reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Któraś z Was pisała, że apogeum mdłości przypada na 8 i 9 tydzień. Potwierdzam, czuję się strasznie, wystarczy nie pasujący mi zapach i wymiotuję. Jest koszmarnie, co prawda jem więcej, ale czuję się gorzej, do tego zaczęły się utraty przytomności na szczęście krótkotrwałe.

reklama
Witajcie po świętach :)
Mnie tu ostatnio mniej bo musiałam ogarnąć się po tej diagnozie... dieta już daje mi się we znaki :(
Przez swięta dużo odppczywalam lepiej się czułam i mało wymiotowalam...
Dziś na dzień dobry wymioty i tak cały dzień :(
Okasia bardzo dobrze Cię rozumiem i współczuję... oby szybko te nudności iwymioty minęły!

Jolcia, dużo przytyłaś w poprzedniej ciąży? Gdzieś czytałam, że jak tak bardzo doskwierają mdłości i wymioty w pierwszych tygodniach to w kolejnych po ich ustaniu następuje coś podobnego do efektu jojo i dużo wiecej przybiera się na wadze.

Witajcie!
Miałam wybrać się do lekarza jutro, ale inny gin do którego już wcześniej chodziłam przyjmował dzisiaj, no i moje pokłady niepewności i zniecierpliwienia nie pozwoliły mi czekać do jutra;)
I JEEEEEEEST!!!! Jest nasz mały człowieczek z bijącym serduszkiem. Tego co czułam przed wizytą nie potrafię nawet przyrównać do najgorszego egzaminu- ogromny stres ( Przypomnę tylko, że dwa razy przechodziłam już łyżeczkowanie po pustym jaju płodowym, więc podświadomie nastawiałam się na najgorsze)
Od ostatniej miesiączki mija u mnie 7t5d, a z usg wiek ciąży wyszedł na 8t2d, termin lekarz wyliczył na 11 sierpnia.
Dostałam też luteinę dopochwowo, no i zalecenie ( o czym nie wiedziałam wcześniej) aby szczególnie się oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć w terminie w którym teoretycznie przypadałyby miesiączki.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie - oby tak pozytywna jak ta :)
Pozdraiwam! I 3mam kciuki za wasze wizyty..

Załączniki

• usg.jpg
    usg.jpg
    604,7 KB · Wyświetleń: 87
Jolcia, dużo przytyłaś w poprzedniej ciąży? Gdzieś czytałam, że jak tak bardzo doskwierają mdłości i wymioty w pierwszych tygodniach to w kolejnych po ich ustaniu następuje coś podobnego do efektu jojo i dużo wiecej przybiera się na wadze.
Okasia bardzo mało bo miałam dietę cukrzycowa... przed ciążą około 49-50 kg, w dzień przed porodem 56 kg, ja pod koniec ciąży schudłam...

Witajcie!
Miałam wybrać się do lekarza jutro, ale inny gin do którego już wcześniej chodziłam przyjmował dzisiaj, no i moje pokłady niepewności i zniecierpliwienia nie pozwoliły mi czekać do jutra;)
I JEEEEEEEST!!!! Jest nasz mały człowieczek z bijącym serduszkiem. Tego co czułam przed wizytą nie potrafię nawet przyrównać do najgorszego egzaminu- ogromny stres ( Przypomnę tylko, że dwa razy przechodziłam już łyżeczkowanie po pustym jaju płodowym, więc podświadomie nastawiałam się na najgorsze)
Od ostatniej miesiączki mija u mnie 7t5d, a z usg wiek ciąży wyszedł na 8t2d, termin lekarz wyliczył na 11 sierpnia.
Dostałam też luteinę dopochwowo, no i zalecenie ( o czym nie wiedziałam wcześniej) aby szczególnie się oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć w terminie w którym teoretycznie przypadałyby miesiączki.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie - oby tak pozytywna jak ta :)
Pozdraiwam! I 3mam kciuki za wasze wizyty..
ale super. to my chyba tego samego dnia meisiaczke mialysmy- 4.11 bo u mnie tez 7 tyg 5 dni od ostatniej miesiaczki :) ja juz jutro mam nadzieje zobacze- tez mialam puste jajo plodowe i w maju lczjkowanieyze

Kochane, jakiego kremu/ zelu przeciw rozstepom bedziecie uzywac ? Ja w pierwszej ciazy uzywalam francuskiego kremu ok 100zl za tubke, niestety nie panietam nazwy. Ale nie wiem czy to tego zasluga, nie mam zadnych rozstepow. A teraz jedni polecaja ziaje inni co innego. I juz sama nie wiem co kupic :-)

reklama
MammyBlue-jej jak super:)
Basienka-ja używałam oliwki bambino,tera urzywam oliwki kakaowo kokosowej na rozstepy...mi osobiście sie wydaje ze głównie to rozdtepy zaleza od tago jaka kto ma skórę

Do góry