reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

jeszcze wyczytalam w necie, ze ricinus communis 5CH jest na zwiekszenie laktacji wszyscy pisza, ze super juz sie zgadalam z mama na szczescie ma wiec zaczne zaraz brac tylko sie ogarne i do niej podejde, nigdy w homeopatie nie wierzylam i sie wkurzalam jak mi wciskala swoje granulki ale odkad dala mi jakies na kolki itp dla malej i jej brzuch praktycznie nie boli a mi przeziebienia raz dwa schodza i jak w ciazy bylam i teraz przy kp to sie troche przeprosilam

reklama
o rany Kulka współczuję Ci bardzo. Dwa razy miałam zapalenie ucha. Masakra jakaś.. :( Trzymaj się kurde idź do lekarza niech Ci szybko coś da.

O rety kotlety ale sie porobilo dziewczyny myslcie pozytywnie i trzymam kciuki za laktacje u was :-)
Kulka oj biedna ty ;-( idz do lekarz niech szybko ci cos przepisze tak zebys nie musiala przestawac karmic
U nas noc spokojna :-) ale wieczorem mlody mial problem z zasnieciem i byl marudny teraz sobie lerzy i sie do mnie usmiecha:-) milego i spokojnego dnia

No my tak dostaliśmy zaproszenie bez dziecka to powiedzieliśmy, że nie przyjdziemy. Bo mieliśmy jechać kawał drogi i dziecka i tak nie mieliśmy z kim zostawiać bo rodzice też jechali. Więc nam powiedzieli wtedy że mamy przyjechać z dzieckiem pomimo, że na zaproszeniu nic nie napisali..No ale my im wprost powiedzieliśmy. Hm ogólnie to pisze się na zaproszeniu imie nazwisko pary i wraz z rodzina lub z dziećmi. Jeśli nic nie pisze to faktycznie bez dzieci powinni przyjść.
Uważam jednak osobiście że jeżeli zapraszam parę, która ma małe dzieci to licze się z tym, że oni te dzieci mogą zabrać bo niby co mają niektórzy zrobić z tymi dziećmi w tym czasie. Jeszcze jak pozostała rodzina też jedzie na np. ślub czy też inna imprezę i z dziećmi nie ma kto zostać.
Mayumi ze wszystkim mozna sie dogadac jak ktos rzetelnie uprzedza :) gorzej wlasnie jak taka niespodzianke robi, ale to chyba rzadkie przypadki.

Mamakulka zdrowia!

Dzisiaj sie chyba dzien bez wychodzenia na spacer zapowiada. Niby caly dzien ma padac...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

O rany, Kulka wspolczuje. Podobno jeden z najgorszych rodzajow bólu jak ucho dokucza. Wiec życzę zdrówka, oby lekarz pomógł! A faceci sa do bani! Jak trzeba pomocy to potrafia nawalic na całej linii.
U nas noc nie bardzo. Jak już myślę, ze jest lepiej to Młoda to brutalnie weryfikuje. Pobudka jak zwykle o północy, ale później o 2 się obudzila i do 4 placz!! Chyba już za stara jestem na to wszystko:(
A z laktacja kurczę się u Was porobiło. Ja nie mam jakoś pełnych piersi, ale wydaje mi się, ze Malwina się najada. Ostatnio nawet nie chce z drugiej jeść, a wcześniej zawsze z obu zajadala. Zbieram się żeby zacząć odciągać mleko ale jakoś mi nie wychodzi... Czy Wy tez macie wrażenie, ze zycie stało się jednym wielkim chaosem?? Staram się w nim odnalesc jakas regularność, ale słabo to wychodzi.
Spokojnego dnia życzę.

Dziewczyny myślę, że wy macie kryzys laktacyjny, Mamakulka i Paper rodziły w tym samym czasie więc może to ten kryzys 9 tygodnia, Sierpniówka 6 tydzień. Za kilka dni powinno unormować się :)
Zapisałam się do grupy mam ściągających mleko i tam polecają słód jęczmienny i kozieradkę. Ja mam herbatkę lactosan ale sama nie wiem czy pomaga. Zresztą na razie mam pół litra zapasu dziennie więc nie ma biedy:)
Agata, doskonale Cię rozumiem :) matka alergika też człowiek i coś jej się od życia należy. A teraz kp czy ściągasz? Długo chcesz karmić? Ja postanowiłam ściągać co najmniej pół roku, mam nadzieję ze mi się uda.
Mamakulka są antybiotyki bezpieczne przy kp więc głowa do góry, mam nadzieję że szybko przejdzie.
U nas noc ostatnio wygląda tak samo po 20 mleko i sen, pobudka 00-1, potem po 4 i śpi do 8. Musi mieć w ciągu dnia jedna dłuższą drzemkę gdzie przerwa w jedzeniu wynosi4-5 godzin. zresztą zaraz po butli chce spać, marudzi aż nie zaśnie choć na 15 minut. Nie mogę narzekać na synka, jest bardzo pogodny w porównaniu z córką, a i brzuszek już go tak nie męczy, tylko nad ranem strasznie wierzga.

Dziewczyny, wybaczcie że bez czytania, obiecuję że nadrobię ;) ale jestem po wizycie położnej i mnie kobieta załamała :( :/ już 3 teorie ma co do krostek mojego małego, trądzik, atopowe zapalenie skóry, alergia na białko i wygląda na to że ona sama nie wie, kazała natłuszczać twarz...jeśli to jednak trądzik to nie spaskudzę go natłuszczaniem? Skóra na twarzy nie jest sucha, na lewym policzku jest miejsce gdzie jest dużo drobnych krostek i ona tam dotykała i wtedy z tym azs wyjechała...jest kilka krostek na uszkach i na klatce
piersiowej 5 krostek...może któraś z Was miała coś takiego u swojego dziecka? Podpowiedzcie proszę, bo nie wiem już co mam robić :( załączam zdjęcia z dziś...

Załączniki

• WP_20161010_002.jpg
    WP_20161010_002.jpg
    560,1 KB · Wyświetleń: 86
  • WP_20161010_003.jpg
    WP_20161010_003.jpg
    520 KB · Wyświetleń: 80
  • WP_20161010_004.jpg
    WP_20161010_004.jpg
    531,1 KB · Wyświetleń: 82
reklama
gosiek jeden wielki chaos to malo powiedziane, czas ucieka mi przez palce nie wiem kiedy te 2mc minely, niby wszystko robie a wiecznie nic nie zrobione w jakims amoku to wszystko leci :D

asiunia pewnie masz racje wlasnie czytalam, ze dodatkowo w 9tyg kryzys jest, jak mowisz, ze w 6 tez to jestesmy w domu :) no nic znaczy, ze trzeba przetrwac bedzie lepiej

mika nie mam pojecia co to.. moja ma podobne grudki tylko o wiele mniej i mowia wszyscy, ze to potowki

Do góry