reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej mam dziewczyny mam trochę intymne pytanie ale się naczytałam i teraz się stresuje. Chodzi o to, że krwawiłam po porodzie mniej niecały tydzień, a teraz to noszę wkładki i mam z kilka kropel jasnej wydzieliny na dobę nic więcej. Obawiam się czy nie zatrzymują mi się jakieś skrzepy tam wewnątrz.

reklama
Aza wiesz co kochana może zadzwoń do ginekologa? Wydaje mi się , że to trochę krótko. Ja jestem tydzień po cc I leci sporo czasem ...

Dziewczyny trzymam kciuki za Was :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Magdalena cieszę się że już w domku ja byłam tydzień w szpitalu i już mnie wszystko bolało miałam dość wtedy pomyślałam o Tobie i tak było mi szkoda Was.

Ja nie wiem dlaczego ale nogi mam tak opuchnięte w ciąży zero puchnięcia a teraz masakra.
Co do dreszczy po porodzie też miałam to dlatego że był duży ubytek krwi podczas operacji.
Mały super ładnie pije z piersi pięknie śpi. Urodził się w 38 tyg i tak po skórze można powiedzieć że lekki wcześniaczek a z drugiej strony powiedziano że przetarty jak przenoszony a skórę dostał 9,99 punktów w skali ap.
Ogólnie miałam wyjść w czwartek 11.08 do domu ale noc wcześniej mały tak zaczął szaleć tętno mu skakało z 120 na 180 następnie 200 potem 60 masakra jakaś i tak było wieczorem w nocy i rano na ktg i podjęli decyzje o cc mały się męczył biedny. Oki skończę później bo dzieci płaczą :) Pozdrawiam

Polcia oby jak najszybciej [emoji1][emoji1] musimy się jakoś trzymać bo już tak mało nas zostało. Jak Was czytam dziewczyny to już bardzo zazdroszczę [emoji2] Azamam nie mam doświadczenia ale też wydaje mi się, że to troszkę za krótko.

[emoji173]

Aza ja tez urodziłam tydzien temu i tez u mnie nie ma dużego krwawienia juz. Tez na wkładce cos nam ale nie tak duzo jak po pierwszym razie.
Położna jak przyjdzie w tyg zapytam sie czy to dobrze bo ostatnio patrzyła to mówiła ze wszystko okay. Ja używam do higieny tamtum rose wiec wydaje mi sie ze wymywa to wszystko z środka dokładnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oh dziewczyny potrzebuje rady! Jak wiecie skurcze, bóle z krzyża i bóle podbrzusza mam często. Od godziny mam naprawdę silny ból krzyża, prysznic nie pomógł, 3 razy czułam takie z podbrzusza ale skurczy brak.. Co trochę czuje dretwienie w udzie i łydce ale to już mi się zdarzało. Co myślicie? może jestem przewrazliwiona bo chciałabym żeby to było już? Sama nie wiem.. Boli cholernie [emoji26]

[emoji173]

Dodam że cały dzień mam twardy brzuch i nie ustaje.

[emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja miałam bóle kręgosłupa i ból jak na okres tylko się nasilał a szczególnie po kąpieli. Nachodził falami. Może jak cholernie boli to warto skonsultować z lekarzem? W moim przypadku dobrze że pojechałam do szpitala ani za wcześnie ani za późno, bo już miałam gęste zielone wody :-/ no i dobrze że podjęli szybka decyzję. A swoją drogą co do skurczy to pytałam kogo się da czy to aby tak skurcz wygląda :p teraz już bym wiedziała.
Co do krwawienia to ja jestem 2 tyg po cc i raz więcej jest na podpasce a raz mniej. Też trochę na początku się bałam ale przy karmieniu jest więcej przy obkurczaniu się macicy więc już jestem spokojna.
Anezram miło, że o nas pomyślałaś;-) szpital to nic miłego, wrogowi nie życzę pobytu a już takiego co się przedłuża. wnioskuję, że u Was wszystko Oki? Zdrówka życzę oczywiście i gratulacje ;-)

reklama
sierpniówka jak są bóle z kręgosłupa, to można nie zauważyć tych z brzucha, bo są dużo silniejsze. Taki stały ból to chyba nie skurcz, bo pamiętam z pierwszego porodu, że one najpierw falami przychodzą, dopiero potem jest to już stały, tępy ból jak skurcze są częste, że nie wiadomo kiedy jeden się kończy a kiedy drugi zaczyna. Ale to tylko gdybania na podstawie moich doświadczeń. Niemniej jednak uważam, że warto udać się na IP (nawet tam u was) jeżeli ten ból nie minie. Trzymaj się!
Aha, pamiętam, że ten ból u mnie też promieniował.

MagdalenaT pamiętam że w ciąży ciebie tez często głowa bolała, czy po porodzie ból minął??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry