reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
mamakulka mi w ogole powiadomienia dzialaja jak chca czasem po kilku h sie dziwie ze nikt nie pisze a tu jedna przez druga od rana pisze [emoji23]

o ale widze tez macie z tym problem ;p

a co do zabawiania to czego ja nie mam [emoji23][emoji23][emoji23] teraz kupilam samodzielnie stojacy palak z zabawkami, lusterkiem muzyczka i lampkami, mozna tez to przekrecic do zabawiania dziecka lezacego na brzuchu, a tak to jak nie nosze niny to gadam do niej, spiewam, macham grzechotkami, zabawki z pozytywka itp
dzisiaj sie zdziwilam bo nagrany program o slubach z tvn caly obejrzala w spokoju lezac w lezaczku i machajac nogami chociaz chcialabym uniknac duzego udzialu tv w zyciu dziecka

Papercut, ja z dystansem już teraz podchodzę do tych wszystkich grających i świecących zabawek. Gdzieś ostatnio przeczytałam ze nadmiar bodźców jest niedobry dla takich maluchów, trudniej im sie zasypia potem itd. Ja tak chyba " przebodźcowalam" swojego starszego jak był mały. Efekt był taki ze potem ani na chwile nie był w stanie sie zająć sam sobą. Non stop musiałam gadać do niego, wymyślać cuda wianki, a każda nowa zabawka była nowa na chwile. Dlatego teraz sie tego boje, a już widzę po małej ze wcześniej była w stanie poleżeć sama w łóżeczku a teraz już jak sie budzi to odrazu mnie woła.
Cieżko mi znaleźć tu złoty środek, ale nie chciałabym powtórki z rozrywki jak ze starszym.

Anpio może Ci się przyda- są wierszyki dla dzieci na osesek.pl. Wyszukaj " rymowanki zabawianki". Przy okazji dotykasz dz i ecka np mowiac idzie słoń ciężki słoń i nadrepnie ci na dłoń. ... Albo można puszczac piosenki np z youtube. Ja wpisuje Lulek. TV i tańczyć z dzievkien

Oprócz maty, bujaka, karuzeli mam projektor gwiazdkę z pabobo. Wieczorem jak nie może zasnąć to puszczam mu i jest hipnoza ☺. Patrzy na te gwiazdki na suficie i ścianach jak zaczarowany. Mam jeszcze te czarno białe książeczki ale jeszcze go mocno nie interesują. Pewnie za 2-3 tygodnie

Czytalam wiele razy jak wasze dzieci przesypiaja cale noce i zazdroscilam :) i w koncu moj pospal od 20 do 4.45 i po jedzeniu jeszcze do 7.30 kimal :) als i tak sie srednio wyspalam nie wiem dlaczego. W kazdym razie oby wiecej takich nocy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry