reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

ale sie rozpisujecie :) ale jakoś nadrobiłam. Widzę że niektórym mdłości już przechodzą a mi się nawet nie zaczęły :/ w poprzedniej ciąży zaczely sie jakoś między 7 a 8 tyg także na razie sie nie martwię. ( . Y . ) troche pewniejsze a sutki to chyba podwoiły swoją wielkość :| ale nic specjalnie nie boli, czasem w cyckach zakłuje lub sutki zabolą...jeszcze 10 dni do wizyty, wtedy dopiero sie uspokoję :)
też tak macie że czasami jak sięgnięcie po cos z górnej półki to czujecie takie pociągnięcie w dole brzucha?

Moze nie podczas sięgania ale jak kicham albo kaszle to mam takie dziwne uczucie. Lekarzmi tłumaczył ze to więzadła tak sie rozciągają. Chyba coś w tym jest.

reklama
ale sie rozpisujecie :) ale jakoś nadrobiłam. Widzę że niektórym mdłości już przechodzą a mi się nawet nie zaczęły :/ w poprzedniej ciąży zaczely sie jakoś między 7 a 8 tyg także na razie sie nie martwię. ( . Y . ) troche pewniejsze a sutki to chyba podwoiły swoją wielkość :| ale nic specjalnie nie boli, czasem w cyckach zakłuje lub sutki zabolą...jeszcze 10 dni do wizyty, wtedy dopiero sie uspokoję :)
też tak macie że czasami jak sięgnięcie po cos z górnej półki to czujecie takie pociągnięcie w dole brzucha?
to normalne ze ciagnie- mnie tez ciagnie bardzo nawet :)

a cycki tak mnie bola- najbardziej w nocy czuje jak sie z boku na bok pzrewracam- musze zainwestowac w stanik sportowy na noc

Mnie Jak swedzialy rece i stopy to wyszla cholestaza. Mialam ja dwukrotnie ale ona zazwyczaj daje znac pozniej. Ale uporczywe swedzenie moze tez swiadczyc o czyms innym wiec lepiej wspomniec lekarzowi.

Naczytałam się w internecie tyle o tej cholestezie że normalnie aż strach boje się strasznie jutro pojade do gin pogadac i zrobię dla własnego spokoju próby wątrobowe jutro prywatnie bo strasznie się boje. Z tego co wiem cholesteza pojawia się w późniejszej ciąży ale zdążających się wyjątki więc muszę zrobić te badania dla własnego spokoju i w razie czego szybkiego leczenia

W necie lepiej nie czytac bo sam strach. Ja mialam dwa razy i bralam leki ktore pomagaly a dzieci urodzily sie zdrowe choc przed terminem. Nie ma co sie stresowac na zapas.

Macie jakieś sposoby na pozbycie się dziwnego smaku w ustach? Strasznie mi przeszkadza i wzmaga mdłości.

ewelina1238 - lepiej nie czytac za dużo w necie... bo się można nakręcić, a to może być nic takiego, ale na pewno skonsultuj z lekarzem

okasia - możesz spróbować sok jabłkowy. albo zaobserwuj kiedy masz takie obczucie, czy może po czymś co jesz, czy cały czas

a mi się pojawiły mdłości :sad::sad: myślałam, że to mnie nie dotyczy skoro nie miałam nigdy... :sorry:

reklama
Do góry