reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

moja tez na poczatku dlugo spala w 3 dobie kazali budzic jakby sie na jedzenie nie budzila pare dni tego pilnowalam a teraz na zadanie, 12 dni i przebila wage urodzeniowa wiec jest ok :D

reklama
ja już w szpitalu i po wstępnych badaniach. Trafiłam na lekarkę bez humoru. Pocisnęłam przy okazji tej lekarce. Przy przyjmowaniu wyleciała mi z tekstem że powinnam najpierw iść do swojej ginekolog a nie do szpitala bo ona wie że moja lekarka dziś przyjmuje. No i przed badaniem stukała reka w stolik i gadala że skoro o 5:30 mi coś polecialo to od razu powinnam do szpitala przyjechać i że na co ja czekałam tyle godzin i że ona ma dwie rodzące pacjentki które musiała teraz zostawić z duszą na ramieniu żeby ze mną siedzieć. No i gdy już 3 raz zaczęła gadać to samo to ja spokojnie do niej że. W takim razie ja pójdę do domu skoro to dla pani taki problem. To się zamknęła i już milutka była.
na badaniu ręcznym wyszło że szyjka miękka luźna i gładka, główka nisko, na razie brak rozwarcia ale na ktg wyszły jakies skurcze lekkie i średnie więc może coś się rozwinie. Przy okazji mam jakiś stan zapalny i możliwe ze w to z niego mi leci. Mam nadzieje że coś się ruszy....

Mika trzymam kciuki w takim razie, żeby coś się rozwinęło. Lekarka chamska, dobrze jej powiedziałaś [emoji1]Może u mnie też coś w końcu ruszy..

[emoji173]

No to mika trzymamy kciuki za cb teraz:) nie ma to jak jakaś chora lekarka się trafi...

Polcia ja też nie budziłam do karmienia, polozne kazały. My miałyśmy w szpitalu kartę na której zapisywalysmy karmienie o której było, siusiu i smula, więc jak mała spała dłużej to ja zapisywałam co 3h karmienie żeby się nikt nie czepiał

Mika - to powodzenia. coś nie w humorze ta lekarka, rzeczywiscie, ale dobrze że się troche poprawiła :wink:

papercut - a dużo twoja malutka płacze?
bo sumie te wszystkie leki na kolki sa od 1 miesiąca życia, na ulotce espumisanu też jest, ze powyżej 1 miesiąca, a jednak dużo osób daje wcześniej.

Polcia gratuluję!!!! No poród na pewno ciekawy przy takiej wadze.... Dobrze ze masz za sobą...
Co do karmienia.... 5 godzin to już za długo ja bym budziła. Położne też mówią że nie budzić ale wtedy gdy dziecko ładnie przybiera gorzej jeśli nie przybiera to wtedy konieczne budzenie. Wiec trzeba obserwować wagę i wtedy stosować budzić czy nie budzić.
A jeśli mama ma mało mleka to lepiej częściej przystawiac bo laktacja ruszy.
A to też trzeba uważać bo jak dziec w szpitalu nie przybierze to przez to można dłużej zostać ... Nie wypuszcza...

Polcia oby oby! Ja już od dłuższego czasu mam objawy i nic się nie chce dziać [emoji1] chyba mu u mnie dobrze poprostu [emoji1]

[emoji173]

Oj ja to bym chciała żeby mój spal dłużej, ale niestety. W dzień jeszcze jako tako spi, ale w nocy potrafi co godz się budzić i cyca szuka. Zaczęlam się zastanawiać czy nie za często je, czy zdąży wogole to wszystko przetrawic, bo w nocy często się prezy, kreci i dopiero jak pusci baczka to sie uspokoi.
Tylko co tu zrobić żeby pospal dluzej.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie co mój syn śpi dobrze generalnie ale zdarza mu się marudkowac i dobrym zakupem był miś szumiś bo używam go np przy przewijaniu. Wcześniej Igi darł się jak tylko odpinalam ubranie a teraz cisza i słucha szumów :) no i w ciągu dnia tez jak nastawie szumisia i się przebudzi to jak słyszy szum to kima dalej.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry