reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja też 5.01 mam wszystkie badania krwi i moczu a 12.01 na wizytę już z wynikami. Wiecie co mam pewien problem wieczorem okropnie swedzi mnie skóra jak by po mnie mrówki chodziły czy któraś z was też tak miała kurcze trochę się martwie czy to normalne

reklama
Ja też 5.01 mam wszystkie badania krwi i moczu a 12.01 na wizytę już z wynikami. Wiecie co mam pewien problem wieczorem okropnie swedzi mnie skóra jak by po mnie mrówki chodziły czy któraś z was też tak miała kurcze trochę się martwie czy to normalne
powiedz o tym ginekologowi. wczesniej maialss juz takie swedzenia bo mnie etz swedzi ale ja tak juz mam a jesli tobie teraz sie zaczelo to koniecznie o tym powiedz.

Hej dziewczyny, ja już pierwsze badania krwi i moczu miałam robione, parę wskaźników miałam poza normami ale lekarz mnie uspokoił że w ciąży to normalne więc nie ma się czym martwić. U mnie mdłości w zasadzie brak, czasem tylko mnie zemdli jak coś poczuje, więc współczuje Wam ogromnie. Ale za to okropnie bolą mnie (.)(.) czasem to aż nie wytrzymuje :baffled:

Ewelina koniecznie powiedz o tym lekarzowi, to może o niczym nie świadczyć, ale lepiej dmuchać na zimne.

Mój plan na dzisiaj to leniuchowanie ;-) ;) lecę go realizować:happy2:
Pozdrawiam serdecznie

powiedz o tym ginekologowi. wczesniej maialss juz takie swedzenia bo mnie etz swedzi ale ja tak juz mam a jesli tobie teraz sie zaczelo to koniecznie o tym powiedz.
No właśnie w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego ewentualnie swędział mnie tylko brzusznej bo wiadomo skóra się rozciąga to normalne ale teraz swędział mnie prawie wszędzie najbardziej ręce i nogi, smaruje się kremami ale niewiele pomaga jak będę na badaniach napewno porozmawiać o tym z moim lekarzem

ewelina powiedz bo to może być holestaza ( choć z tego co wiem pojawia się w wyższej ciąży raczej) ale jeżeli to jest to- to bardzo niebezpieczne dla Ciebie i Dziecka, dzwoń do lekarza!!!

zwykłe swędzenie skóry też odczuwam, ale to bardziej wynik suchej skóry i złego nawilżenia

ewelina powiedz bo to może być holestaza ( choć z tego co wiem pojawia się w wyższej ciąży raczej) ale jeżeli to jest to- to bardzo niebezpieczne dla Ciebie i Dziecka, dzwoń do lekarza!!!

zwykłe swędzenie skóry też odczuwam, ale to bardziej wynik suchej skóry i złego nawilżenia
ja wlasnie tak samo- sucha skora. ehhhhhhhhhhhh

U mnie tez lepiej z mdloscismi ;-) sa do opanowania. Ja badania miałam od razu na miejscu - krew na pierwszej wizycie, mocz na drugiej. Krew ok, co z reszta dowiem się 26.01.

ale sie rozpisujecie :) ale jakoś nadrobiłam. Widzę że niektórym mdłości już przechodzą a mi się nawet nie zaczęły :/ w poprzedniej ciąży zaczely sie jakoś między 7 a 8 tyg także na razie sie nie martwię. ( . Y . ) troche pewniejsze a sutki to chyba podwoiły swoją wielkość :| ale nic specjalnie nie boli, czasem w cyckach zakłuje lub sutki zabolą...jeszcze 10 dni do wizyty, wtedy dopiero sie uspokoję :)
też tak macie że czasami jak sięgnięcie po cos z górnej półki to czujecie takie pociągnięcie w dole brzucha?

reklama
Hej dziewczynki:) ja tez juz po badaniach, wyniki podobno bardzo dobre tylko ta glupia toksoplazmoza nie wiadomo jak. Pobrali mi jeszcze raz krew i wyniki będą 11.01. No zobaczymy.

Ewelina1238 ja bym radzila szybką konsultacje z ginkiem zeby sie upewnić ze to nic powaznego.

Do góry