reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
O widzisz a ja wpieprzalam ogórki zielone non stop właśnie ! :D

Ja nie mogę patrzeć na palmers, ogólnie czekoladowe i waniliowe produkty kosmetyczne. Najgorsze było to , że smierdzialo mi własne mieszkanie wyobrażasz sobie?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak Palmers to tez moja zmora ;) haha ja czułam korzenie mojej choinki i mi one śmierdziały i nikt nie był w stanie mnie zrozumiec ze spędzałam dzien z głowa na balkonie a reszta w mieszkaniu a najgorsze były baki mojego psa wtedy czułam w nich taka moc ze umierałam... Ale jest co wspominać... Aaa i kiełbasa fuj masakra

O tak mdlosci mialam codziennie tez prawie cały dzień bo rano przed śniadaniem i po obiedzie do momentu zaśnięcia.
Ciążę też ciezko przechodziłam ostatnie dwa miesiace nie moglam oddychac siedzac i leżąc. Masakra a poród taki ze myślałam ze przez okno wyskocze także mam nadzieje ze za dwa lata wpadka i nie bede musiała sama tej decyzji podejmowac hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pamiętam jak dziś moją pierwszą wizytę u ginekologa, to był 23.12 wtedy już boli Jaśkowe serduszko a test/y robiłam kilka dni wcześniej i był to dla mnie niezły szok... Jak mówi mój Grześ zamieniłam się w muzułmankę z chorobą sierocą.... Test zrobiłam dla spokoju bo byłam pewna, że niedługo dostane @. Teraz się z tego śmiejemy ale wyedy nie mogłam sobie wyobrazic tego że będziemy miec dziecko, dodam ze znaliśmy się aż 4 miesiące teraz pomimo wszystkich brzuszkowych problemow i nieprzespanych nocy nie moge sobie nawet wyobrazic żucia bez maluszka czy któraś z Was używała debridat? Wczoraj dostałam receptę od pediatry ma ponoc pomoc na brzuszek i refluks... Po ilu dniach powinna byc poprawa ? Miłego weekendu
Ja podawałam Debridat, miałam conajmniej miesiąc ale po około 2 tygodniach przestałam bo miałam dosyć. Przed karmieniem Debridat, po karmieniu gastrotuss i rzuciłam w cholerę. Ale chyba pomogło bo potem odstawiłam Delicol i było ok. A na ulewanie pomogła dieta bezmleczna, jak ostatnio zjadłam ciaska na maśle znowu puszczał pawie, teraz rygorystycznie trzymam się diety i jest ok. Ulewanie najczęściej jest wynikiem przejadania się lub alergii, oczywiście jeśli w usg brzuszka wszystko jest ok.

Kiedy delicol zaczyna działać? Koleżanka ma problem brzuszków z dzieckiem i dziś dala pierwszy raz ;)

No testy to byly chwile hehe
Mnie ciaza jeszcze dala zjeść w wigilię a potem drugi dzień świąt juz były przytulanki z kibelkiem

Kulko zależy, czasem już po kilku karmieniach widać różnicę a czasem dopiero po tygodniu.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asiunia1988 u nas niestety jest to alergia i to silna bo byliśmy w szpitalu tydzien ale jestesmy od miesiaca na nutramigenie a ulewanie jak było tak jest. Usg brzuszka wyszło ok tylko duzo gazów miał a o przejadaniu sie nie ma mowy bo Jasiek to straszny niejadek zamiast wypijać chociaz te 120 pije max 70-90 co 3-4 h...

Do góry