reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

niunia - to już nie kopniaki tylko takie niemiłosierne przeciąganie się :D nie wiem czy w tym momencie byś mi zazdrościła bo momentami to aż boli :p marze by mi wody odeszły gdy wstane albo coś ale za każdym razem gdy wstaje jest sucho :/ trzymam kciuki za Wasze wyniki i żeby jutro puścili Was do domku :)

reklama
Mika doskonale cie rozumiem moja mysza jak sie przeciaga to ja mam wrażenie ze moje organy po prostu sa zgniatane w piatek termin a tu nic pobolewa mnie dół brzucha i zdarzają się pojedyncze skurcze ale nic się nie rozkręca ale najgorzej jest w głowie wkręciłam sobie że wszystkich zawodze że jeszcze nie urodziłam jak ktoś dzwoni i pyta czy to już to mam ochote krzyczeć masakra po prostu

Dziewczyny mąż chętnie zostanie z małym tu problemu. Muszę się tylko jakoś zorganizować. Myślę że brakuje mi tej swobody wyjścia z której kiedyś nie korzystałam.. Szpital, macierzyństwo i hormony zmieniają punkt widzenia chyba :p co do kosmetyczki to pazurki chce sobie zrobić bo już od dobrych 8 miesięcy nic z nimi nie robiłam :-/
Dzisiaj jest u mnie bratanica a konkretnie u Filipa. Prezenty przywiozła. Mały jej sie tak podoba że nawet ze mną sama na plac nie chce iść :p dzięki za wsparcie.
Wiecie ostatnio w gazecie dla mam był list od czytelniczki że właśnie na takim forum poznała fajne kobietki i się zaprzyjaźniły. Przeszły potem nawet na portale społecznościowe :p

Magdalena moja ciocia 10 lat temu korzystała z takiego forum jak urodziła pierwsze dziecko, pare z nich się dalej przyjaźni i dwa razy w roku widuja [emoji1] mika mnie też już boli jak cholera chwilami.. Wczoraj o 24 mąż nie mógł się nadziwić co mały wyprawia, dawał taki koncert, a mi prawie łzy leciały [emoji38]

[emoji173]

Gosiek to my razem jak na szpilkach bo ja juz tez termi i cisza.
Mika moja jak sie wierci to wczoraj az mi ktg przerywalo hehe teraz to jak sie wygnie to pol brzucha wystaje hehe takie wielkie dzieciee
Ja juz trace nadzieje ze moje dziecko samo wyjdzie. My z mezem nie mamy szczescia na wszystko musimy zawsze dłuugo oczekiwac wiec pewnie i tym razem ona sama nie wyjdzie. Wolalabym zeby chociaz wywolywanie cos dalo bo nie chce cc :(
Eh te dzieci niby mowią jak weszlo to wyjdzie ale nie takie chetne do wychodzenia[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, nie nadążę Was czytać. Niby córeczka jest spoko grzeczna je, śpi, robi kupki ale i tak cieżko sie wyrobić ze wszystkim. Mojej dwulatce teraz muszę więcej czasu poświecić. Teraz z mężem sie śmiejemy ze jak mieliśmy jedno dziecko to robiliśmy cyrki i cieżko nam sie było ogarnąć, a teraz przy dwójce dopiero sie zaczęło ;-). Jedno dziecko to był pikus ;-).
Za dziewczyny przed porodem trzymam kciuki, a z tymi juz rozpakowanymi łącze sie w radości, bólu i smutku ;-). Początki nie są łatwe. Mnie dopadły okropne bóle sutków przy karmieniu. Do tego dzisiaj byłam u lekarza i okazuje sie ze Lenka spadła z wagi. W sobotę jak wychodziłam ze szpitala ważyła 3700 a dzisiaj 3630. Muszę ja jeszcze więcej karmić.
JAKI LAKTATOR POLECACIE ???
Pilnie muszę kupić. Mam avent ręczny ale chyba chce jakiś elektryczny aby szybciej szło. Proszę, napiszcie cos o swoich laktatorach :-)

Ja mam Lovi elektryczny, nie wiem czy działa bo nie miałam okazji go wypróbować. Polecała go położna, mówiła, że w poradni laktacyjnej takie mają i dobra promocja była to wzięłam.
Ja nadal czekam na moją córeczkę, termin mam na 27.08. Mam skierowanie na patologię ciąży i mam się tam zgłosić 25.08... Nadal mam mętlik w głowie co do rozwiązania. Ze względu na małopłytkowość w jednym miejscu mówią, że tylko cc bo dziecko tez może mieć małopłytkowość (czego raczej nie da się sprawdzić) i podczas przechodzenia przez kanał rodny może dojść do wylewów u małej. Z drugiej strony inni ginekolodzy twierdzą, że absolutnie to nie jest wskazanie do cc i straszą znieczuleniem ogólnym, bo żeby nie było kolorowo, taka ilość płytek jest przeciwwskazaniem do znieczulenia miejscowego... No i tak sobie siedzę i nie wiem co robić... Już bym chciała być po...

reklama
Ostatnio miałam 76 tys, dostałam steryd w szpitalu i wzrosło do 97. W zeszłym tyg znów spadło do 85, jutro kolejny raz idę oddać krew

Do góry