reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Dziewczyny po cc mam do was pytanie. Czy też tak mialyscie ze z bólu nie potrafilyscie chodzić? Ja dzisiaj będę miała 2 dni po cc i pójscie do toalety zajmuje mi kupę czasu, wysiłku i bólu. Chce wiedzieć czy to normalne po cc. Dziewczyna z pokoju która urodziła w ten sam dzień sn cały dzień śmiga na nogach i nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak :(

Karolka tak , normalne. Ja na początku szłam jak galareta. Zanim poszłam siku to robiłam plan i 2 godziny się zastanawiałam jak wstać :) ale jeszcze chwila moment I będziesz śmigać jak trza! Ja byłam w szoku bo z dnia na dzień było duuuuzo lepiej i 3 dnia zapieprzalam po sali całe 5 minut hehe

POLCIA !! trzymaj się i bądź dzielna. Jesteśmy z Tobą!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Karolka, Ja chodziłam po pierwszym dniu. Ale bolało. Jednak jak wstałam ( co było najgorsze to szłam, najgorzej to było się zależeć) Poproś może o coś przeciwbólowego. Mi pomagał ketonal, i 2 tabletki paracetamolu. Od razu lepiej zaczynałam chodzić.
// aha mnie uczyła pielęgniarka wstawać. Wstawałam tak bokiem .. nie potrafie opisać tego ://w każdym razie ważne aby się do tyłu nie podpierać ( jak np obrocisz się na bok, tylko cały ciężar do przodu-w tym kierunku co się obróciłaś. Kolana jak najbliżej krawędzi łóżka. A w domu jak mi cięzko wstać było czy teraz nawet to chwytam za kolano i podciągam się rękami.

Polcia, trzymam kciuki !!!

Ostatnia edycja:
polcia ale zazdroszczę! Zaraz pewnie przytulisz swoje maleństwo!

Mnie obudziły mokre majtki. Oczywiście znów głównie woda i troche śluzu przy wycieraniu się. To na pewno nie mocz więc poczekam tylko do ludzkiej godziny i dzwonię do położnej. Już trudno najwyżej poleżę w tym szpitalu ;)

Co do wstawania to chodzi o to by się tak sturlać z łóżka, obracasz się ne bok na zgięty łokieć i kiedy już jesteś na krawędzi wysuwasz nogi w stronę podłogi i odpychasz się z łokcia ;) jak już się dojdzie do wprawy to można wstać kompletnie bez wysiłku :D

Dzięki dziewczyny, bo jak widzę jak dziewczyna która jest po naturalnym w tym samym dniu zasuwa to aż mi się przykro robi. W nocy pół godziny się nazastanawialam zanim poszłam do toalety. Mam jeszcze pytanie co do tej rany, mozna ja normalnie moczyć i myć?

Wstać i tak trzeba a ja zauważyłam , że jak po chodziłam trochę to było mi lepiej. Po tygodniu od cc juz byłam kompletnie na chodzie a jak zdjeli mi szwy to już w ogóle super także jeszcze momencik kochana. Ja na boku nie dawałam rady bo skóra szwy ciągnęła. Właśnie ja się do tyłu podpieralam i start na nogi.
I nie jest powiedziane , że po sn się wstaje za każdym razem normalnie. Trafiła Ci się taka kobietka akurat. Moja mama na czworaka pociskala do dziecka. Koleżanka co rodziła dzień po mnie też tylek spruty i ledwo szła. Także nie jesteśmy gorsze :**
Ja wyszłam po 3 doba ch to już byłam prawie sprawna[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od 3 w nocy mam skurcze co 6-10 min jestem jeszcze w domu. Do szpitala mam 50km. Zaraz zacznę się zbierać. Skurcze się coraz bardziej bolesne i dłuższe. Oby dzidzia chciała dziś wyjść. Boję się ale chce mieć to za sobą!!!

reklama
Do góry