reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Dominika81- moja córka nie miała szans na przeżycie, nie miała jeszcze rozwiniętych płuc, wazyla pewnie z 250g, po odcięciu pępowiny zwyczajnie udusila sie na rękach ordynatorki ktora odebrala poród :'( nie robiłam pogrzebu, balam sie ze mnie to psychicznie wykończy i nawę nie dalam rady poprosić żeby mi ją pokazali. Czułam sie potwornie z tym ale nie wiem czy zrobila bym dobrze robiąc odwrotnie.w takiej sytuacji chyba nigdy sie nie wie czy robi sie dobrze. Ale pozbieralam sie i teraz nie mam takiego strachu jakiego sie spodziewałam. Wiem ze do trzech razy sztuka i koniec :) a jak zwatpilam to dostałam mdlosci od mojego okruszka :D

reklama
Mika - mała ważyła ok. 450 gr. jeszcze z 2-3 tygodnie I miałaby szanse, dostała zastrzyki na rozwój płuc, ale była za malutka. Nie ma właściwych I jedynie słusznych wyborów w takiej sytuacji... u niej nie odeszły wody, tylko zaczęła się akcja porodowa, którą wstrzymywali jeszcze ponad dobę.
jasne że trzeba przede wszystkim pozytywnie!

U mnie na razie na minusie 4 kg, ale zaczynałam od wagi 74 więc nie ma się czym chwalić :-\. Ja też dla Maleństwa nie mam nic, strach pomyśleć ile na to wszystko pójdzie kasy. Na pewno będę chciała kupić chustę, ale zobaczymy jak to się sprawdzi w "praniu", czy dziecku takie noszenie będzie w ogóle odpowiadało.

Happymum super wygląda Twój brzuszek :-). Jedna z dziewczyn założyła oddzielny wątek na zdjęcia brzuszków, może wrzuć go i tam a zachęcisz inne dziewczyny do robienia zdjęć???

Matusiak to mnie z koleji bola plecy na wysokości krzyża, ale tylko po lewej stronie. Jutro wizyta wiec wspomnę mojej gin. A Tobie po takim masażu przeszło?? bo na mnie nic nie działa.

Karolkaga / aniab38 mi na silną migrene pomagał olejek grejfrutowy odpalony w kominku zapachowym, na prawdę łagodził ból, a na pewno nie zaszkodzi, mnie po Amolu strasznie mdliło.

Aneta_ck no to Kochana gratulacje :-) mamy ma sierpniówkach pierwsze bliźniaki :-) a to było Twoje pierwsze usg??

Dziewczynki jestem w ciężkim szoku

Mam dwójkę

Gratulacje !!!!! Podwójne szczęście :)

Witam dziewczynki

Mało pisze bo czasu brak przy tym moim synusiu, ale podczytuje w miarę na bieżąco.

Aneta gratuluję, no to musiałas mieć zdziwienie jak usłyszałas ze dwójka. Och sama nie wiem jakbym zareagowała.

Co do kg. Ja w pierwszej ciąży przytylam 23kg, do tej pory pozostało 10. Jakoś nie udało mi się zrzucić tego balastu. Teraz mam 2 na plusie. Mam nadzieję ze nie przytyje tyle co w pierwszej ciąży bo i tak już masakrycznie wyglądam.

Dziś idę na 2 wizytę. Mam 9t i 2d.
W czwartek po przytulkach trochę plamilam, mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze z fasolką.
A jak u was z sexem, macie pozwolenie od lekarza czy raczej nie. Muszę dziś ginke o to wypytac
Także trzymajcie kciuki wieczorem

Ja na razie żadnych plamień nie mam a normalnie kochamy się z mężem, mąż się już trochę zaczyna bać ale ja myślę że wszystko jest ok a jakby nie było to mam taką nadzieję że lekarz np by mnie o tym poinformował na którejś wizycie....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mika nie wiem jeszcze nic kochana bo ja sie tak uryczalam u ginka że o nic nie pytalam. Powiedzial mi tylko ze maja dwa worki owodniowe ciaza o tydzien mlodsza niz z om i dzieci sie dobrze rozwijaja i maja po 15mm.

Teraz mam prenatalne za dwa tyg to juz ogarnieta bede o wszystko pytac:)

Anula 3 usg w pierwszym pecherzyk tylko drugie malutka dzidZia i serduszko jedno widZiałam tak jak na zdjeciu w 6 tyg 5 dniu bodajże.

Wiec dzis pełne zaskoczenie :D bardzo sie ciesze i martwie zeby wszystko bylo ok.

Dominika81 napisalam wiadomosc prywatna z danymi. Dopisz mnie kochana do listy

Kurna zapomnialam napisac synek urodzony 30.01.2014

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie na razie na minusie 4 kg, ale zaczynałam od wagi 74 więc nie ma się czym chwalić :-\. Ja też dla Maleństwa nie mam nic, strach pomyśleć ile na to wszystko pójdzie kasy. Na pewno będę chciała kupić chustę, ale zobaczymy jak to się sprawdzi w "praniu", czy dziecku takie noszenie będzie w ogóle odpowiadało.

Happymum super wygląda Twój brzuszek :-). Jedna z dziewczyn założyła oddzielny wątek na zdjęcia brzuszków, może wrzuć go i tam a zachęcisz inne dziewczyny do robienia zdjęć???

Matusiak to mnie z koleji bola plecy na wysokości krzyża, ale tylko po lewej stronie. Jutro wizyta wiec wspomnę mojej gin. A Tobie po takim masażu przeszło?? bo na mnie nic nie działa.

Karolkaga / aniab38 mi na silną migrene pomagał olejek grejfrutowy odpalony w kominku zapachowym, na prawdę łagodził ból, a na pewno nie zaszkodzi, mnie po Amolu strasznie mdliło.

Aneta_ck no to Kochana gratulacje :-) mamy ma sierpniówkach pierwsze bliźniaki :-) a to było Twoje pierwsze usg??

Mi po tym masażu troszkę lepiej i też mam ból tylko po lewej stronie aż do pośladka schodzi :/ jak w razie się coś dowiesz kochana to czekam na informacje :)

ANETA Gratulacje podwojne :-) :)
co do listy jestem za
Duzo z nas ma wizyty w tym tygodniu :biggrin2:
co do zakupów to ja też muszę kupić po synusiu wszystko rozdałam a przy okazji macie typy dla wózków, chciała bym coś ładnego i użytecznego jakieś pomysły ????
Co do wagi to w pierszej ciaży przytyłam 16 kg ale startowalam od 50 teraz jest duzo gorzej:no:

Z poronieniem różnie bywa, nie zawsze od razu jest krwawienie, ja przy pierwszym delikatnie plamiłam, dopiero po usg lekarz stwierdził że serduszko nie bije. Przy drugiej stracie nie miałam żadnych objawów, dopiero w trakcie wizyty kontrolnej i usg lekarz nie widział bijącego serduszka, tylko że to już był 23tc. Wywoływali mi poród w szpitalu, i z mężem podjęliśmy decyzje że sami pochowamy córeczkę. Nie ma jednej słusznej decyzji, najlepiej robić to co podpowiada serce, mojemu A było to potrzebne, on wszystko załatwiał, ja nie byłam w stanie :-(

Też jestem za zrobieniem listy.

reklama
Dziewczyny orientujecie się już jak to jest z badaniami w niemczech? Które płatne które nie ? Wiem że za takosoplazmoze się płaci a dalej ? Badania prenatalne, genetyczne ?

Do góry