reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Karolkaga dla mnie każda wizyta to nerwy już dzień albo i dwa przed wizytą, wiem że to nie do końca normalne, ale na razie nie potrafię zmienić podejścia :-\

Mika06 to teraz już tylko odpoczywaj, zero dźwignia i przemęczenia. Będzie już tylko lepiej, ale zwolnienie jakieś dłuższe dostałaś??

Dominika to troszkę się będziesz musiała nalatać do tego lekarza oddzielnie wizyta, oddzielnie usg.

Tuptup gdyby nie to że już widziałam Bąbla na usg to też bym nie dowierzala że się udało, druga kreska na teście była prawie niewidoczna, wiec od samego poczatku miałam uczucie że się nie udało, a tu taki prezent na Świeta z mężem zmajstrowaliśmy :-) :p

Kassia181 to we wtorek razem wizytujemy :-)

Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
No trzymajcie mnie. Pisalam wczesniej, ze trafil mi sie gine o masakrycznej renomie, wiec dzwonie do poloznej i mowie, ze jestem zapisana do tego, ale chcialabym przepisac sie do innego, a ta mi na dzien dobry, ze ona nie przepisze, ze przeciez ten jest dobry, a do tamtego to tylko ciezarne i takie sa kolejki, ze dupe urywa. To mowie, ze ja wlasnie w ciazy i chcialabym jednak zmienic lekarza, a ona to cytuje " dobrze zarejestrowana pani jest? tak no to do widzenia i odlozyla sluchawke. No zatkalo mnie. Niestety obdzwonilam juz chyba wszystkie przychodnie i centra femina , k itp i terminy od kwietnia nawet, Matko kochana tyle ciezarowek wysypalo hehe. Poczytalam o tych skierowaniach ginekologiocznych od internistwo i zalezy to od danej przychodni. Jedni wypisza bez problemu, nie na wszystkie, bo jakies tam sa tak czy siak platne, a inni nie wypisza, bo im nie wolno. Pozostaje mi miec nadzieje, ze nowa lekarka mi wypisze, a jak nie to chyba rozbije skarbonke, bo te pierwsze badania ponoc drogie :/

Dziewczyny czy sa wsrod nas mamy wiecej niz jednego dzieciatka poza tym w brzuszku?

Synka mam 30 stycznia. Maly dwulatek w domku:D

Asiunia wiem co czujesz moj synek tylko dwa sni starszy. Niezle wywija. Jak ma focha na ulicy i kladzie sie na ziemi i ryczy to nie wiem gdzie sie schowac:D ludZie by mnie spojrzeniami zamordowali jak by mogli a ja mu np nie pozwolilam wejsc do jakiegoś sklepu ;)

Anula - tak na dobra sprawę nie zdążyłam stałej pracy znaleźć :p mąż uznał że mam w domu siedzieć wiec już nawet nie szukam ;) czasem może jakieś zlecenie zdalnie wykonam jak mi nudno w domu będzie.

Aneta - ja nie rozumiem ludzi co gapią sie na ludzi gdy tylko dziecko zapłacze....jakby sami dzieci nie mieli. Każdy wie chyba ze dzieci miewają humorki :)

Witam dziewczyny. Zaglądam do was z wrześnióweczek. Mam pytanie a nie pamietam juz jak to było w pierwszej ciązy a wy pewnie już po pierwszych wizytach u gina.
Nie załapałam się na wizyte na nfz była dopiero pod koniec lutego więc ide prywatnie a żeby nie chodzić tydzień po tygodniu to powiedzcie mi jakie badania wam zlecił gin? Chciałam już chociaż część wykonać żeby nie iść z pustymi rekami. Napewno zrobie tsh bo mam niedoczynność a co poza tym?

niunians mi zlecono morfologię, ogólne moczu, grupę krwi, ale Ty pewnie masz to po pierwszej ciąży, hiv, kiła, toksoplazmoza, różyczka, glukoza. Chyba jeszcze coś było, ale już nie pamiętam dokładnie co.

No trzymajcie mnie. Pisalam wczesniej, ze trafil mi sie gine o masakrycznej renomie, wiec dzwonie do poloznej i mowie, ze jestem zapisana do tego, ale chcialabym przepisac sie do innego, a ta mi na dzien dobry, ze ona nie przepisze, ze przeciez ten jest dobry, a do tamtego to tylko ciezarne i takie sa kolejki, ze dupe urywa. To mowie, ze ja wlasnie w ciazy i chcialabym jednak zmienic lekarza, a ona to cytuje " dobrze zarejestrowana pani jest? tak no to do widzenia i odlozyla sluchawke. No zatkalo mnie. Niestety obdzwonilam juz chyba wszystkie przychodnie i centra femina , k itp i terminy od kwietnia nawet, Matko kochana tyle ciezarowek wysypalo hehe. Poczytalam o tych skierowaniach ginekologiocznych od internistwo i zalezy to od danej przychodni. Jedni wypisza bez problemu, nie na wszystkie, bo jakies tam sa tak czy siak platne, a inni nie wypisza, bo im nie wolno. Pozostaje mi miec nadzieje, ze nowa lekarka mi wypisze, a jak nie to chyba rozbije skarbonke, bo te pierwsze badania ponoc drogie :/

Za pierwszy komplet zapłaciłam 362 zł więc sporo jak niema innego wyjścia to może warto rozejrzeć się za pakietami dla kobiet w ciąży

Ja już dawno zrezygnowałam z prowadzenia ciąży w ramach nfz. Wykupiłam pakiet kompleksowego prowadzenia ciąży, zapłaciłam z góry i mam spokój. Wszystkie wizyty i badania mam zapewnione. Nie czekam tygodniami na wizytę, tylko umawiam się kiedy mi pasuje. A co najważniejsze czuję się jak człowiek, a nie jak utrapienie rejestratorki, położnej i ginekologa. Jak chciałam się umówić w mojej przychodni na nfz to się okazało, że można na za 3 miesiące, a w ramach lux med u jakiegoś w miarę dobrego lekarza terminy były na kwiecień, więc nie wiem czy przed porodem byśmy się zobaczyli drugi raz. Niestety państwowa służba zdrowia to żart!

reklama
Do góry