reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja robię prenatalne 12 tydz i kilka dni. Pappa nie robię, tylko USG.
A jutro mam wizytę u lekarza, juz nie mogę się doczekać, mam nadzieje ze będzie dobrze:)
Aneta_CK mi takie bóle się zdarzają chociaż mam wrażenie ze w poprzedniej ciąży bardziej mnie brzuch bolal jak na okres i wszystko było ok.

reklama
Hej ja tak szybko ostatnio czasu nie mam żeby pisać.Jutro w końcu mam pierwsze usg juz nie mogę się doczekać :)

Ja mialam usg w 6 tygodniu. To byla moja pierwsza wizyta. Malenstwo mialo 8,5 mm :) i cudowne uczucie kiedy widac jak w Tobie bije malenkie serduszko :)

dzięki dziewczyny za wsparcie i słowa otuchy :))
ja tylko wieczorami mam czas posiedzieć więc miałam cały dzień do nadrobienia (przeczytania)
no synuś już wie no i tak jak przypuszczałam reakcja była pozytywna, ale od razu mówi że tylko brat wchodzi w grę hihi jakby było możliwe planować sobie płeć ;)
córa jest w internacie więc jak zjedzie na weekend to będzie rozmowa, na razie Dawid obiecał że się nie wygada
do tego czasu, bo lepiej żeby nie dowiedziała się od osób trzecich ...
Widzę dziewczyny że też robicie prenatalne, no ja też wiadomo, ale powiem Wam że boję się tych badań bardzo ....
na czym tak konkretnie polegają ?? jest badanie z krwi dokładniejsze jakieś ? usg dokładniejsze ?
mój gin wspominał o tych badaniach na pierwszej wizycie ale byłam w takim szoku że nie popytałam o szczegóły ,
a wizytę następną mam 20-go a ciekawa jestem :)

AniaB tak jeśli chodzi o usg jest ono dokładniejsze. Mierzy sie przeziernosc karkowa i szuka kość nosowa :) robi sie tez badanie krwi na test pappa, ale wyniki sa statystyczne i rożnie to z nimi bywa..

reklama
Moniczka to obie sobie jeszcze poczekamy bo moja wizyta 21 stycznia ;p I też będzie 11 tydz 2 dzień:) Chyba w takim razie mamy podobne terminy porodu :)
Na tym usg lekarz sprawdza też przepływy, patrzy na narządy np na pęcherz moczowy. Teraz najważniejsza jest tak jak pisały dziewczyny rozwinięta kość nosowa i niska przezierność karkowa.
Właśnie ja mam mieszane uczucia co do tego testu pappa w pierwszej ciąży będąc nieświadoma robiłam, w drugiej po przestudiowaniu lektury doszłam do wniosku że to taka loteria więc zrezygnowałam. Teraz też tylko Usg będę robiła. Znajdźcie dobrego lekarza genetyka i to myślę będzie pewniejsze niż jakikolwiek inny test...

Do góry