reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Mikołaj też się nie budzi na karmienie odkąd skończyliśmy kp. Miał jakieś 13 mcy. Ale raz w nocy zdarzają się pobudki. Zwykle najczęściej pomaga powiedzenie, żeby spał dalej albo włożenie smoka. Tak jakby sprawdza czy jesteśmy obok.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Moj sie budzil od urodzenia po kilka razy w nocy. Od jakiegos miesiaca zaczal przesypiac pojedyncze noce, mysle ze to dlatego ze odstawilam mu w nocy mm.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Mika a jak odstawilas mm? Bo moj jak sie w nocy obudzi to tak placze ze jak nie dostanie mleka to nie zasnie. I sie kiedys zastanawialam jak go oduczyć nocnego jedzenia. Póki co nie mam pomyslu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mika a jak odstawilas mm? Bo moj jak sie w nocy obudzi to tak placze ze jak nie dostanie mleka to nie zasnie. I sie kiedys zastanawialam jak go oduczyć nocnego jedzenia. Póki co nie mam pomyslu.

zjadal 2 porcje w nocy wiec staralam sie go przetrzymac dluzej i w srodku nocy dawalam 1 porcje. Potem ja troche zmniejszylam, jak plakal o wiecej to dawalam np melise z odrobina cukru. Potem juz nawet do wody sie przekonal. Jak bardzo dramatyzowal i nie chcial spac to dawalam mm ale po kilku nocach sie udalo i teraz woda/herbata wystacza. I spi lepiej [emoji5]

zjadal 2 porcje w nocy wiec staralam sie go przetrzymac dluzej i w srodku nocy dawalam 1 porcje. Potem ja troche zmniejszylam, jak plakal o wiecej to dawalam np melise z odrobina cukru. Potem juz nawet do wody sie przekonal. Jak bardzo dramatyzowal i nie chcial spac to dawalam mm ale po kilku nocach sie udalo i teraz woda/herbata wystacza. I spi lepiej [emoji5]

Moja sie jeszcze budzi 1 raz, ale to i tak juz prawie jak wakacje w porownaniu do pierwszego roku ;)

Mój się nie budzi w nocy od 2 msc życia jakoś. Woli spać niż jeść :) pić też nie pije w nocy. W dzień za to sporo, zdarza się 0.7 hehe mleko raz dziennie jeszcze pije ale już ostatnie opakowanie leci. Co do zębów to ma wszystkie jedynki i nie było jakoś mega tragicznie, ale owszem był marudny i placzliwy, ślina to koszmar był. No i kupy kupy kupy.

Dominika, bo nie pamiętam, zaszczepilas w końcu Franka?

Mika fajnie Cie "widzieć".

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas mleko jeszcze jest czesto. Je inne rzeczy ale nie sa to duze porcje dlatego mlekiem nadrabiamy.

mamakulka Ciebie tez milo widziec [emoji3]

Dziewczyny a ile z Was pracuje a ile w domu? Ja poszlam do pracy jak Wiktor mial 8 miesiecy bo kredyt chcielismy ale zal mi strasznie ze nie moglam z nim dluzej posiedziec...

reklama
Ja zostalam w domu z malym bo nie dostalismy sie do zlobka. Chcialam isc do pracy ale w sumie teraz stwierdzam, ze zal by mi bylo go oddac. Pewnie bym sie przyzwyczaila. Bedziemy probowac ponownie w tym roku ze zlobkiem. Jesli sie uda to wroce do pracy o ile bede miala do czego wracac.

Do góry