U nas mała najmniej śpi w dzień między 7-9 a potem 12-14. Poza tym śpi jak zaczarowana. Jak wczoraj zasnęła o 14:00 to o 17:30 ją budziłam bo bałam się że kąpiel prześpi hihi. Wieczorem zasypia ok 20:00, potem jedzonko o 24, 3 i 6. Mniej więcej. I czasami od tej szóstej śpi godzinkę i play time, akurat jak muszę starsze wybierać z domu
reklama
Mamakulka
Fanka BB :)
Nati ja nie myślę tak daleko haha
Dzisiaj młody stwierdził, że wstaje o 4. Nie plakal nie wrzeszczal tylko leżał. Ale oczywiście trzeba mieć widownie wiec mama nie może iść spać spokojnie tylko musi patrzeć na lorda Ignotusa
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj młody stwierdził, że wstaje o 4. Nie plakal nie wrzeszczal tylko leżał. Ale oczywiście trzeba mieć widownie wiec mama nie może iść spać spokojnie tylko musi patrzeć na lorda Ignotusa
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
N
nati_de
Gość
@Mamakulka ja tez bym tak daleko nie myslala, ale moja ciocia (tez tu w de), wziela sie za szukanie przedszkola jak jej syn mial 3 miesiace, i ledwo znalazla cos wolnego popytalam troszke jeszcze i niestety, juz musze sie za to zabrac..
Angelikaaa
Nati, a przedszkole w de jest od jakiego wieku, od kiedy chcesz go puścić? Bo u nas jest problem z dostaniem sie do żłobka (od chyba 5 miesięcy do 3 lat). A przedszkole jest od 3 lat i z tego co wiem to nie można zapisywać 3 lata wcześniej tylko chyba w marcu tego roku co dziecko ma zacząć chodzenie.
N
nati_de
Gość
@Angelikaaa Z tego co wyczytalam na stronie tego przedszkola to od 4 miesiaca zycia mozna dziecko tam "posylac" az do wieku szkolnego tylko to specyficzna sytuacja bo tam nie ma grup wiekowych, sa mieszane (bo to wlasnie Montessori). Najchetniej puscilabym go dopiero w wieku 3 lat, ale zobaczymy jak to bedzie z macierzynskim, w przyszlym tygodniu jade sie doinformowac i zlozyc wniosek tak samo na dniach ide do tego przedszkola i zobacze czy przyjma moj wniosek
My chrzcimy 16 października.Imprezę łączymy z moimi urodzinami.
Pozbyliśmy się kikuta! Pediatra dosłownie "ukręciła" dziada. ale faktycznie powstała mu tam też ziarnina.
Nasz maluch waży już 5200! przybiera, aż za dobrze hmm...zastanawiam się czy czasem nie odczytuję źle jego potrzeb i na jakieś marudzenie zaraz lecę z cycem
Zaliczyliśmy też kontrolę bioderek i jest poprawa A zakładałam mu tylko jedną tetrę na noc i w dzień czasami, a kazali mu dawać aż 3 pieluchy! i nadal mam takie zalecenie.
Pozbyliśmy się kikuta! Pediatra dosłownie "ukręciła" dziada. ale faktycznie powstała mu tam też ziarnina.
Nasz maluch waży już 5200! przybiera, aż za dobrze hmm...zastanawiam się czy czasem nie odczytuję źle jego potrzeb i na jakieś marudzenie zaraz lecę z cycem
Zaliczyliśmy też kontrolę bioderek i jest poprawa A zakładałam mu tylko jedną tetrę na noc i w dzień czasami, a kazali mu dawać aż 3 pieluchy! i nadal mam takie zalecenie.
niunia102
My dzis rowno 4tygodnie od urodzenia i wazymt 4680 g waga urodzeniowa to 3630g
Magdalena T.
A nam zaraz pyknie 6 tydzień i waga 3490
reklama
Dominika81
ja w poniedziałek pójdę do pediatry, bo jestem bardzo ciekawa jak niuniuś przybiera.
będzie miał akurat równe 2 tygodnie.
chociaż już widzę, że robi mu się drugi podbrudek
my byśmy chcieli chrzcić 25 września, mam nadzieję, że się uda z formalnościami. w poniedziałek pójdę do kancelarii, bo już mamy akt urodzenia.
będzie miał akurat równe 2 tygodnie.
chociaż już widzę, że robi mu się drugi podbrudek
my byśmy chcieli chrzcić 25 września, mam nadzieję, że się uda z formalnościami. w poniedziałek pójdę do kancelarii, bo już mamy akt urodzenia.