reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Łooo ale pojechana baba współczuję ci kochana i jak mozna swojemu dziecku tak powiedziec ach jak ja sie ciesze ze swoja widze raz na miesiac albo dwa :-) moze dlatego ja lubie u mnie tez dziec juz spi a ja sie zastanawiam w co sie ubrac na chrzciny jako chrzestna matka ide i nie mam pomyslu:-(

reklama
Ania to drgania to niedojrzaly układ nerwowy. Spoko , nic się nie dzieje. Igiemu często tak drga, tak samo broda

Już dziś mnie uspokoiła koleżanka której mała jest miesiąc starsza i właśnie mówiła że z dnia na dzień
to samo przejdzie ale jak za tydzień będę u pediatry to zgłoszę to i zobaczymy co powie ..

Polcia lekarz mi powiedzial ze na jego gust to raczej jakas alergia/uczulenie objawowe i teraz mam szukac wiatru w polu na co... na poczatku zalecil zmienic malej kosmetyki ale tez nie powiedzial na jakie. Moze to byc tez cos z pokarmu. Na razie zadnych lekow ani nic sie nie podaje. W piatek pojdziemy jeszcze do dermatologa to moze cos konkretniejszego z pielegnacja mi doradzi...

Kolezanki synek mial identyko wysypke plus jeszcze kupy zielonkawe (moja nie ma) i sie okazalo ze to skaza bialkowa. Wyeliminuje na razie bialko i zobacze czy sie cos poprawi...
Jak bedziesz po wizycie poloznej to napisz plis co mowila, ciekawa jestem innego spojrzenia ;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dor na zdjęciu wysypka wygląda jak u Nas i Nam lekarka powiedziała że Adaś jest przebiałkowany i mleko na HA kazała zmienić, pranie ubranek w dziecięcym proszku/płynie no i kosmetyki zmieniłam na te dla suchej atopowej skóry, jest poprawa nie jakaś spektakularna ale jest buźka lepsza ale nadal lekko szorstka a z ciałka zeszły krostki ...

Mamakulka niezłe wypaliła. Widze teściowa niezła aparatka. Wykorzystałam sposób z zamknięciem dziurki jak wyssysam frida i nosek super czysty dzisiaj ;) chce zrobic małej badanie moczu i mecze sie zeby jakos go zdobyć, pierwszy woreczek do pieluszki dupa blada, wszystko bokiem poszło.. Ulewa coraz bardziej i tez mowilam cały czas ze bede karmić piersią, mowilam ze ponad pół roku a teraz 3mies beda dla mnie sukcesem. Po pierwsze ta skaza białkowa i dieta po drugie ciagle brudna od mleka.. No i to uwiązanie, wszystko sie pod cycki organizuje, każde wyjście itd;-/ Marcysia tez nie lubi na brzuchu leżeć wkurza sie odrazu, położna doradziła zeby kłaść i ćwiczyć od rana bo wtedy dzieci najwiecej siły maja;)

Dziewczyny mam takie pytanie, wyszło jednak, że nie będę karmić piersią, przeszkody jednak nas przerosły (wiem, jak to wygląda, ale naprawdę to była dla nas - dla Tosi i dla mnie udręka). I tu pytanie po 24h odciagłam w tej chwili 60ml, piersi były lekko twardawe, podobno nigdy do końca nie będą puste, to jak długo mam to odciągać? A co z tym pokarmem, który na koniec zostanie w piersiach? To nie pozatyka kanalików? Nie planuje mieć już więcej dzieci, ale nie chce by mi się tam coś z piersiami zrobiło.
Hej, moge opisac co wyczytalam w książce " po prostu piersia" - są opisane 2 metody: łagodna (stopniowe eliminowanie karmien w różnych porach doby tzn co kilka dni eliminowanie jednego karmienia i zastępowanie mm) i szybka (od razu eliminacja wszystkich karmien i zastapienie mm, a pokarm z piersi odciągać tylko tyle żeby nie czuć dyskomfortu, stopniowo powinnas odczuwać coraz mniejsza potrzebę odciagania tzn po kilku dniach okaże się że musisz odciągać tylko 2-3 razy na dobę po jakimś tygodniu zmniejszy się do jednego razu)

To mam jeszcze jedno pytanie: co robicie kiedy wam dziecko wszystko, co właśnie zjadło zwymiotuje/uleje? Tzn.czy po przebraniu dajecie znowu pełną dawkę jedzenia czy na głodnego spać, czy jeszcze inaczej?

reklama
Aniab38, a co to jest mleko HA? czy chodzi o hipoalergiczne? Jakiego uzywasz? Ja czasami musze miec mm w razie niedoborow w piersi lub na okazje jakiegos wyjscia jesli nie uda mi sie odciagnac.. Czy to pediatrze udalo sie u Was stwierdzic to przebialkowanie czy moze bylas u innego specjalisty?

Dzisiaj znowu zaspalam i mala od godz 19:30 do prawie 5 tez spala. Jak ja podnioslam to do polowy obsikana, a mimo wszystko nie plakala. Jak ja jakis czas temu budzilam po max 6h w nocy to w ciagu dnia wiecej spala, a teraz to wiekszosc dnia trzeba przy niej siedziec i zmieniac co chwile pozycje i karmic, bo inaczej marudzi. Jakos nie moge sie zwlec na dzwiek budzika, co innego bywalo na jej placz.

Milego dnia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry