reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny współczuję , że czekacie jeszcze takie obolałe :*

My czekamy na położna. Ciekawe co powie.

Dzieczyny ma któraś z was tule? Chcemy kupić z mężem. I jeszcze podpowiedzcie jakieś gadżety fajne dla dzieci :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Współczuję. Najgorsze to czekanie i niewiedza kiedy się to zacznie wszystko. Sierpniówka daj później znać co i jak. Bo pewnie już pojechałaś sprawdzić. Może Cię już zostawią. Trzymam kciuki.

A ja mam nadzieję odpocząć w końcu i posprzątać mieszkanie. Po cc czuję się już w miarę. Brzuch opada ale nadal jeszcze jest mimo, że ważę już 10 kg mniej. Jestem jednak czasami taka zła, podenerwowana, wkurza mnie że nie mogę normalnych staników ubrać, tylko musze rozmiar D nosić i czuję się okropnie z takimi cycami (zawsze miałam kompleksy i starałam się nie tyć bo one mi zawsze tyją i robią się ogromne wtedy. Do tego bolą mnie. A raczej mam taki dziwne uczucie i po odciąganiu i po karmieniu jej. Przed spaniem mi zjadła z jednej a z drugiej już nie bo zasneła to mi się leje z niej. Odciągać mi się czasami nie chce. Gdziekolwiek mam wyjść to mnie trafia bo nie wiem co mam ubrać aby tych cyców nie było widać :/ i żeby zdążyć odciągnąć albo żeby ona zdążyła zjeść. Serio tak mnie wkurzają jak je widzę przed sobą.. ze czasami nie mam ochoty nigdzie iść.
Córeczka nawet grzeczna, tez przesypia tak 3-4 godziny, przed spaniem nocnym jest bardziej aktywna, ale później dłużej śpi.
Ja czasami odciągam ten pokarm laktatorem bo ona mi nie dojada z piersi. Tyle, ze długo to idzie i chyba przez 30 minut odciągnę tylko 60 ml z dwóch piersi. Później kapie dalej pokarm oczywiście, ale mi się nie chce dłużej odciągać no i nie chce mieć nawału.

Sierpniowka pisz co i jak bo wiesz ja tez czekam tylko ze u mnie wlasnie nic takiego sie nie dzieje co u Ciebie wiec bedziesz pewnie szybciej. Kurde ile mozna czekac.. nie dosc ze strach to jeszcze niewiadoma ale te dzieci nas stresuja od poczatku juz hehe

A wczoraj bylam na grilu i byla mała Maja 15mcy ale brojek mama jej nawet na chwile nie migla usiasc bo mała biegała co chwile gdzieś hehe ale taka już słodka ze i tak zazdroscilam kurcze:p

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z rozmiarem piersi przy laktacji? Tzn kiedy dostałyście pokarmu wasze piersi powiększyły się jakoś drastycznie?

Mika mi się powiększyły. W ciąży też, ale na koniec się zmniejszyły na takie C, Zależy jak mam nie odciągniety. To mam nie dość że duże to strasznie ciężkie.. Miałam B ( w czasie okresu C) teraz mam D :(

Bo mi tak na dobrą sprawę na razie tylko pełniejsze się zrobiły, staniki noszę te same co przed ciążą i tak się zastanawiam czy mogą mnie zaskoczyć i się jakoś mocno powiększyć po porodzie.

Dziewczyny czy wyobrażacie sobie.. Pojechałam tutaj do tego szpitala najbliżej, powiedziałam wszystko i pani na izbie przyjęć podała mi słuchawkę a tam położona.. Ona stwierdziła przez telefon, ze jeśli nie rodze to dzwonić do swojego szpitala! Zadzwoniłam, czekałam 15 minut na połączenie.. W końcu babka odebrała która dukala po angielsku a ja w stresie nie potrafię mówić po duńsku.. Przez telefon stwierdziła, że to normalne i wszystko jest ok, że jak przyjadę i tak mnie nie przyjmą.. Kur.. Mac wyobrażacie sobie?! Ci co twierdzą, że za granicą sa lepsi lekarze to jedyne co teraz myślę, żeby pukneli się w głowę..

[emoji173]

Sierpniówka co za banda imbecyli! Co to porodówka na telefon? na telefon to jest pizza a nie badanie pacjentów itp. Normalnie krew sie gotuje, że tak bagateluzują sprawę! Jak by mi nie przeszło to i tak bym na twoim miejscu pojechała. Niech Ci na piśmie dadzą że cię nie przyjmą i dlaczego :-/ :wściekła/y:

Mam zamiar jechać jeśli dalej tak będzie tylko, że swój szpital mam 80 km stad a jestem wymeczona. Dziwne, że tu mnie nie przyjęli.. Pani zaznaczyła, że jeśli nie rodze mam dzwonić do swojego szpitala. A skąd ja mogę kurna wiedzieć kiedy ?!

[emoji173]

reklama
sierpniówka to jest jakaś masakra...u nas jak przychodzi ciężarna na IP to od razu przyjmują na oddział bez względu na to jakie ma dolegliwości. Sądziłam zawsze że to wkurzające ale już wolę taką nadgorliwość niż olanie jak u Ciebie...jak Ci nie minie to zrób tak jak Magdalena radzi, pojedź i jak nie będą chcieli Cie zbadać to niech dadzą to na piśmie.

Do góry