a jak ktoś już miał różyczke to musi jeszcze robić badania? a orientujecie się czy badania toksoplazmowy są jeszcze ważne czy przy każdej ciąży robi się osobno?niunians mi zlecono morfologię, ogólne moczu, grupę krwi, ale Ty pewnie masz to po pierwszej ciąży, hiv, kiła, toksoplazmoza, różyczka, glukoza. Chyba jeszcze coś było, ale już nie pamiętam dokładnie co.
reklama
przy kazdej osobno jesli nie pzrechodzilasa jak ktoś już miał różyczke to musi jeszcze robić badania? a orientujecie się czy badania toksoplazmowy są jeszcze ważne czy przy każdej ciąży robi się osobno?
ale niestety w moim mieście nie ma takich możliwości. Pierwszą ciąże chodziłam prywatnie i wszystkie badania robiłam prywatnie ale z kasą masakra Teraz wizyty są raz na miesiąc ale badania drogie a po 6 miesiącu wizyty u gina coraz częstsze a każda wizyta kosztuje więc jeśli będzie możliwość przepisania się na nfz do tego samego gina w tej samej przychodni to czemu nie?Ja już dawno zrezygnowałam z prowadzenia ciąży w ramach nfz. Wykupiłam pakiet kompleksowego prowadzenia ciąży, zapłaciłam z góry i mam spokój. Wszystkie wizyty i badania mam zapewnione. Nie czekam tygodniami na wizytę, tylko umawiam się kiedy mi pasuje. A co najważniejsze czuję się jak człowiek, a nie jak utrapienie rejestratorki, położnej i ginekologa. Jak chciałam się umówić w mojej przychodni na nfz to się okazało, że można na za 3 miesiące, a w ramach lux med u jakiegoś w miarę dobrego lekarza terminy były na kwiecień, więc nie wiem czy przed porodem byśmy się zobaczyli drugi raz. Niestety państwowa służba zdrowia to żart!
Ja w pierwszej ciąży robiłam tokso tylko razPrzy każdej ciąży osobno, mało tego podczas ciąży robi się je dwa razy.
okasia
Fanka BB :)
Wczoraj wieczorem jak już przysypiałam, ale jeszcze w miarę kontaktowałam, mąż nagle uświadomił sobie, że nie mamy imienia dla córki. Zbagatelizowałam i poddałam się zmęczeniu, aż w nocy śniło mi się, że dziecko się rodzi, a my nie mamy imienia i już urzędnicy kazali nam wybrać, że to ostatni moment, a my nie mogliśmy znaleźć odpowiedniego. Spanikowana obudziłam się i teraz ciągle o tym myślę :/
słodka owsianka
Aneta, mnie tez wkurzaja ludzie ktorzy probuja "pomoc" jak dzieci placza, zloszcza sie
Ja w zadnej ciazy nie mialam robionej toxo ani hiv. W pierwszej to nawet krzywej cukrowej nie mialam
Ja w zadnej ciazy nie mialam robionej toxo ani hiv. W pierwszej to nawet krzywej cukrowej nie mialam
okasia
I słusznie, gdybym miała taką możliwość to też skorzystałabym w ramach nfz skoro już za to płacę.ale niestety w moim mieście nie ma takich możliwości. Pierwszą ciąże chodziłam prywatnie i wszystkie badania robiłam prywatnie ale z kasą masakra Teraz wizyty są raz na miesiąc ale badania drogie a po 6 miesiącu wizyty u gina coraz częstsze a każda wizyta kosztuje więc jeśli będzie możliwość przepisania się na nfz do tego samego gina w tej samej przychodni to czemu nie?
okasia
To zależy od lekarza, ale jest jakaś lista badań, które powinny być wykonane w trakcie ciąży i te badania na niej widnieją.Aneta, mnie tez wkurzaja ludzie ktorzy probuja "pomoc" jak dzieci placza, zloszcza sie
reklama