reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej. Jestem po wizycie. Dzidziuś jest, ma 11 mm i pięknie bijące serduszko. Z om wychodzi 7 tydz 1 dzień a z usg 7 tydz 2 dzień także kropuś jest większy bo owu była 16 dc. Tsh niby w normie mam skontrolować przy wykonywaniu badań. Kolejna wizyta 21 stycznia a potem badania prenatalne.
Z ciast polecam snickersa, przepis ze strony wielkie żarcie znikający w jeden wieczór, tylko ja robię ze słonymi orzeszkami ziemnymi jest przepyszny :)
U mnie już wszystko prawie gotowe, jutro tylko po obsmażam mięso i ugotuję pierogi, no i muszę ogarnąć kuchnię ale w końcu uda mi się nie siedzieć w wigilię do północy :p
Pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny:)

Jestem Basia:)Mama 9 letniej dziewczynki.OM 14.11
Wczoraj pierwsza wizyta i tylko pecherzyk 0,68cm.Kolejna wizyta 05.01.2016
Beta 11 listopada 34
14 listopada 304
17 listopada 708
21 2000
Wedlug moich obliczen termin przypadl by na 26.08.

Czy ktoras z mam tez ma przynlizony termin porodu do mojego i tez tylko widac sam pecherzyk?

Pozdrawiam serdecznie
Witam u mnie termin z USG na 20.08.2016 i tez widac sam pęcherzyk kolejna wizyta za 2 tygodnie

Ja byłam na wizycie w poniedziałek i dzisiaj, Jest pęcherzyk prawidłowej wielkości, ciałko żółte w srodku, tyle że mam obok duużego krwiaka.

Do tego muszę lezeć cały czas nic nie mogę robic i łykam ten cholerny duphaston :(

To mi się swieta porobiły....
kurcze wspolczuje :( Moja siostra, w 12 tyg ciazy dostala mega krwotoku. Pojechala do szpitala, bez zadnych boli brzucha, tylko ta krew. Jechala oczywiscie z najgorsza mysla i nastawiona byla mega negatywnie. Na USG sie okazalo ze malutka bryka sobie swietnie, nic jej nie jest i jest wszystko w jak najlepszym porzadku. Wyszlo ze to krwiak, bardzo duzy byl. Po 2 dniach wyszla do domu, polezala prawie miesiac, nie plackiem, ale tryb meeega oszczedny plus duphaston, luteina i magnez. We wrzesniu urodzila sliczna, mega dorodna coreczke. Krwiak sie wchlonal i nie bylo po nim sladu :) :)
Kobietki zycze Wam wszystkim na swieta przede wszystkim duzo, duzo zdrowia, zero mdlosci i innych przykrych rzeczy, swietnego samopoczucia, odpoczynku, wypelnionych brzuszkow pysznym jedzonkiem i czasu spedzonego rodzinnie i spokojnie :):):)

Hej kochane po wczorajszym szalonym dniu dzis mogę napisac z wielka radoscia JESTEM W CIĄŻY termin mam z om na 11.08 z usg na 12.08 widziałam mój skarbek moje 0, 82 cm szczęścia serduszko bije pieknie jestem mega szczęśliwa.

Wszystkim gratuluję udanych wizyt cieszę się ze wszystko u was ok a jak są jakies małe problemy to glowabdo góry wszystko się jakos ulozy

Ja na świeta piekę sernik a mąż z córcią piernik wszystkim zycze zdrowych i spokojnych i radosnych Świąt i bogatego gwiazdorka.

Ja też nie jestem techniczna. Kiedyś myślałam, że z usg tak naprawdę nie będzie nic widać i będę musiała polegać na słowach lekarza, że tu główka tam rączka itd. ale jak zobaczyłam obraz na monitorze to wiedziałam wszystko. Moje dziecko wygląda teraz jak mała laleczka z dużą główką i krótkimi kończynami, przypomina pogiętego ciastka. Piękny widok, a serduszko rozczula. Niesamowite, że przy 15mm widać już dużą pulsującą plamkę.

aqle ja wam zazdroszcze- ja jeszce tylko 5 dni i tez mam nadzieje zobacze :)
ja wczoraj w kuchni robilam do prawie 1 w nocy- mam bezsennosc wiec z cola ktora pomogla w mdlosciach dalam rade :) dzis jeszcze musze ryby posmazyc do ryb po grecku i 3bit zrobic i koniec

reklama
Kasiu, ja uwielbiałam colę przed ciążą i liczyłam na to, że pomoże mi w mdłościach. Teraz mdli mnie na samą myśl o niej, czuję posmak spalonego, intensywnego i sztucznego karmelu :/ Wczoraj koleżanka poczęstowała mnie lemoniadą świąteczną z imbirem i cynamonem, mdłości od razu ustały. Od razu pobiegłam do sklepu, w którym ją kupiła i nie zostało już nic :/ Miałam nadzieję kupić zapas tego eliksiru. Dziś stwierdziłam, że sama go sobie przygotuję w domu.

Do góry