reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
No masakra :( zaczęłam się jeszcze bardziej denerwować teraz.. Pomyślcie sama to jakas masakra. Ja się zastanawiałam dlaczego dużo kobiet tutaj woli cesarke, teraz już rozumiem i gdybym wiedziała chyba też bym się zdecydowała [emoji21]

[emoji173]

:-) :)Mika06 - ilośc mleka nie zależy od wielkości piersi :wink: także spokojnie, nie masz się czym martwić.
jednym rosną, innym nie rosną, a I tak karmią rok I dłużej.

Mayumi - a co na to m? panowie zazwyczja lubią większe piersi :wink:
mi tam zawsze rosną, więc już się przyzwyczaiłam. przed ciążami miałam B, a potem to już różnie, az do H.
treba się na pewno w dobre staniki zaopatrzyć. niestety ciąże I karmienia masakrują piersi... też bardzo żałuję że nie mam już takich ładnych I jędrnych jak kiedyś...

sierpniowka - tragedia z tą angielską służbą zdrowia... :sad::sad::sad:
strasznie współczuję.. ja bym się bała rodzic za granicą, szczególnie własnie w anglii, bo tam się najmniej przyjmują.
moja siositra rodziła w hiszpanii rok temu I bardzo dobrze wspomina, jakoś się tam przejmowali I wszystko było ok.

jaspis - jeszcze troche masz do terminu :wink: tak jak ja. też się już nie mogę doczekać, ale trzeba cierpliwie czekać.
moje dzieci się specjalnie nie spieszyły na świat, więc na pewno do terminu donoszę (tak stawiam :wink:)
mam tylko nadzieję, że nie urodzę we wrześniu....
I jednak mały zdecyduje się wyjść sam.

my wczoraj zaliczyliśmy wesele naszych przyjaciół :-) :) było bardzo fajnie.
dużo nie skakałam, bo ani sił nie mam, ani nie chciałam wyskakać małego na tym weselu :wink:
poza tym ostatnie 2 tygodnie skupiliśmy się na przemeblowaniu mieszkania I przygotowaniach, bo dzieci były u dziadków. w końcu torbę przygotowałam, ubranka, fotelik, wózek uprałam. łóżeczko bratowa mi przywiozła, chociaż jeszcze nie złożone, ale to m zrobi jak będę w spzotalu dopiero, nie będę sobie wcześniej mieszkania zastawiać. no I wyprawkę szkolną I przedszkolną musiałam już przygotować.

Dominika to miałaś ostatnio dużo wrażeń ;)
Dziewczyny leci coś ze mnie jak budyń waniliowy ze śluzem, niby nie dużo, najwięcej rano do 11 potem tylko plemienia...no i miednica boli jeszcze bardziej niż zwykle, może jutro na wizycie się okaże że coś się dzieje już tak bym chciała :D

U mnie też cisza... jutro wizyta. Chce usłyszeć ze to już i za chwilę...!
Nie mam ani boli ani nic, szlag mnie trafia wrrr!!! jak tak dalej pójdzie to wrzesien. Od 30 tyg C na podtrzymaniu a teraz bez leków i cisza...

Sierpniowka o matko biedna jestes to jest najgorsze jak nie mozna po ludzku do lekarza sie dostac. Nie rozumiem tego. Ale racja jak co uprzyj sie wez juz rzeczy i jedz do swojego z nimi mysle trzeba ostro i stanowczo. Niech cie do cholery zbadaja chociaz

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

No masakra :( zaczęłam się jeszcze bardziej denerwować teraz.. Pomyślcie sama to jakas masakra. Ja się zastanawiałam dlaczego dużo kobiet tutaj woli cesarke, teraz już rozumiem i gdybym wiedziała chyba też bym się zdecydowała
emoji21.png

emoji173.png

Sierpniówka,
to beznadziejnie, tam jest :( . Faktycznie lepiej już wtedy cesarkę i wiesz na czym stoisz. Skąd masz wiedzieć kiedy się zacznie i czy teraz się nic nie dzieje :/ Normalnie ręce opadają jak się czyta co piszesz.

Dominika, mój lubi normalne chyba jak miałam chociaż jak mam większe pod czas okresu to zadowolony, a teraz to mu wszystko jedno chyba jakie mam, bo są dla dziecka. Mam też te piersi już gorsze po karmieniu poprzednim.a teraz nawet moje dziecko mi powiedziało, że mi opadły :/
Dominika ale Ty się narobisz przy Tych dzieciach. Podziwiam jak ktoś jeszcze ma więcej dzieci i daje radę to wszystko ogarnąć i wytrzymał po raz trzeci ciaże.. Do tego wyprwkę do szkoły. Przeraża mnie to wszystko. Póki co ja tylko na etapie przedszkola jestem.

Bo mi tak na dobrą sprawę na razie tylko pełniejsze się zrobiły, staniki noszę te same co przed ciążą i tak się zastanawiam czy mogą mnie zaskoczyć i się jakoś mocno powiększyć po porodzie.

Mika, pełniejsze tak zrobiły się, ale ogólnie tak jak by mi się naciągnęły. Wiem że poprzedniej ciąży to mi sflaczały okropnie, później trochę smarowania pomogły i ćwiczenia. Nigdy jednak już nie miałam takich jak były kiedyś :(

Mayumi, niestety piersi po ciąży nigdy nie będą takie same, zawsze można kupić ładny stanik ;) ciąża jest niszcząca dla ciała ale ćwiczenia mogą dużo pomóc :)

Dominika to Dania i miałam nadzieję, że jest tutaj troszkę lepiej. Widzicie same jak ja mam się nie denerwować?! Trochę mi przeszło ale podbrzusze dalej boli, brzuch napięty od wczoraj ale najbardziej martwi mnie ta krew. Zresztą ja nie powinnam się tłumaczyć tylko cholera jasna powinni mnie zbadać! Trzymajcie mocno za mnie kciuki bo boję się bardziej niż wcześniej teraz [emoji21]

[emoji173]

reklama
sierpniówka - a, to pomyliłam. to o danii nic specjalnie nie wiem. własnie o anglii słysząłam, zę się nie przejmują kobietą w ciąży, w sensie jak ciąża zagrożona, to nie podtrzymują, tylko zostawiają naturze I jak końcówka to też nic wcześniej nie interweniują zanim się nie zacznie.
ale to pewnie też nie można generalizować, że wszędzie tak samo.
trzymam kciuki!

Mayumi - dobze że tą końcówkę mam na wakacje, bo nie trzeba już wozić dzieci, wstawać punkt 6 rano, robić kanapek itp..
wyprawka w przedszkolu to w większości przedszkole kupuje. ja to jakieś drobiazgi, typu szczoteczka I pasta, fartuszek do malowania, itp... no, ale trzeba było to pokompletować.
do szkoły też niewiele, bo 1 książkę do angielskiego I 1 książkę do matematyki, taką dodatkową, resztę szkoła załatwia, plecak jeszcze musiałam mu kupić, prawie wszystko przez internet.
no I jeszcze mundurki. ale ten sklepik z mundurkami w szkole dopiero jakoś teraz będzie otwarty. może m z nimi pojedzie, albo jeszcze dam radę.

Do góry