reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Ewelina, bardzo współczuję. W mojej rodzinie zawsze tak jest, że ktoś się rodzi i ktoś umiera, a wszystko dzieje się w przeciągu kilku miesięcy.

reklama
Ja mam naprzemiennie, raz drgawki i zimno raz mi strasznie gorąco. No i te mdłości. Nie moge patrzec na jedzenie i picie i codziennie jest gorzej. Z jednej strony sie ciesze bo to normalne a z drugiej juz bym chciala ten pierwszy trymestr miec za sobą.
Dziewczyny czy macie czasami jeszcze takie bole brzucha jakby na miesiaczke? Mi sie ostatnio zdaza jakos tak i nie wiem czy to normalne czy mam isc do lekarza
mam takie bole ostatanio czesciej nawet

Mrs Hermit śliczny mały człowieczek jest już widoczny na tym usg, ja mimo, że byłam w 7 tyg 1 dzień to mam fotkę tylko z taką kulką niczego tam nie widać, twój gin ma dobry sprzęt:)
Ewelina wyrazy współczucia z powodu śmierci babci :(((
Już wcześniej pisałam o tym uczuciu zimna, również to odczuwam...w domu 23 stopnie a ja pod kołdrą:)))
U nas kolejny dzień -18 stopni ale nie miałam serca kisić znowu małej w domu więc gdy troszkę ociepliło się (-13) poszłyśmy na podwórko.
Piekłam dziś ciasto u mamy na święta, momentami było mi tak nie dobrze i myślałam że zwymiotuje ale jednak nie.
Co do dolegliwości różnie bywa z tym przechodzeniem po pierwszym trymestrze, mi nie przeszły nawet jak ciąża obumarła miałam mdłości z tym, że lżejsze ale myślę też, że mogłam to odczuwać przez te sierpniowe upały....
Zazdroszczę wam tak szybkich wizyt..Ja mam dopiero 21 stycznia więc jeszcze ponad 2 tygodnie, a w kolejnym tygodniu po wizycie prenatalne z tym, że robię tylko usg genetyczne, bo lekarz mówił, że samo usg daje już wystarczającą pewność, że dziecko jest zdrowe.
Najbardziej obawiam się tego czasu od wizyty 21 stycznia do kolejnej...chyba zaopatrzę się w detektor tętna płodu bo zwariuję do czasu aż zacznę czuć ruchy! Któraś z was posiada takie cudeńko?

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie. W ktorym tyg robicie badania prenatalne? Bo ja się jednak zdecydowalam i zastanawiam się kiedy mniej wiecej by to było.

można do maks 14 tygodnia zrobić spokojnie

Ewelinko przykro mi z powodu śmierci babci! moja babcię bardzo kocham i choć sama jestem "wiekowa" to na samą myśl o stracie mi ciężko... trzymaj sie!

Kiedy najwcześniej widać na usg płeć dziecka?

Mój lekarz nie mówi wcześniej niż przy badaniu połówkowym, ok. 20tc.
Wszystko zależy od sprzętu lekarza.

Dziewczyny czy macie czasami jeszcze takie bole brzucha jakby na miesiaczke? Mi sie ostatnio zdaza jakos tak i nie wiem czy to normalne czy mam isc do lekarza

Ja mam tak cały czas.
Ale nie b. mocne.
No chyba że wezmę syna na ręce, to boli bardziej.
Staram się tego nie robić, ale jestem z nim w domu sama, więc czasami jestem zmuszona.

reklama
Do góry