reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Kubuś juz bedzie ważył ok 5kg ( w piątek mamy ważenie). Lekarze liczą jego rozwój dopiero od 4 tygodni czyli ma jakby miesiąc i faktycznie jego rozwój by sie zgadzał z tym co piszą o dzieciach w 1 mż.
Ogólnie radzi sobie chyba dobrze. Oznak wcześniactwa nie ma :-)
Czy wasze dzieci juz widzą? Mi sie wydaje że on widzi ale ciagle czarno-białe, bo na kolorowe nie reaguje w ogóle

Aniołkowa fajnie że się pojawiłaś :)
Moja już raczej widzi. Widzi kolory bo patrzy na zabawki. Czarno białe kartki te mam rozwieszone i tez na nie patrzy - co jakiś czas zmieniam na inne. Ale moja ma już 2 msc.

A mi dzisiaj dziecko śpi od 22. Nakarmione a ja nie moge spać i siedzę. Pewnie jak sie pójdę położyć to się obudzi.
Na top model tez patrzę czasami- zwłaszcza jak siedzę sama w domu i prasuję ubrania ;) to puszczam jakieś takie rzeczy na tvn player. Przy swoim m takich rzeczy nie moge ogladac.

Ja sobie w biedronce kupiłam do komorki ten pokrowiec do ćwiczeń czy jako to się zwie. Tylko na pas/ biodra, nie na rękę. Tak więc pomału się przygotowuję na nocne ćwiczenia bo przez dzien raczej nie da rady. A lubię ćwiczyć z muzyką na słuchawkach. Szkoda że nie mam już rowerku stacjonarnego. Miałam 3 i wszystkie rozwaliłam od jazdy. Muszę miec jakis ekstra mocny dla mnie bo katowałam rowerki zawsze na stojąco. Bieżnie też miałam, ale jak mój pies był mały to mi przegryzł kable w niej :/ Lubię ćwiczyć bo mi to zawsze pomagało jak miałam złe samopoczucie- depresję. i raczej jak ćwicze to tylko na poprawę nastroju a nie po to aby schudnąć.

aniolkowa super, ze sie odzywasz :) ja z mala pod pacha to tylko na spiocha karmie potem odkladam bo tak czujnie spie zeby sie na nia nie wturlac, ze to zaden sen ;p

mayumi zazdroszcze dla mnie cwiczenia to jak kara nigdy mi to przyjemnosci nie sprawialo jak juz sie zmusze to dla efektow :D

Super aniolkowa. Mój już raczej też widzi [emoji108] ja też lubiłam poćwiczyć ale to chyba było przyzwyczajenie. U mnie na złe samopoczucie albo wkurw tylko gotowanie albo sprzątanie [emoji23] Agata no tak już niestety jest z tym podjadaniem, ja mam ciągle na coś ochotę od paru dni ale się hamuje [emoji3]

Ja tez lubie ćwiczyć i poprawia mi to samopoczucie. Przed ciaza zaczęłam lubić bieganie lub marszobieg bo dzięki temu mogłam się wyrwać z domu i w ciszy pobiegac lub słuchając muzyki, mam zamiar do tego wrócić.
Dzisiaj Młoda daje nam w kość. Nie wiem o co chodzi, ale nie może zasnąć, płacze, nawet zjeść nie chce. To nie kolka... Teraz M. z Nia siedzi i buja bo ja już straciłam sile i cierpliwość. A wieje masakrycznie!

Ja tez mam straszne ciagoty do slodkiego. Zrobilo mi sie tak w ciazy, bo wczesniej nie przepadalam za slodyczami, wolalam slone przekaski jakies chipsy etc. Moglam sama zjesc cala duza paczke. Z dwojga zlego chyba lepsze slodkie :)

Nie wiem jak macie w ogole sile myslec o cwiczeniach. Mi na sama mysl slabo i strasznie by mi sie nie chcialo. Teraz kazda dluzsza chwile wykorzystuje na sen lub na ogladanie glupot na Playerze. Mimo ze mloda przesypia noce to i tak czuje sie jakas niedospana a o 20:00 to juz mysle tylko o tym zeby isc spac.
Pozytyw jest taki ze w ciazy urosl mi tylko brzuch a ze swojego tluszczu schudlam i teraz jest mnie mniej niz przed wiec szczesliwie moge olac cwiczenia bo jest calkiem ok ;)

Dzisiaj znowu piekny dzien sie zapowiada, chyba sobie daruje dzisiejszy spacer, bo ma caly dzien padac..

Dzisiaj mamy wizyte u chirurga dzieciecego z przepuklina (wg jednego pediatry to przepuklina, wg drugiego nie.. heh). Zobaczymy..

Co do tych krostek to moja tez miala wysyp na buzi, glowce i zaczelo sie po jakims czasie przenosic na klatke piersiowa. Kapiemy ja na razie w krochmalu z rossmana i smarujemy emulsja Atoperal z tej samej serii i poki co zostaly tylko pojedyncze kropki.

Spokojnego dnia!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja z rana znów zostałam osikana [emoji23] 3 dzień to samo. Nie nauczyłam się jeszcze panować nad jego urządzeniem [emoji23] kulka może masz jakiś sposób?
U nas pokazuje 5 stopni ale słońce już wychodzi, nie wiem co założę na spacer. Ciekawe czy wejdę w płaszczyk. Miłego dnia [emoji7]

Do góry