reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
mamakulka mi w ogole powiadomienia dzialaja jak chca czasem po kilku h sie dziwie ze nikt nie pisze a tu jedna przez druga od rana pisze [emoji23]

o ale widze tez macie z tym problem ;p

a co do zabawiania to czego ja nie mam [emoji23][emoji23][emoji23] teraz kupilam samodzielnie stojacy palak z zabawkami, lusterkiem muzyczka i lampkami, mozna tez to przekrecic do zabawiania dziecka lezacego na brzuchu, a tak to jak nie nosze niny to gadam do niej, spiewam, macham grzechotkami, zabawki z pozytywka itp
dzisiaj sie zdziwilam bo nagrany program o slubach z tvn caly obejrzala w spokoju lezac w lezaczku i machajac nogami chociaz chcialabym uniknac duzego udzialu tv w zyciu dziecka

Papercut, ja z dystansem już teraz podchodzę do tych wszystkich grających i świecących zabawek. Gdzieś ostatnio przeczytałam ze nadmiar bodźców jest niedobry dla takich maluchów, trudniej im sie zasypia potem itd. Ja tak chyba " przebodźcowalam" swojego starszego jak był mały. Efekt był taki ze potem ani na chwile nie był w stanie sie zająć sam sobą. Non stop musiałam gadać do niego, wymyślać cuda wianki, a każda nowa zabawka była nowa na chwile. Dlatego teraz sie tego boje, a już widzę po małej ze wcześniej była w stanie poleżeć sama w łóżeczku a teraz już jak sie budzi to odrazu mnie woła.
Cieżko mi znaleźć tu złoty środek, ale nie chciałabym powtórki z rozrywki jak ze starszym.

Anpio może Ci się przyda- są wierszyki dla dzieci na osesek.pl. Wyszukaj " rymowanki zabawianki". Przy okazji dotykasz dz i ecka np mowiac idzie słoń ciężki słoń i nadrepnie ci na dłoń. ... Albo można puszczac piosenki np z youtube. Ja wpisuje Lulek. TV i tańczyć z dzievkien

Oprócz maty, bujaka, karuzeli mam projektor gwiazdkę z pabobo. Wieczorem jak nie może zasnąć to puszczam mu i jest hipnoza ☺. Patrzy na te gwiazdki na suficie i ścianach jak zaczarowany. Mam jeszcze te czarno białe książeczki ale jeszcze go mocno nie interesują. Pewnie za 2-3 tygodnie

Czytalam wiele razy jak wasze dzieci przesypiaja cale noce i zazdroscilam :) i w koncu moj pospal od 20 do 4.45 i po jedzeniu jeszcze do 7.30 kimal :) als i tak sie srednio wyspalam nie wiem dlaczego. W kazdym razie oby wiecej takich nocy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry