reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Byłam dzisiaj na usg i pierwszy raz widziałam swoją fasolkę i bijące serduszko :) ma 5,8 mm, gin powiedziała ze rozwija się prawidłowo. 6t3d wg usg.
IMG_0880.JPG

Czy ktoś z Was ma problemy z oddychaniem podczas jedzenia? Jem mikroskopijne porcje, powoli a i tak momentalnie dostaje zadyszki a po jedzeniu czuje się jakbym się nalykala powietrza..

Załączniki

• IMG_0880.JPG
    IMG_0880.JPG
    394,3 KB · Wyświetleń: 1 901
reklama
Czy ktoś z Was ma problemy z oddychaniem podczas jedzenia? Jem mikroskopijne porcje, powoli a i tak momentalnie dostaje zadyszki a po jedzeniu czuje się jakbym się nalykala powietrza..

Piękna fasoleczka! :)

Ja tak miałam z zadyszką w pierwszej ciąży, ale to jak już miałam wielki brzuch.
Wtedy dziecko uciska na przeponę i żołądek i nie da się dużo zjeść.
Na początku tak nie miałam.

Piękna fasoleczka! :)

Ja tak miałam z zadyszką w pierwszej ciąży, ale to jak już miałam wielki brzuch.
Wtedy dziecko uciska na przeponę i żołądek i nie da się dużo zjeść.
Na początku tak nie miałam.
Ja się tak mecze od ok tygodnia, przy każdym posiłku.. i najgorsze jest to,że po godzinie znowu jestem głodna i jest dokładnie to samo.

Byłam dzisiaj na usg i pierwszy raz widziałam swoją fasolkę i bijące serduszko :) ma 5,8 mm, gin powiedziała ze rozwija się prawidłowo. 6t3d wg usg. Zobacz załącznik 741083
Sliczna fasoleczka:-)
kochana jak wrzycilas zdjecie bo ja mialam z tym problem ?

duszności? Dziwna sprawa :/
mrs_hermit - jak Ci zazdroszczę! Ja jeszcze 9 dni musze poczekać zanim zobaczę swoją fasolkę <3
Dziewczyny mam za to inny problem od kilku dni, nie mam kataru ale co jakiś czas nos mi się zatyka i jak się wysmarkam to ze skrzepami krwi ;/ słyszałam że tak bywa w ciąży bo przepływ krwi się zwiększa ale nigdy tak nie miałam...jak z tym jest u Was?

Mika mam to samo :) ale u mnie to normalka w pierwszej ciazy mialam to samo.

Ja mam taki problem, ze jak mnie kuja na badania to zawsze mi sie robi siniak :/ a tak to nigdy nie mialam ... to mnie martwi. Gin bedzie cos wiedziala? Watpie, ze to dlatego, ze zle kuja bo w dwoch labolatoriach robilam i w obydwoch by zle kuly?

Ja wizyte mam jutro na 12 :)

Mika - też tak mam. I w pierwszej też tak miałam.
Naczynka są mocniej ukrwione i pękają podczas kichania/dmuchania.

ankaka - a przytrzymywałaś watkę po kuciu ok. 5 min.?
Nie zgięty łokieć, bo to nic nie daje.
Trzeba palcem uciskać.

Mrs hermit ale piękna fasolka gratulacje! :)
ja zobaczę swojego bąbelka za tydzień ;) w koncu bo umieram z ciekawości co tam słychać :) dziś u mnie 9+6 tc, jutro wskakuje w 11 tydzień huraaa :D mdłości sa nadal ale nie narzekam na brak apetytu :p jem tylko określone rzeczy, na mięso nie moge patrzec. Poza tym zapachy drażnią niesamowicie, mam problem z otwarciem lodówki i gotowaniem obiadu :p najchętniej to bym mogła codziennie na obiad frytki jeść hehe :p
Mika ja tak miałam w pierwszej ciazy, teraz póki co cisza, zobaczymy jak dalej.
Ehhh dziewczyny budzę sie codziennie o 4.30 z moim mężem bo on do pracy i juz spać potem nie moge. Jestem mega zmeczona. Chciałam dospać dziś ale syn mi nie pozwala :p co chwile siku chodzę a to dopiero początek..
Ankaka wydaje mi sie ze to nic złego moze po prostu taki niefart ze jak cie kłują to siniaka masz, ale jak Cie to martwi to dla spokoju spytaj lekarza ;)

reklama
Mrs-mam zadyszke nawet jak nic nie robie:/
A fasolka sliczna :)
Ja dzis 10+1 za 2 tyg usg.

Ja dzis umieram...wrocil do mnie stary ból krzyża...zdarza mi sie co kilka miesięcy od czau wypadku gdy mialam 13lat...no wiec ból ze ruszać sie nie moge a nogi cierpna od kolan w górę...w porównaniu z tym dolegliwości ciążowe to bajka

Do góry