią, a to pewnie dlatego dzidzia lądowała u Ciebie w łóżku.
Ja odkładałam zawsze, a jak Tomek skończył 3 mce to poszedł do swojego pokoju spać.

.

no, dokładnie, z wygody, wystawiałam piers, przystaiałam dziecko I szłam dalej spać. jak sie znów obudziło to odwracałam się na drugi bok, dziecko przerzucałam na drugą stronę, chowałam poprzednią piers, wyciągałam nową I szłam spać :wink: wszystko robiłam w półśnie więc od początku się wysypiałam :-D
pierwszego po 5, drugiego po 7 m-cu skończyłam karmic to już spali w łóżeczku całą noc, od razu prawie też przestawali jeść w nocy

kassia181 - super, ze wizyta udana, mnie pewnie też będzie czekał euthyrox. ale to się zobaczy po badaniach...

Do góry