reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Załączniki

• 10559926_705668986171977_6513129082601980904_n.jpg
    10559926_705668986171977_6513129082601980904_n.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Fimka fajna ta dostawka :)

Ja myslalam o kupnie kolyski ale dwoch nie mam gdzie wstawic. Na szczescie mam duze lozeczko 140 na 70 to obaj/obie/oboje sie tam zmieszcza:D

Fimka - o, ciekawe :yes: ale to też pewnie tylko na 3 miesiące, jak kołyska.
ja to pewnie będę miała na początku dziecko u siebie w łóżku :wink: a do spania w dzień normalne łóżeczko.

ja to pewnie będę miała na początku dziecko u siebie w łóżku :wink:

Ja to czegoś takiego nie uznaję :D
Ale fakt, nie karmiłam piersią, a to pewnie dlatego dzidzia lądowała u Ciebie w łóżku.
Ja odkładałam zawsze, a jak Tomek skończył 3 mce to poszedł do swojego pokoju spać.

Dostawka tak, pewnie do 3-5mca.
Zależy jaką się kupi, bo są większe i mniejsze.

Ale kołyska na kółkach chyba bardziej do mnie przemawia.

Mam termin na 2 sierpnia, a dzidzia troszkę większa ale z synkiem tez tak miałam wszyscy mówili ze przed terminem sie urodzi i co? 8 dni po w szpitalu na wywołanie mnie wzięli i dopiero urodziłam..

Ja tez myśle nad kupnem takiej kołyski, można z niej tez zrobić wlasnie taka dostawkę do łóżka jak ktoś chce i to super sprawa bo można i tak i tak :)

Ja mam prenatalne 25 stycznia, spokojnie sobie poczekam bo jak wczoraj widziałam moja dzidzie to juz tak bardzo sie nie martwię ;)

Powodzenia kobitki na wizytach ;)

ja po wizycie, jest jeden maluszek wielkosci 3,2 cm. zalozyli mi karte ciazy, pzrepisal eutyrox i musze do endokrynologa- to wiedzialam wczesniej dlatego wizyta juz zaklepana na 27 ale przyjmowac musze od jutra juz. kolejna wizyta 2 lutego. a na usg genetyczne mama umowic sie do kogos prywatnie - chociarz pwoiedzial ze nie ejst to konieczne ale ja i tak pojde dla wlasnego spokoju.

i ja tez mialam ciecie- brak postepu porodu, no jak znieczulenie zejdzie to boli jak cholera no wiadomo ale da sie pzrezyc. ja nie zaluje i teraz tez chce ciecie

Ostatnia edycja:
I mam jeszcze pytanie. Będę miała cc, strasznie się boję, wolałabym rodzić naturalnie. Napiszcie kto miał, jak wspomina, kiedy maluszek jest z mamą i jak powrót do normalności. No wszystko mnie ciekawi. Jestem pod opieką położnej i będziemy pracować i przygotowywać się do naturalnego porodu-mimo wszystko. Ufam swojemu lekarzowi, ale oni czasami nad wyrost zalecają cc. Może do sierpnia wszystko się zmieni:-)
Kochana z obserwacji wiem ze kszdy inaczej przechodzi znieczulenie ja po cc czulam sie dobrze jak mi puscilo znieczulenie ok 6-8 godzin nie pamietam dokladnie normalnie wstalam o polam sie umyc podnprysznic ale moja współlokatora z pokoju nie zdolala nawt wstac dopiero na 2 dzien poszla pod prysznic. Normalnie dzieckiem zajmuja sie pielegniarki ale z powodu duzego glodu coreczki przyniosły mi ja do karmienia wczesniej pamietam ze nie moglam jeszcze nogami ruszac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to czegoś takiego nie uznaję :D
Ale fakt, nie karmiłam piersią, a to pewnie dlatego dzidzia lądowała u Ciebie w łóżku.
Ja odkładałam zawsze, a jak Tomek skończył 3 mce to poszedł do swojego pokoju spać.

.

no, dokładnie, z wygody, wystawiałam piers, przystaiałam dziecko I szłam dalej spać. jak sie znów obudziło to odwracałam się na drugi bok, dziecko przerzucałam na drugą stronę, chowałam poprzednią piers, wyciągałam nową I szłam spać :wink: wszystko robiłam w półśnie więc od początku się wysypiałam :-D
pierwszego po 5, drugiego po 7 m-cu skończyłam karmic to już spali w łóżeczku całą noc, od razu prawie też przestawali jeść w nocy

kassia181 - super, ze wizyta udana, mnie pewnie też będzie czekał euthyrox. ale to się zobaczy po badaniach...

Do góry