reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Hej. Jestem po wizycie. Dzidziuś jest, ma 11 mm i pięknie bijące serduszko. Z om wychodzi 7 tydz 1 dzień a z usg 7 tydz 2 dzień także kropuś jest większy bo owu była 16 dc. Tsh niby w normie mam skontrolować przy wykonywaniu badań. Kolejna wizyta 21 stycznia a potem badania prenatalne.
Z ciast polecam snickersa, przepis ze strony wielkie żarcie znikający w jeden wieczór, tylko ja robię ze słonymi orzeszkami ziemnymi jest przepyszny :)
U mnie już wszystko prawie gotowe, jutro tylko po obsmażam mięso i ugotuję pierogi, no i muszę ogarnąć kuchnię ale w końcu uda mi się nie siedzieć w wigilię do północy :p
Pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny:)

Jestem Basia:)Mama 9 letniej dziewczynki.OM 14.11
Wczoraj pierwsza wizyta i tylko pecherzyk 0,68cm.Kolejna wizyta 05.01.2016
Beta 11 listopada 34
14 listopada 304
17 listopada 708
21 2000
Wedlug moich obliczen termin przypadl by na 26.08.

Czy ktoras z mam tez ma przynlizony termin porodu do mojego i tez tylko widac sam pecherzyk?

Pozdrawiam serdecznie
Witam u mnie termin z USG na 20.08.2016 i tez widac sam pęcherzyk kolejna wizyta za 2 tygodnie

Ja byłam na wizycie w poniedziałek i dzisiaj, Jest pęcherzyk prawidłowej wielkości, ciałko żółte w srodku, tyle że mam obok duużego krwiaka.

Do tego muszę lezeć cały czas nic nie mogę robic i łykam ten cholerny duphaston :(

To mi się swieta porobiły....
kurcze wspolczuje :( Moja siostra, w 12 tyg ciazy dostala mega krwotoku. Pojechala do szpitala, bez zadnych boli brzucha, tylko ta krew. Jechala oczywiscie z najgorsza mysla i nastawiona byla mega negatywnie. Na USG sie okazalo ze malutka bryka sobie swietnie, nic jej nie jest i jest wszystko w jak najlepszym porzadku. Wyszlo ze to krwiak, bardzo duzy byl. Po 2 dniach wyszla do domu, polezala prawie miesiac, nie plackiem, ale tryb meeega oszczedny plus duphaston, luteina i magnez. We wrzesniu urodzila sliczna, mega dorodna coreczke. Krwiak sie wchlonal i nie bylo po nim sladu :) :)
Kobietki zycze Wam wszystkim na swieta przede wszystkim duzo, duzo zdrowia, zero mdlosci i innych przykrych rzeczy, swietnego samopoczucia, odpoczynku, wypelnionych brzuszkow pysznym jedzonkiem i czasu spedzonego rodzinnie i spokojnie :):):)

Hej kochane po wczorajszym szalonym dniu dzis mogę napisac z wielka radoscia JESTEM W CIĄŻY termin mam z om na 11.08 z usg na 12.08 widziałam mój skarbek moje 0, 82 cm szczęścia serduszko bije pieknie jestem mega szczęśliwa.

Wszystkim gratuluję udanych wizyt cieszę się ze wszystko u was ok a jak są jakies małe problemy to glowabdo góry wszystko się jakos ulozy

Ja na świeta piekę sernik a mąż z córcią piernik wszystkim zycze zdrowych i spokojnych i radosnych Świąt i bogatego gwiazdorka.

Ja też nie jestem techniczna. Kiedyś myślałam, że z usg tak naprawdę nie będzie nic widać i będę musiała polegać na słowach lekarza, że tu główka tam rączka itd. ale jak zobaczyłam obraz na monitorze to wiedziałam wszystko. Moje dziecko wygląda teraz jak mała laleczka z dużą główką i krótkimi kończynami, przypomina pogiętego ciastka. Piękny widok, a serduszko rozczula. Niesamowite, że przy 15mm widać już dużą pulsującą plamkę.

aqle ja wam zazdroszcze- ja jeszce tylko 5 dni i tez mam nadzieje zobacze :)
ja wczoraj w kuchni robilam do prawie 1 w nocy- mam bezsennosc wiec z cola ktora pomogla w mdlosciach dalam rade :) dzis jeszcze musze ryby posmazyc do ryb po grecku i 3bit zrobic i koniec

reklama
Kasiu, ja uwielbiałam colę przed ciążą i liczyłam na to, że pomoże mi w mdłościach. Teraz mdli mnie na samą myśl o niej, czuję posmak spalonego, intensywnego i sztucznego karmelu :/ Wczoraj koleżanka poczęstowała mnie lemoniadą świąteczną z imbirem i cynamonem, mdłości od razu ustały. Od razu pobiegłam do sklepu, w którym ją kupiła i nie zostało już nic :/ Miałam nadzieję kupić zapas tego eliksiru. Dziś stwierdziłam, że sama go sobie przygotuję w domu.

Do góry