reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Nie strasz mamakulka, ze przed porodem taki power bo ja od 2 dni mam taki [emoji38] wcześniej nawet wyrzucenie śmieci było okropna aktywnością. Mój mógłby jeszcze trochę posiedzieć [emoji1]

[emoji173]

Ja właśnie obcielam, opilowalam i pomalowalam paznokcie u nóg! Jestem z siebie dumna [emoji1][emoji1]

[emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A który masz tydzień? Ja to już się doczekać nie mogę ale sierpniowka chce być więc mam nadzieję , że jeszcze tydzień i juz. Mogę iść rodzic :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Troche poszukalam i znalazłam :-)

Nie ma żadnych ograniczeń, jeśli chodzi o współżycie w czasie fizjologicznej, normalnie przebiegającej ciąży. Nawet niewielkie rozwarcie szyjki macicy nie stanowi zagrożenia. Nie ma też żadnej magicznej daty, po której nie wolno uprawiać seksu w ciąży. Jedyne przeciwwskazania do współżycia to krwawienia z dróg rodnych. Dziecko jest chronione pęcherzem płodowym i płynem owodniowym, więc nic mu się nie stanie. Seks może za to nieco przyspieszyć wystąpienie czynności skurczowej i poród, może więc być przyjemną formą "domowej indukcji porodu"

Ja nawet spotkałam się z opinią, że od 38 dobrze jest wspolzyc także bierzcie się do roboty [emoji38] 36+3 dopiero, termin mamy na 24 ale położona też stwierdziła, że wyjdzie wcześniej. Niech chociaż wytrzyma do sierpnia

[emoji173]

Mój brzuszek nie jest taki duży więc jakoś dałam radę [emoji1] od momentu jak się obniżył dużo łatwiej mi się schylac i zadyszka zniknęła [emoji1] nie powinno się mieć ale w szpitalu mówią, że normalny lakier to nie problem bo może położona zmyc jak będzie potrzeba. Puchną mi tak nogi, że jedyne buty jakie noszę to klapki 2 rozmiary większe więc jakoś te paznokcie muszą wyglądać [emoji1][emoji1]

[emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moj sie boi, ze mi odejda wody albo wywola skurcze, umowilismy sie na dzien przed cesarka zeby przed pologiem chociaz raz :D jesli chodzi o paznokcie u mnie maja byc zmyte ale mysle, ze jak u rak zmyje to nog sie nie beda czepiac

Ja u rąk nie maluje żeby były nie odbarwione a u stóp jak najbardziej :)

Dobra to ja zaraz męża powiadomie o próbach :D

Dzisiaj rano podjęłam się depilacji strategicznych miejscowek. Tak się zacielam, że krwawilam jakby mi ktoś gardło poderznal! Mąż musiał mi pomóc się ogarnąć haha a taka byłam z siebie dumna, że udało mi się fajnie to wykonac . Buu :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

A mój M wpadł rano ma pomysl, ze się wybierzemy na wycieczkę do Torunia. Pogoda zapowiadala sie fajnie (słońce za chmurkami) wiec pojechaliśmy. Sporo czasu w samochodzie, później sporo chodzenia, ale byl tez czas na takie przyjemności jak pyszne lody naturalne:)
Tak jak niektóre z Was pisaly mam jakies dobre dni ostatnio. Mniej zmęczona jestem, więcej energii, aż sama sie dziwie!
Dziewczyny, które sa w szpitalu - trzymam za Was kciuki. Taki pobyt to nic przyjemnego, ale jesteście pod opieka i niech wizja przytulenia juz niedługo waszych Maluszkow dodaje Wam sil.
Mój M stwierdził, ze dzisiejsza wycieczka fajna, ale juz z tym koniec bo martwi sie, ze zacznę rodzic gdzies w trasie;)

reklama
Współżyc jak najbardziej! Jedynie to jak czop odchodzi to lepiej już nie.

Ahh a ja znowu ta infekcje to już 3 w tej ciąży... Dobrze ze jeszcze mam leki

Do góry