reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Aby wyliczyć termin porodu a om wystarczy do dnia ostatniej miesiączki dodać 9 miesięcy i tydzień :) U mnie np ostatnia @ była 3 listopada więc termin wypada na 10 sierpnia :)
Jednakże to wszystko zależy kiedy była owulacja. Podobno najwiarygodniejsza data porodu wychodzi z usg prenatalnego (mniej więcej w tych tygodniach) bo potem dzieciaczki rosną swoim tempem:). Przy pierwszej ciąży sprawdziło się, z om miałam termin na 3 luty, po prenatalnych wyszedł 1 luty i tego właśnie dnia o 00;30 na świat przyszła moja córka :)
Czy u was tez najgorsze są wieczory??? Ja normalnie jestem wrakiem człowieka i w związku z tym idę spać po 20 bo nie wytrzymuję tych mdłości, w nocy jak się budzę tez mnie łapią...

reklama
To podobnie jak u mnie, znaczy mi tylko złagodniały na okres przedświąteczny/świąteczny, a potem jak wróciły to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić!

U mnie mdłości rano i do poludnia to masakra...w nocy spac nie moge wiec popołudnie to masakra. Ja tez slyszalam ze z usg pranatalnego jest najdokladniejsza data wiec zobaczymy co powiedzą 18.01
U mnie w swieta było kiepsko...jadlam tylko pomarańcze...wczoraj niby lepiej a dzis znow kiepsko

Mi mdłości zaczęły się dwa dni temu, z przytupem o 23, dzisiaj miałam powtórkę z rozrywki i całą noc było mi źle, w ogóle nie mogę leżeć na płasko. ja ostatnią miesiączkę miałam 14.11 ale mam dość długie cykle, wg moich obliczeń termin wypada na 21.08, kalkulatory w internecie mówią różnie od 20 do 24. Za tydzień mam wizytę u gina i mam nadzieje ze w końcu coś zobaczę bo na pierwszej wizycie było za wcześnie :(

dzień dobry!
ale dziś piękne słońce świeci :-) :)
umnie om 16.11. wypada więc 24.08.
Hej,jak twoje wizyty u lekarza?Mam podobny termin:)
Ja jak narazie tylko pecherzyk gs 7mm i wizyta 5 stycznia.

Dzisiaj mialam pojdc na bete ale dlugo nie moglam zasnac wiec rano zaspalam.
Lekarz nie kazal ale dla siebie chcialam.A potem jest niepokoj.A co jak wyjdzie mniej niz minimum??Moze faktycznie nie robic.Co ma byc to bedzie.Nie plamie.Wiec nie mam powodow do niepokoju.Ale jak sie naczytalam w internecie o pustym jaju plodowym to nie moglam spac przez to:(
Ostatnia moja ciaza obumarla w marcu tuz przed Wielkanoca (7tc)Gdybym druga w tym samym roku stracila to bym chyba umarla z rozpaczy:((

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jagi - jeszcze nie byłam u lekarza.
myślę, ze wybiorę się jakoś po nowym roku. w tym tygodniu pewnie załatwię wizytę. to dopiero jakiś 7 tydzień, to wcześnie jeszcze moim zdaniem na wizyty ;-) ;)

ale rozumiem Twój niepokój....
ja nie miałam do tej pory problemów, więc zakladam, ze tym razem też tak będzie.

reklama
Hej dziewczyny:) ja juz po wizycie. Z jednej strony jestem spokojna widzialam dzidzie ma pięknie bijące serduszko. Rosnie i sie rozwija. Z drugiej jestem lekko zaniepokojona bo test na toksoplazmoze wyszedł pozytywny i jeszcze raz pobierali mi krew i za dwa tyg wyniki. Zobaczymy czy jestem teraz chora czy przechodzilam. Mam nadzieje na opcje ze przechodzilam. Musze leciec jeszcze dziś do diabetologa sie zapisac na test obciazenia bo moj gin robi w 24tyg a to za pozno. Termin mam na 12.08. Milego dnia :)

Do góry