reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Gratulacje Kayah mój ma rekord 5 godz spania w nocy pod rząd co mu się raz zdarzyło jak w dzien prawie nie spal.A ostatniej nocy normalka czyli co dwie godziny pobudki.Usmiechy mi w nocy jeszcze strzelal po karmieniu zamiast szybko spac.

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
niunia ale zazdroszczę. A ja cały dzień w domu. Pogoda też do d.. Wieje i zimno.

Szukamy fotelika dla starszej córki. od 15-36 kg. Ktos z Was ma jakieś? Możecie jakies polecić. Patrzę na dobre wyniki w testach i wygodę. Juz się pogubiłam w tym wszystkim

Marlenka ja do tej pory tez prawie co 2 godz czasami 3. Ale mam nadzieje ze to juz powoli bedzie sie zmienialo.
Ja tez na zakupach dzisiaj pare godzin. Moglabym dluzej ale synus juz marudzil

Napisane na LG-H811 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny!
Wiem, że to późno (mam jednak nadzieję, że nie za późno) na dołączenie do Was i prośbę o przyjęcie do Waszego grona.
Jestem mamą synka urodzonego 27-07 przez cc (termin miałam na 12.08) i czytam Was już od bardzo dawna. To moje pierwsze dziecko i w najbliższym otoczeniu nie mam mamuś z takimi maluchami, więc to Wy tak naprawdę mi najbardziej pomagacie, i to od samego początku. Pomogłyście mi w czasie ciąży, kiedy miałam mnóstwo wątpliwości, pomogłyście mi skompletować wyprawkę dla Małego, teraz też szukam u Was rad i wymiany wspólnych doświadczeń. Dlatego zanim mi znikniecie na wątku zamkniętym chcę Was prosić, czy mogę do Was dołączyć?

Dziękuję za przyjęcie do grupy☺.

My szczepiliśmy 6w1, zniósł bardzo dobrze, bez gorączki.

U nas zapowiada się gościnny weekend, ciąg dalszy odwiedzin u Roberta ;) . Jutro będą nasi znajomi, a w niedzielę moje koleżanki z pracy.
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone pomysły na kolację na taką okolicznosc? Cos co można przygotować wcześniej, a potem tylko ewentualnie podgrzać i podać. Może macie jakie sprawdzone przepisy na zapiekanki itp ?
Pewnie chcesz jak najmniej czasu na to poświęcić? Ja robie udka z kurczaka w piekarniku. Wcześniej przyprawiam, skrapiam olejem i chowam do lodówki. Ponad godz przed przyjściem gości ląduje w piekarniku pod przykryciem. Później odkrywam żeby skórka była chrupiaca. Do tego sałatka z sałaty lodowej z feta itd. Kurczak może być i na ciepło i na zimno i odgrzany.
Mega szybki sposób na coś dla gości: ciasto francuskie ze szpinakiem i serem. Szpinak ląduje na patelni z czosnkiem,solą i pieprzem ( dosyć mocno trzeba doprawić). Jak przestygnie dodaje do niego kostkę białego sera. Mieszam. Na rozłożone na blasze ciasto francuskie nakładam ten szpinak. Zwijam w rulon. I na papierze od ciasta wkładam do piekarnika na ten czas który jest podany na opakowaniu. Po wyjęciu kroje na grubsze plastry. Pyszne na gorąco i na zimno.
Inny sposób na ciasto fr. Smaruje keczupem ciasto, nakładam na nie co chce. Może być szynka lub boczek na to np pieczarki i starty ser. Zwijam w rulon. Kroje na 2-3 cm talarki. Układam na blasze na papierze i do piekarnika. Takie mini pizze.
Jeśli masz więcej czasu to można zrobic pierś ze szpinakiem z serem pleśniowy. Piersi rozkrawam- robie taka jakby "lodke". W środek wkładam zrobiony Szpinak z czosnkiem i przyprawami. U pycha w to ser pleśniowy w plastra. Można przykryć plastry żółtego sera. Laduje w piekarniku. Po wyjęciu kroje w grubsze plastry i przekładamy suszonymi pomidorami. Do tego jakąś sałatka.
Mam jeszcze fajny przepis na makaron z łososiem w sosie śmietanowym z sałatka z pomidorkow koktajlowych i bazyliivsle rozpisałem się już za bardzo

reklama
Co do szczepień chcieliśmy dać 5w1. Ale nie jest u nas dostępna. Przełożmy szczepienie i jeszcze poszukamy. W ostateczności damy 6w1. Później rotawirusy. U starszego myślę że dużo dały. Jak panowaly jelitowki, To Tylko Raz złapał. A i tak bardzo łagodnie przeszedł. Zastanawiamy się nad pneumo. Starszy syn ma AZS i po szczepieniu bardzo mu się nasiliły objawy. Wiec teraz się trochę tej szczepionki boimy.

Do góry