reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Mikołaj też się nie budzi na karmienie odkąd skończyliśmy kp. Miał jakieś 13 mcy. Ale raz w nocy zdarzają się pobudki. Zwykle najczęściej pomaga powiedzenie, żeby spał dalej albo włożenie smoka. Tak jakby sprawdza czy jesteśmy obok.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Moj sie budzil od urodzenia po kilka razy w nocy. Od jakiegos miesiaca zaczal przesypiac pojedyncze noce, mysle ze to dlatego ze odstawilam mu w nocy mm.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Mika a jak odstawilas mm? Bo moj jak sie w nocy obudzi to tak placze ze jak nie dostanie mleka to nie zasnie. I sie kiedys zastanawialam jak go oduczyć nocnego jedzenia. Póki co nie mam pomyslu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mika a jak odstawilas mm? Bo moj jak sie w nocy obudzi to tak placze ze jak nie dostanie mleka to nie zasnie. I sie kiedys zastanawialam jak go oduczyć nocnego jedzenia. Póki co nie mam pomyslu.

zjadal 2 porcje w nocy wiec staralam sie go przetrzymac dluzej i w srodku nocy dawalam 1 porcje. Potem ja troche zmniejszylam, jak plakal o wiecej to dawalam np melise z odrobina cukru. Potem juz nawet do wody sie przekonal. Jak bardzo dramatyzowal i nie chcial spac to dawalam mm ale po kilku nocach sie udalo i teraz woda/herbata wystacza. I spi lepiej [emoji5]

zjadal 2 porcje w nocy wiec staralam sie go przetrzymac dluzej i w srodku nocy dawalam 1 porcje. Potem ja troche zmniejszylam, jak plakal o wiecej to dawalam np melise z odrobina cukru. Potem juz nawet do wody sie przekonal. Jak bardzo dramatyzowal i nie chcial spac to dawalam mm ale po kilku nocach sie udalo i teraz woda/herbata wystacza. I spi lepiej [emoji5]

Moja sie jeszcze budzi 1 raz, ale to i tak juz prawie jak wakacje w porownaniu do pierwszego roku ;)

Mój się nie budzi w nocy od 2 msc życia jakoś. Woli spać niż jeść :) pić też nie pije w nocy. W dzień za to sporo, zdarza się 0.7 hehe mleko raz dziennie jeszcze pije ale już ostatnie opakowanie leci. Co do zębów to ma wszystkie jedynki i nie było jakoś mega tragicznie, ale owszem był marudny i placzliwy, ślina to koszmar był. No i kupy kupy kupy.

Dominika, bo nie pamiętam, zaszczepilas w końcu Franka?

Mika fajnie Cie "widzieć".

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas mleko jeszcze jest czesto. Je inne rzeczy ale nie sa to duze porcje dlatego mlekiem nadrabiamy.

mamakulka Ciebie tez milo widziec [emoji3]

Dziewczyny a ile z Was pracuje a ile w domu? Ja poszlam do pracy jak Wiktor mial 8 miesiecy bo kredyt chcielismy ale zal mi strasznie ze nie moglam z nim dluzej posiedziec...

reklama
Ja zostalam w domu z malym bo nie dostalismy sie do zlobka. Chcialam isc do pracy ale w sumie teraz stwierdzam, ze zal by mi bylo go oddac. Pewnie bym sie przyzwyczaila. Bedziemy probowac ponownie w tym roku ze zlobkiem. Jesli sie uda to wroce do pracy o ile bede miala do czego wracac.

Do góry