reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Effa ja daje juz wiecej mm niz kp z tego wzgledu ze tez nie wiedzialam ile je naraz i czy za godz jak placze to z glodu czy ze zmeczenia :( a powiedz jak u Was noce ? bo u mnie kiepsko. Wczoraj usnela ok 20:30 wstala 23:30 potem 4 i 6 i 9 :( chyba od jutra zaczne dzien od 7 wg planu i zobaczymy...

reklama
Ufff śpi.
No niestety noce to ciężki temat :D Jakiś m-c temu oduczyłam go jeść w nocy (czyt. między 23 a 4 /5 rano), ale na Święta dużo jeździliśmy i od 3 dni zaczął znowu jeść w nocy (o 1 i 3). Mama mówi, że na pewno to przez tatę, który pali w piecu jak szalony i pewnie małemu pić się chciało z gorąca :). Dzisiaj 1-szy raz spaliśmy u siebie i faktycznie coś w tym jest, bo zjadł dopiero o 3 więc liczę na to, że wszystko idzie ku dobremu.

No ale niestety on ma tak, że budzi się w nocy tylko po to, żebym mu włożyła smoka i opatuliła :/ Najczęściej w okolicach 1. Więc jeśli ktoś ma na to jakąś złotą receptę, to błagam o pomoc :D

Effa ja daje juz wiecej mm niz kp z tego wzgledu ze tez nie wiedzialam ile je naraz i czy za godz jak placze to z glodu czy ze zmeczenia :( a powiedz jak u Was noce ? bo u mnie kiepsko. Wczoraj usnela ok 20:30 wstala 23:30 potem 4 i 6 i 9 :( chyba od jutra zaczne dzien od 7 wg planu i zobaczymy...
Hogg pisze w książce, że dzieci jedzą w nocy najczęściej z 2 powodów: albo są głodne, bo się nie najadły w dzień, albo mają taki nawyk. Sprawdź ile je w dzień, może się nie najada. Jak dokarmiasz mm to będzie prościej. Ja z kp nie wiem jak dam radę. Zastanawiam się czy mu przez 2-3 dni nie poodciągać i dać z butli żeby sprawdzić ile faktycznie je w dzień.

Albo możemy pojechać na ostro i zrobić tak jak pisze Hogg
1483364831-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ok 23 24 na pewno nie jest glodna bo bylo juz tak ze daje jej piers a ona nawet nie je tylko usypia od razu wiec to moja wina bo ja ja pewnie tak nauczylam (nieswiadomie) :( a ok 4-5 juz ewidentnie je. Wiem ze przy mm jest latwiej dlatego troche poszlam na latwizne poza tym nie chce dlugo karmic stad powoli odejscie od tego. A ile dziecko w ciagu doby powinno zjesc ? Moja 11.01 skonczy 5 msc. i je roznie mm. czasami 150 czasem 180 ml. O losie juz ja 3 x usypiam. Budzi sie po ok 20-30 min ale dalej spiaca, ziewa, trze oczy itp :/
Ta metoda w nocy chyba jest dobra. Dzisiaj sprobuje ja ok 23 dotankowac i zobaczymy. Chociaz zdaje sobie z tego sprawe ze nie jest to proces jednodniowy :(

140 - 220 ml w ciągu jednego karmienia. Ja zrobię tak. Zatankuje go (nakarmię 18, 20 i 22). No i zobaczę czy to coś da. A jutro wstaje pkt 7 i odciagam. On wstaje przed 8 więc zdążę. I jutro cały dzień będę sprawdzać czy je tyle ile powinien. Jeśli tak, to jutro w nocy ostatni posiłek o 23:30 a pierwszy - 5.

Taki jest plan, ciekawe co na to młody. Znając życie coś mi pewnie zmodyfikuje [emoji23][emoji23][emoji23]

Albo możemy pojechać na ostro i zrobić tak jak pisze Hogg
1483364831-aaaaaa.jpeg

p
Dziewczyny, zastanawia mnie ta metoda. a jak dziecko właśnie będzie chciało tylko pić w nocy? Ja sama się czasami budzę w nocy bo jestem spragniona, to dziecku chyba tez może się zachciec? I co wtedy? Nie dac? Przecież jak się chce pić to trzeba się napic i juz ☺ Coś ta Hogg mówi o piciu?

reklama
ehh nijak pare razy ja tak polozylam ale jak placze przez to non stop przez godzine i udaje sie jej przespac kwadrans i wstaje z placzem i tak w kolko to bez sensu, poza tym byl moment, ze jak sie uspokoila i tylko podeszlam do lozeczka to byl placz.. ale po tym docenila bycie na rekach praktycznie nie musze bujac, odkladam ja spiaca albo w pol snie do lozeczka, zazwyczaj rejestruje, ze to robie, klepie ja po pleckach i jest ok, przy okazji udalo sie zrezygnowac z kokona wiec w sumie jestem zadowolona mimo, ze nie wyszlo

edit - to wszystko w dzien i pierwszy nocny sen, mniej wiecej od polnocy do rana spi ze mna, na autopilocie ja biore do lozka i zasypiam

Do góry