reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mika no ja oczekuje tez caly czas dzis jestem podekscytowana czekam na skurcze ale i coesze sie ostatnimi chwilami relaksu przed tv hehe jak mysle o samym porodzoe to mnie mdli ze strachu ale tez juz chce te wstawania w nocy i problemiki.
Magdalena damy rade na pewno sa dni gorsze i lepsze ale to szczescie jakie mamy mogac miec dzieci jest niesamowite:)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja już nawę niw boje się na myśl o porodzie, mam do tego duży dystans, po prostu wiem że czeka mnie wiele godzin w bólu i że mnie to nie ominie. Jak wszedł to i musi wyjść :D

a ja sie zastanawiam nad tymi kropelkami bo mala jak placze przez brzuszek to ewidentnie idzie kupa, zrobi i nie placze juz to chyba nie kolki nie? i takie kropelki nic na to nie pomoga chyba

a a propos kropelek jeszcze to lipcowko zachwalaly sab simplex? albo cos w tym stylu ale grzebiac w internecie (albo tutaj przeczytalam juz nie pamietam) sklad ten sam co espumisan tylko wieksze stezenie wiec efekt ten sam mozna osiagnac dajac wieksze dawki espumisanu ale to tak tylko gadam bo w ogole sie znam, moze jakad doswiadczona mama mnie poprawi ;p

@papercut mojemu synkowi tez schodzila skora, pytalam polozna i powiedziala ze to normalne i ona by niczym nie smarowala bo ta skora i tak musi zejsc i rzeczywiscie 2-3 dni i bylo po wszystkim :) a o tych sab simplex tez slyszalam, wiele matek zachwala :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja podaje dicoflar i moja ma tak ze robi sie czerwona, pręży sie i za chwile jest pierd lub kupa. Trochę jej pomógł ten probiotyk. Dostalam same pampersy w prezencie mam na cały następny miesiąc;) jaki macie stosunek do smoczka? Podajecie? Ja swojej zaczęłam dawać po karmieniu i o dziwo mniej jej sie ulewa. Ale martwię sie ze moze to karmienie piersią zakłócić;-/ czytałam o tym ze trzymacie dziecko w rożku, jak na rękach nosimy to szkodzimy na kręgosłup czy cos?

Mam pytanko do wszystkich tych co już urodziły ;)
Powiedzcie mi, dużo miałyście pod koniec wydzieliny?
bo mi znów mokro się zrobiło po spacerze z psem, wygląda to w większości jak woda, czasami troche śluzu ale głównie jak woda, niby niedużo ale majtki zmoczy do dyskomfortu...nie wiem co myśleć czy jechać jutro do tego szpitala na wszelki wypadek czy czekać do środy na wizytę...

papercut - na mojego nie działały te kropelki sab simplex, też je zza granicy ściągałam, bo u nas nie można było kupić.
natomiast bardzo dobrze działała "woda koperkowa/ gripe water" z apteki.

reklama
Wpadam na chwilę dać znać, że żyję. Przechodzę akurat przez najgorszy dla mnie etap macierzyństwa - nawał pokarmu i nawał łez:(. Oby przetrwać te kilka dni i powinno być lepiej.
Trzymam kciuki za nierozpakowane mamusie, aby wytrzymały jeszcze trochę.

Do góry