reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U nas zabkowanie trwa. Wychodza mu gorne zeby i mam wrazenie, ze 4 na raz. Jedynki sie przebily juz i wydaje mi sie, ze dwojki tez ida ale pewnosci nie mam. W sumie dobrze by bylo za jednym razem to przejsc. Na dole ma juz od dawna dwa wiec w sumie byloby szesc. Zobaczymy. Na szczescie je bez problemu i nie marudzi jakos duzo wiecej.
Dziewczyny tak ostatnio sie zastanawialam jak wasze przemyslenia co do posiadania drugiego dziecka po tych osmiu miesiacach spedzonych z maluchami? Zwracam sie tu do mam, ktore tak jak ja rodzily po raz pierwszy. Ja oczywiscie na poczatku sie zarzekalam, ze nie chce wiecej ale teraz zaczynam zmieniac zdanie. Z jednej strony dobrze by bylo jedno przy drugim odchowac ale z drugiej chcialabym troche odpoczac. Teraz i tak to nie wchodzi w gre u nas ale za jakies dwa trzy lata kto wie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
I znów nic sie nie dzieje....
Ja na razie o drugiej ciąży nie myślę. Teraz muszę znaleźć jakiś dobry żłobek dla małej, bo w październiku wracam do pracy. Ale jak tylko pojawia się ta myśl w głowie, to od razu mam łzy w oczach. Jak ją taką malutką oddać komuś obcemu pod opiekę. Wiem, że nie jestem pierwsza i ostatnia, no ale nie mogę tego sobie wyobrazić.

Kardula mam to samo z zlobkiem a zanim sie urodzila to sie zarzekalam ze koniecznie do zlobka przed tym jak ukonczy rok zeby sie lepiej rozwijala :) Juz zaczelam rozwazac nianie z tego wszystkiego. Dodatkowo boje sie ze bedzie chorowac co chwile a ja raczej nie bede mogla duzo czasu w pracy opuszczac.
co do drugiego dziecka to mi ostatnio zaczela kielkowac taka mysl zeby szybko sie postarac zeby przez 10 lat potem w pieluchach nie siedziec ;)Ale tlumie ta mysl bo dla mnie pierwsze 3 miesiace z mala byly mega ciezkie i chyba bym nie dala rady powtorki z jeszcze drugim dzieckiem malutkim. Jak bym miala pewnosc ze drugie bedzie spokojnym spiochem to i owszem ale jak takie dziecko zamowic? ;)

Ja tez czekam na wyniki rektutacji do zlobka. I tez sobie nie moge wyobrazic zeby go zostawic komus obcemu pod opieke. Z drugiej strony do pracy pasuje wrocic a dodatkowo duzo osob mi poleca wyslanie dziecka do zlobka. Mowia, ze dziecko sie fajnie rozwija ale mimo wszystko to bedzie ciezka decyzja ;(

Co do rekrutacji do zlobkow panstwowych, u nas mozna bylo wybrac 3 zlobki, najlepsze nasze miejsce z tych 3 u nas to 487 na liscie oczekujacych. A miejsc w ogole w zlobku jest 100. Takze szanse zerowe, rozgladam sie za prywatnymi

U nas w miescie sa tylko dwa zlobki i mozna bylo skladac do jednego. My jestesmy pierwsi na liscie wiec mysle, ze sie dostaniemy o ile nie wezma ludzi po znajomosci bo tak niestety czesto jest. Ale wtedy chyba sciagne tam Uwage z tvnu i naglosnimy sprawe hehe :) a tak serio to ciekawa jestem czy sie dostaniemy ale wyniki dopiero w czerwcu beda

U nas było 20 miejsc wiec nawet nie było szans na pozytywne rozpatrzenie wniosku.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ale tutaj cisza.A nam się udało wyjechac na ten tydzień z długim weekendem.I super odpoczelam od gotowania i sprzątania.Byliśmy w Bieszczadach wiec codziennie było coś tam słońca i coś deszczu A raz nawet tęcza i grad ale było ciepło bo powyżej 15 stopni.Młody jazdę przestał znosić idealnie i zanim zasnął musieliśmy się strasznie natrudzic żeby nie płakał raz to mu nawet dałam cyca podczas jazdy i w ten sposób go uspokoilam i uspilam.W każdym razie super tak wyjechać z miasta.A co do powrotu do pracy to będziemy szukać niani na kilka dni plus rodzice męża i mój tata i jakoś to bedzie ale do żłobka nie oddam takiego maleństwa. U nas mlody to drugie dziecko różnica 2 lata 8 miesiecy.I taka różnicę polecam.Starsza i zabawi mlodego i jak jest wesolo z dwójką dzieci.

oooo...takie wyjazdy to ja lubie- gdy się idzie na gotowe :-) i nie trzeba mieć na głowie tych domowych obowiązków.Już się doczekać nie mogę naszego wyjazdu.

Ja wracam do pracy po macierzyńskim i zaległym wypoczynkowym w polowie listopada. Ale wnioskuję też o obniżenie etatu, więc będę pracować 3x w tygodniu po 5h, więc tragedii nie ma, ale i tak nie chce mi się wracać ;) ale zawsze to jakiś grosz do budżetu domowego. Pracuję popoludniami i liczę na pomoc babć;)

Mały złapał brzydki katar przy tym kaszel,nie gorączkuje. Jak mnie widzi z aspiratorem do nosa to już ucieka :;) Nie chce żeby mu się ogorszyło, bo w niedzielę idziemy na komunię do mojego chrześniaka.

reklama
Do góry