reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
mi na ulewanie pediatra kazal czesto odbijac przy karmieniu, trzymac w pionie po jedzeniu troche nie klasc od razu i karmic czesciej 3.5h to za duza przerwa ale moja tak przybiera ze nie widze sensu szczegolnie, ze jak w nocy 5h spi pod rzad to dla mnie zbawienie

sierpniowka gratuluje :))
Dzieki Papercut, a Twoje dziecko też tak mocno ulewalo?

Moja jak za szybko po jedzeniu ją poloze to ulewa. I tez odbijam w trakcie jedzenia z reszta ona jak sie zapowietrzy to nie je dalej denerwuje sie i ja biore odbijam i dalej sobie je.

Rekord moja Wiki spala dzis 22.30-5.30 normalnie bylam w szoku jak sie obudzilam. Juz ogolnie ma ladny rytm bo 22-3-6 sie budzi ale dzis pobudke o 3sobie odpuscila. Za to sie obudzilam zalana mlekiem jeden cycek myslalam ze zaraz eksploduje hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

no mocno ulewala, teraz troche mniej moze byloby jeszcze lepiej jakbym czesciej karmila ale wole sie wyspac niz miec mniej prania ;p

Jestesmy po szczepieniu, stresu co nie miara :( przy samym szczepieniu plakal ale pozniej w wozku juz sie smial :D ma dwa plasterki w sloneczniki i jesli bedzie temp. powyzej 38,5 dostalismy recepte na cos na goraczke (nie wiem co to, maz po pracy odbierze z apteki-bo wszystkie leki zapisane przez lekarza sa w Niemczech do 18 roku zycia za darmo), no i teraz spi a ja co chwile latam do niego jak glupia i sie martwie :D

mamkulka dzieki, uspokoiłaś mnie troche ;)
middayjoy - mój synek mocno ulewał, momentami aż wymiotował. Teraz przystawiam go częściej i widzę poprawę, w nocy je najczęściej co 2h

Która z Was pisała o grupie fanatyczek karmienia piersią na fb ??? :) właśnie się wypisałam bo regulamin zakrawał o sekte, grupa się nazywała karmienie piersią (zamknięta) dobrze że tu na forum można normalnie o coś zapytać bez obawy o zjechanie ;)
Peper, ja co noc sie budze zalana pokarmem... w dzień nie je za dużo (czuje ze pokarm jeszcze jest w piersi) ale jak jej się włączy gastro to od 16 do 23 wisi na cycku... prawie non stop. Pod koniec tego maratonu to moje piersi są jak (sorry za określenie) naleśniki. W nocy nabierają na maxa i tak w kołko.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam klin na materacu, mam go bo mała ulewa ale wtedy ma tylko pieluszkę na prześcieradle, nic wiecej. Na ulewanie mieszam nutrition z moim pokarmem 20ml i podaje przed cyckiem to zagęszcza pokarm. Ulewa mniej ale i tak ulewa. I karmie krótko i tak jak paper uważam ze moze lepiej by było karmić cześciej ale tez chce sie wyspać:-) narazie przybiera wiec mnie to nie stresuje. Kamcia moja jak sie dossa to na cycki patrzeć nie moge, dwa flaki a jak pełne to ładne okrągłe c jak sztuczne sylikony :-D ciekawe jakie beda po karmieniuZ tym ulewaniem to jest tak ze po 3 miesiącach bedzie ok??

reklama
agata no pelne faktycznie jak sztuczne wygladaja haha :D

podobno ulewanie sie skonczy jak dojrzeje uklad pokarmowy ;p z czasem powinno byc lepiej

Do góry