reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Kurde pospalam trochę :) aż się spać nie chce haha

U mojego gili nie ma. Próbowałam czyścić ale nic nie wyłazi ;)

Nasz autem jeździ prawie codziennie , jutro nawet jedzie w podróż 300 km ;) spodnie jedne juz dałam rade ubrać i jest spoko ale zobaczymy te ciasniejsze :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Jeny moja Wiko wczoraj caly dzien nie spala cyc co godzine dwie w nocy co dwie dzis przychodzi polozna ciekawe ile przybrala skoro ona tyle je daje jej smoka ale jak chce jesc to ryk i koniec musze dawac cyca. Sie tak zastanawiam ile mozna jesc. Ja na minusie 12kg ale jeszcze 5kg zostalo i waga stoi tez od paru dni mam wilczy apetyt tak ladnie gubilam a teraz nic.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ciagu 1,5 tygodnia po porodzie wróciłam do wagi sprzed. Mieszczę sie juz normalnie w jeansy :-). Ale myślałam ze jak karmie to spadnę jeszcze z wagi a tu nic. Stanęło dokładnie na wadze początkowej.
Moja juz 3 noc budzi sie tylko raz na jedzenie. Mamy karmienie o 20:20, 2:20 i 7:20 :-)

moja z dnia na dzien ciezsza normalnie czuje to noszac ja, w poniedzialek wazenie :D ale nie wyobrazam sobie klocka prawie 5kg nosic ona pewnie 3 z malym kawalkiem a i tak mi ciezko haha

Po pierwszej ciąży zajęło mi rok, żeby wrócić do wagi sprzed ciąży, mimo racjonalnego żywienia, a nawet ścisłej diety, bo córka nabiału nie mogła i mimo karmienia piersią. Dopiero ruch mi pomógł, jeździłam raz w tygodniu na rowerze plus czasem rolki. A brzuch i tak nie był jak wcześniej. Najgorzej, że teraz lato i nijak brzuch schować, ja mam większość ubrań przylegających, a szkoda mi inwestować w ubrania na kilka miesięcy. O spodniach nie wspomnę.

Ja w nocy m wysyłam do łazienki przewijać, a ja tylko karmię. No jakiś podział obowiązków musi być ;)

Martwi mnie, że wciąż nie mamy stałego rytmu karmień, raz co trzy godziny, a i zdarza się jeszcze co godzinę. A musimy się jakoś dopasować do rytmu mojej dwulatki, tym bardziej że m wraca już od poniedziałku do pracy.

reklama
Ja już dwa tygodnie sama z dziećmi, tzn mąż w pracy. Asz, to wymaga czasu, u jednych dzieci szybciej u drugich wolniej. Ja karmię odciąganym i mm i chyba z butelką szybciej dojść do regularności. Poprzednie dzieci karmiłam piersią na żądanie i jakoś do głowy mi nie przyszło coś regulować hihi taka byłam męczennica.

Do góry