reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Cześć !
Ja pracuje od września.
Mały odkąd odstawiony od piersi- niecałe 2 miesiące temu, przesypia całe noce, czasem troche pomarudzi, popłakuje, ale pokreci się i śpi dalej. Spi ze mną w łóżku. Zasypia około 20, a wstajemy około 7. W dzień ma jedną godzinna drzemkę.
Apetyt mu dopisuje, zje wszystko co dostanie:) dobrzee radzi sobie z jedzeniem łyżczką czy widelcem, więc wszystko wcina sam.

reklama
Ja wrocilam do pracy od listopada. Ciezko jesli chodzi o rozlake z dzieckiem bylo tylko na poczatku zanim corka sie nie przyzwyczaila do zlobka ( ale to szybko nastapilo, niecale 2 tyg) teraz juz jest super, mala bardzo lubi zlobek i my jestesmy spokojni :) gdyby tylko nie te choroby...

optymistka ja na sniadanie daje kanapki lub owsiankę z owocami, próbowałam też płatków na krowim mleku ale nie podeszło. Podobnie z kolacją można zrobić. Na kolacje można też dać gotowane warzywa jeśli dziecko lubi [emoji4] my już mleko pijemy 1 na dobę.

middayjoy, a jak właśnie z tymi chorobami w żłobku? Jak często córeczka choruje?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

optymistka ja na sniadanie daje kanapki lub owsiankę z owocami, próbowałam też płatków na krowim mleku ale nie podeszło. Podobnie z kolacją można zrobić. Na kolacje można też dać gotowane warzywa jeśli dziecko lubi [emoji4] my już mleko pijemy 1 na dobę.

middayjoy, a jak właśnie z tymi chorobami w żłobku? Jak często córeczka choruje?

Mika, wlasciwie caly listopad byl spoko, w sensie chodzila z gilem i kaszelkiem non stop ale monitorowalismy u lekarzy i pozwalali puszczac do zlobka bo podobno to standard u zlobkowych dzieci. Za to w grudniu juz 2 razy zaliczylismy jakas infekcje wirusowa, z czego z jedna siedzimy juz prawie 2 tygodnie w domu. Mam nadzieje ze po swietach troche mniej zarazkow bedzie krązyc ;)

ja nie pracuję z wiadomego powodu :wink:
ale miałam zaczynać nową pracę 4 września, tylko wcześniej dowiedziałam się że jestem w ciąży I nie złożyłam wypowiedzenia w poprzedniej pracy. chociaż I tak chyba będa mój zakład pracy likwidować więc już niedługo będę niezatrudniona :wink:

Mamakulka - super, że masz działaność! gratulacje :-) :) w swoim zawodzie?

ja na śniadanie robię nam kaszę gotowaną na wodzie, gotuję wodę (4 szklanki) I wsypuję płatki (ok 10-12 łyżek): jaglane, orkiszowe, ryżowe, owsiane, itp... więcej tych małych niż grubych i troche kaszy manny dla zagęszczenia (z pół łyżki), gotuję 3-5 minut I sobie taka kaszę jemy na śniadanie I na kolację. robię spory garnek, czasem zostaje jeszcze na następny dzień na sniadanie.

mój wogóle nie pił mleka z butelki, więc jak skończył piers jak miał ok 1 rok I 1 miesiąc, to od tamtego czasu nie pije mleka wogóle. je tylko produkty nabiałowe.

Cześć !
Ja pracuje od września.
Mały odkąd odstawiony od piersi- niecałe 2 miesiące temu, przesypia całe noce, czasem troche pomarudzi, popłakuje, ale pokreci się i śpi dalej. Spi ze mną w łóżku. Zasypia około 20, a wstajemy około 7. W dzień ma jedną godzinna drzemkę.
Apetyt mu dopisuje, zje wszystko co dostanie:) dobrzee radzi sobie z jedzeniem łyżczką czy widelcem, więc wszystko wcina sam.

Je łyżeczką i widelcem? Wow [emoji4]
Mikołaj od dwóch tyg zaczął nabijać na widelec i wkładać do buzi. Wczesniej nabijał, zdejmowal i ręką do buzi [emoji23]. Do łyżeczki ma jakiś awers. Karmię go kaszą, kładę mu jego łyżeczkę, pokazuje jak jeść, ale on nie chce jej tknąć [emoji28] Za to do mieszania jest pierwszy we wszystkich możliwych naczyniach [emoji23]

Wow Kulka gratuluję odwagi i własnej działalności.

My dzisiaj mamy pierwszy dzień bez gorączki od tygodnia. Więc jest super [emoji16]

Ja Mikołajowi rano daję kaszę. Manną na przemian z kaszkami Helpa. Teraz mamy jedną - gryczano-jaglano-owsianą i drugą z dawnych zbóż. I robie ja z mlekiem rozrobionym z wodą. A na kolacje to najczęściej placki, ciastka z piekarnika, kanapki czy serek wiejski z dodatkami.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci jeszcze nie chodzi? Mój nie chodzi a dziś 16 miesięcy skończył. Przy meblach super chodzi, kedną ręką się na ogół trzyma. Jak go za ręce prowadzamy to zrobi pare kroków i zaraz siada, woli raczkować.... Powinnam iść z nim do lekarza? Wydaje mi sie że to od dziecka zależy czy ono chce chodzić ale już sama nie wiem...

Do góry