reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Maruda moli mówili w szpitalu żeby normalnie myc jak całe ciało ale ja wybrałam płyn ;) nic nie zakrywalam, normalnie starałam się zachowywać i nie cackac. Brałam ze sobą podkłady poporodowe i majtki siateczkowe, octanisept, kosmetyki, wkladki laktacyjne, koszule i klapki. Reszta to rzeczy dla dziecka. Chyba ;p nie pamiętam już :D najwięcej pomógł mi mąż bo na początki ciężko się schylac ( plulam przy myciu zębów wyprostowana[emoji14]) nie wiedziałam jak mam się umyć , umylam mnie mąż. Jestem mu bardzo wdzięczna bo opiekował się mną bardzo. Tak naprawdę to na drugi dzień już byłam w lepszym nastroju, po cc jak puścilo znieczulenie to trochę histeryzowalam. Potem naprawdę było spoko.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
aza ja synka dokarmialam. zaczynałam od 10ml a skonczylam na 50.
wygladalo to tak ze od 3 doby schudł mi juz 7% i nie chcieli zeby wiecej chudl wiec kazali karmic po 15 min z kazdej piersi nastepnie dokarmic (ja mam butelke tommee tippee ktora udaje cycka)po tym karmieniu 10-15 min sciagac. jezeli udalo sie cos sciagnac, choc na poczatku byly to tylko krople do posmarowania brodawki, to dokarmialam tym sciagnietem i ewentualnie mm jak byla potrzeba. teraz od 2 dni juz w ogole nie sciagam bo mam wystarczajaco pokarmu. babka z laktacji powiedziala ze poznien piersi będą takie normalne a nie pełne i zeby tym sie nie sugerować. teraz maly je po 15 min z kazdej piersi i spi 3h. pewnie pospal by dluzej ale kazali karmic na zadanie ale zeby przerwy w posilkach nie byly dluzsze niz 3h. więc budzę małego co 3h za wyjątkiem noc. jak dostaje cyca okolo 1 to budzi sie sam kolo 6- 6.30 wiec mi to pasuje[emoji38]
nie poddawaj sie aza ja sie poddalam z poprzednim dzieckiem bo nikt mi nie poradzil porzadnie i dalam sobie wmowic brak pokarmu. teraz babka powiedziala ze jak bede sciahac co 2-3h z 2-3 dni i zbierac mleko a zamiast cycka dawac mm zeby 50ml dostalo za kazdym razem to nie ma bata i laktacja sie rozkreci. powodzenia i trzymam kciuki

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Od dziś zaczynam próbować, ale mam problem bo ona trochę zje obojętnie czy z butelki czy z piersi (oczywiście pełnej) i potem napina się robi czerwona i nie chce. Na chwile ją odstawiam po czym łapczywie rzuca się na jedzenie. Tak jest od 2 dni, pisałam o tym dziś na czacie z pediatrą to mam odstawić mleczne rzeczy. W czwartek mam wizytę u mojego pediatry to się dowiem czy tak ma być. Póki co Espumisan chyba nie działa, bo dziś wieczorem znów ryk niesamowity, mąż ją teraz trzyma:(

U nas dzisiaj byla polożna, mała waży 4120g (waga urodzeniowa 3330g a spadkowa 2980g, w czwartek będzie miała 4 tygodnie) chyba dobrze przybiera co ? Jak na nią patrze wydaje mi sie taka "duza" ;) a niektore dzieci się takie rodzą, podziwiam ich mamy, mi było ciężko Michaśke wydać na świat, a co dopiero takiego smoka.
Dzisiaj pospałam w nocy jak bezdzietna ;) od 3.00 do 6.00 i od 7.00 do 11.00 :D wstałam jak młody bóg... bogini ;) zauważyłam że im dłużej się z nią spaceruje tym w domu wiecej spi. Także jutro na dworze bedzie długo ;) nasz najdłuższy spacer to 2godziny póki co.
Na poczte wysylam zdjecia mojego szcześcia :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamcia sliczna ksiezniczka z Michaliny:-) moj urodzil sie z waga 3630 g 11.08 a 1.09 mial 4400 g :-) tyle ze polozna smiala sie ze goni wzrost bo 60 cm mial przy urodzeniu :-) i dzis po poludniu jest nie do zniesienia caly czas marudzi :-( wlasnie mag go próbuje uspokoić

reklama
mi tez babka powiedziala ze wieczorem nie koniecznie musi byc kolka tylko dziecko dostahe tyle bodzcow w ciagu dnia ze odreagowuje silnym placzem podobnym do kolkowego. u nas tak chyba jest. my tez myśleliśmy ze to kolki bo maly s i e prezyl ale ostatnie dwie noce poplacze z 1h poltorej i spi do 6. więc dama nie wiem co jest powodem placzu

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry