reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

A po cc czujecie tak jakbyście miały zdretwiale (nie wiem jak to określić inaczej) ciało trochę powyżej rany?
Hej, ja też po cc 10 kg do przodu i tez nie ćwiczę. Nie mam kiedy chyba że są jakieś ćwiczenia z dzieckiem jako odważnikiem; ) ja tak nie czuje tego zdretwienia.ale to jakieś intensywne uczucie?

reklama
Dziewczyny a jeszcze odnośnie osiągów fizycznych maluszków. Moja ma niecałe 10 tygodni i bardzo nie lubi leżeć na brzuszku i jej nie zmuszam. Trochę ja kładę ale ona szybko zaczyna płakać i ja przekładam. Jak ja trzymam na ramieniu do odbijania albo u siebie na klatce to trzyma główkę ale jak leży na brzuszku to tylko podnosi na chwilę. I jeszcze nie obczaila ze powinna się popierać rączkami tylko robi foczke. Pediatra jak zobaczyła to kazała juz na rehabilitację ale ja nie wiem czy nie za wcześnie. Czy Wasze dzieciaczki juz ładnie trzymają główkę leżąć na plecach i popierając się na rączkach?

middajoy - mój tez nie lubi (chyba chodziło Ci na brzuszku a nie na plecach?), ale powiedzieli mi, ze powinien przynajmniej 30 min dziennie na brzuszku spędzać.
więc po pare minut w ciągu dnia go kładę, żeby te 30 min było.
na moim brzuchu czy do odbicia to nie to samo, musi sam leżeć najlepiej na twardym podłożu, np. podłoga, kocyk, mata, lub podłoga, dywan, mata. te rączki trzeba mu podwijać.
no I jak najwięcej turlać
ale jeszcze chyba jest czas.
ja dopiero na 3 miesiące pójde na kontrolę

middajoy - mój tez nie lubi (chyba chodziło Ci na brzuszku a nie na plecach?), ale powiedzieli mi, ze powinien przynajmniej 30 min dziennie na brzuszku spędzać.
więc po pare minut w ciągu dnia go kładę, żeby te 30 min było.
na moim brzuchu czy do odbicia to nie to samo, musi sam leżeć najlepiej na twardym podłożu, np. podłoga, kocyk, mata, lub podłoga, dywan, mata. te rączki trzeba mu podwijać.
no I jak najwięcej turlać
ale jeszcze chyba jest czas.
ja dopiero na 3 miesiące pójde na kontrolę
Tak, chodziło mi o na brzuszku; ) to tez będę klasc i podwijac rączki chociaż mała na razie nie obczaja o co chodzi z tymi podwinietymi. I tez poczekam do 3 mcy na postępy zanim zacznę po specjalistach biegać.

Middayjoy staraj się kłaść tak na zabke. Czyli kladziesz na przedramiona. I tak trochę szerzej te rączki żeby dziecko było stabilne wtedy mu łatwiej ćwiczyć. Możesz też na kolanach w poprzek położyć. Jedna noga troszkę wyżej no i najlepiej żeby na wysokości głowy coś ciekawego było

Dziewczyny a jeszcze odnośnie osiągów fizycznych maluszków. Moja ma niecałe 10 tygodni i bardzo nie lubi leżeć na brzuszku i jej nie zmuszam. Trochę ja kładę ale ona szybko zaczyna płakać i ja przekładam. Jak ja trzymam na ramieniu do odbijania albo u siebie na klatce to trzyma główkę ale jak leży na brzuszku to tylko podnosi na chwilę. I jeszcze nie obczaila ze powinna się popierać rączkami tylko robi foczke. Pediatra jak zobaczyła to kazała juz na rehabilitację ale ja nie wiem czy nie za wcześnie. Czy Wasze dzieciaczki juz ładnie trzymają główkę leżąć na plecach i popierając się na rączkach?
U mnie było tak samo, teraz ma 15 tygodni i główkę trzyma super, na brzuchu nadal nie lubi lezec po paru minutach przekreca się na plecy

reklama
Moj ladnie glowke trzyma. A co do lezenia na brzuszku to zalezy od jego humoru. Czasami lubi i dosc dlugo tak moze lezec a czasami denerwuje sie bardzo
Co do blizny to ja tez mam oslabione czucie w tym miejscu. Szczegolnie jak dotykam to tak jakby zdretwiale bylo.

Napisane na LG-H811 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry