reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
@Mika06, ja miałam dwa krwiaki, ale na ostatnim usg juz ich nie było, mialam lekkie plamienia, biore duphaston

@Heromina, dołączam się do szukania lekarza na Nfz, a co do kosztów badania to właśnie dziś wybuliłam 570zl za badania krwi, bo mimo, że byłam u dwóch lekarzy na NFZ z prośbą by mnie przyjeli, usłyszłam jak mnie stać na prywatnego lekarza to badania też mogę sobie zrobić.

@słodka owsianka,-moja 4 ciąża, z której mam 5 latka w domu i dwa Aniołki. toxo i cytomegalie koniecznie powinnaś w ciąży zrobić jak i krzywą. hiv teraz też jest obowiązkowy.

@niunians, a jaki miałaś wyniki, bo jeśli przechodziłaś, to drugi raz się nie zarazisz. niebezpieczne jest pierwsze zarażenie

@okasia, my mieliśmy dla córki Dobrawa, ale jak nie ma z nami już Mieszka, to nie chcemy by zbytnio o nim nam przypominało imię,. na razie jest kompromis co do dziewczynki - Róża, dla chłopca jeszcze nie.
to był piewszy sen z dzidzią?

@niunians - a kiedy idziesz prywatnie. ja pierwsze badania robiłam ok 9 tygodnia dopiero.

dzwonili do mnie dziś z centrum krwiodawstwa, ze są już moje wyniki i mam przyjechać na konsultacje. Wyszły mi te cholerne przeciwciała opronościowe i to 3 rodzaje, czyli mamy konflikt serologiczny, na razie są na niskim poziomie i tak ma zostać do końca ciąży. Właśnie dlatego muszę mieć lekarza, który będzie mi prowadził ciąże na NFZ, bo muszę je powtarzać co 3 tygodnie aż do porodu. koszt 570zl. teraz o tym jeszcze nie myślę, ale będę jeszcze do warszawy umawiała się na testy DNA dziecka, mogę na fundusz, ale muszę mieć skierowania, po kolejnym usg, będę ogarniać temat. Nie miałam na to sił dziś.

Ja puki co dostałam skierowanie na morfologię, glukozę i mocz. Dodatkowo zrobię tsh.
Chodzę do lekarza na NFZ wizyty co miesiąc, nie ma problemu z terminem gdy jest takie wyprzedzenie, gorzej jak chce się na już dostać...Czasem w poczekalni muszę chwilę posiedzieć ale ogólnie nie narzekam :)
Do mdłości doszła zgaga, przełyk mi wypala :((((
To chyba przez to świąteczne obżarstwo:))
Nawet córce przytyło się w ostatnim czasie :) he he

Ja chodzę prywatnie i jak coś potrzebuje to mogę bez wcześniejszego umawiania się przyjść w każdej chwili. Z lekarzem akurat trafiłam idealnie :)

margeritta tak, to pierwszy sen z dzieckiem, ale raczej dziecka było w nim mało, przeważał lęk :/

moniczka ja też jestem bardzo zadowolona z lekarza. Kiedyś koleżanka mi powiedziała, że jak chcę się starać o dziecko to powinnam znaleźć dobrego lekarza, wtedy odpowiedziała, że wolałabym mieć dziecko z mężem, a nie z lekarzem :), ale teraz rozumiem o co jej chodziło. Dobry, empatyczny lekarz to podstawa, zwłaszcza w pierwszej ciąży, kiedy wszystko jest nowe i budzi niepokój.

reklama
margeritta tak, to pierwszy sen z dzieckiem, ale raczej dziecka było w nim mało, przeważał lęk :/

moniczka ja też jestem bardzo zadowolona z lekarza. Kiedyś koleżanka mi powiedziała, że jak chcę się starać o dziecko to powinnam znaleźć dobrego lekarza, wtedy odpowiedziała, że wolałabym mieć dziecko z mężem, a nie z lekarzem :), ale teraz rozumiem o co jej chodziło. Dobry, empatyczny lekarz to podstawa, zwłaszcza w pierwszej ciąży, kiedy wszystko jest nowe i budzi niepokój.
Haha dobrze koleżanka powiedziała :) ale co prawda to prawda, dobry lekarz to połowa sukcesu. Każda przyszła mamusia czuje się bezpieczniej.

Do góry