reklama
mam takie bole ostatanio czesciej nawetJa mam naprzemiennie, raz drgawki i zimno raz mi strasznie gorąco. No i te mdłości. Nie moge patrzec na jedzenie i picie i codziennie jest gorzej. Z jednej strony sie ciesze bo to normalne a z drugiej juz bym chciala ten pierwszy trymestr miec za sobą.
Dziewczyny czy macie czasami jeszcze takie bole brzucha jakby na miesiaczke? Mi sie ostatnio zdaza jakos tak i nie wiem czy to normalne czy mam isc do lekarza
Asiunia1988
Fanka BB :)
Mrs Hermit śliczny mały człowieczek jest już widoczny na tym usg, ja mimo, że byłam w 7 tyg 1 dzień to mam fotkę tylko z taką kulką niczego tam nie widać, twój gin ma dobry sprzęt
Ewelina wyrazy współczucia z powodu śmierci babci ((
Już wcześniej pisałam o tym uczuciu zimna, również to odczuwam...w domu 23 stopnie a ja pod kołdrą))
U nas kolejny dzień -18 stopni ale nie miałam serca kisić znowu małej w domu więc gdy troszkę ociepliło się (-13) poszłyśmy na podwórko.
Piekłam dziś ciasto u mamy na święta, momentami było mi tak nie dobrze i myślałam że zwymiotuje ale jednak nie.
Co do dolegliwości różnie bywa z tym przechodzeniem po pierwszym trymestrze, mi nie przeszły nawet jak ciąża obumarła miałam mdłości z tym, że lżejsze ale myślę też, że mogłam to odczuwać przez te sierpniowe upały....
Zazdroszczę wam tak szybkich wizyt..Ja mam dopiero 21 stycznia więc jeszcze ponad 2 tygodnie, a w kolejnym tygodniu po wizycie prenatalne z tym, że robię tylko usg genetyczne, bo lekarz mówił, że samo usg daje już wystarczającą pewność, że dziecko jest zdrowe.
Najbardziej obawiam się tego czasu od wizyty 21 stycznia do kolejnej...chyba zaopatrzę się w detektor tętna płodu bo zwariuję do czasu aż zacznę czuć ruchy! Któraś z was posiada takie cudeńko?
Ewelina wyrazy współczucia z powodu śmierci babci ((
Już wcześniej pisałam o tym uczuciu zimna, również to odczuwam...w domu 23 stopnie a ja pod kołdrą))
U nas kolejny dzień -18 stopni ale nie miałam serca kisić znowu małej w domu więc gdy troszkę ociepliło się (-13) poszłyśmy na podwórko.
Piekłam dziś ciasto u mamy na święta, momentami było mi tak nie dobrze i myślałam że zwymiotuje ale jednak nie.
Co do dolegliwości różnie bywa z tym przechodzeniem po pierwszym trymestrze, mi nie przeszły nawet jak ciąża obumarła miałam mdłości z tym, że lżejsze ale myślę też, że mogłam to odczuwać przez te sierpniowe upały....
Zazdroszczę wam tak szybkich wizyt..Ja mam dopiero 21 stycznia więc jeszcze ponad 2 tygodnie, a w kolejnym tygodniu po wizycie prenatalne z tym, że robię tylko usg genetyczne, bo lekarz mówił, że samo usg daje już wystarczającą pewność, że dziecko jest zdrowe.
Najbardziej obawiam się tego czasu od wizyty 21 stycznia do kolejnej...chyba zaopatrzę się w detektor tętna płodu bo zwariuję do czasu aż zacznę czuć ruchy! Któraś z was posiada takie cudeńko?
miedzy 11 a 13 tyg ciazyDzięki dziewczynki za odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie. W ktorym tyg robicie badania prenatalne? Bo ja się jednak zdecydowalam i zastanawiam się kiedy mniej wiecej by to było.
Asiunia1988
Dokładnie między 11 tygodniem a 13 tydz 6 dzień. U mnie będzie pewnie 12 tydzień i kilka dni.
Fimka
Kiedy najwcześniej widać na usg płeć dziecka?
Mój lekarz nie mówi wcześniej niż przy badaniu połówkowym, ok. 20tc.
Wszystko zależy od sprzętu lekarza.
Dziewczyny czy macie czasami jeszcze takie bole brzucha jakby na miesiaczke? Mi sie ostatnio zdaza jakos tak i nie wiem czy to normalne czy mam isc do lekarza
Ja mam tak cały czas.
Ale nie b. mocne.
No chyba że wezmę syna na ręce, to boli bardziej.
Staram się tego nie robić, ale jestem z nim w domu sama, więc czasami jestem zmuszona.
reklama