reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Aza moze mała sie jeszcze odwinie, cholera wie co zrobic, bo musieli by Ci podać oxy na rozwiniecie skurczy a jednak to jest 36tyd. Podejrzewam ze w 38 by sie nie zastanawiali.!spokojnie czekaj na dalszy rozwój i nas informuj;-) ja pracuje cała ciąże, do czerwca normalnie 8h teraz jestem w pracy codziennie 2h a ze koniec
miesiąca to nawet więcej, ponieważ to rodzinna firma jestem odpowiedzialna za wiele rzeczy i nie ma mnie kto zastąpić;-/ mysle ze nawet jak mała bedzie na świecie nie bedzie mi dane siedzenie w domu:-( po 2tyd na pewno wrócę do takiego trybu jak teraz. Moze więcej pracy bede robic w domu. Jak nocka dziewczyny? Ja znowu spanikowana, wieczorem dostalam biegunki, miałam kilka skurczy, ale poszłam spac i przeszło;-)

reklama
Aza przykro mi. Wiem co czujesz, ja w szpitalu nie daje rady wiec mnie to przeraża co piszesz trochę, ale pociesz się tym, że może wyjdziesz z Tosienka :)

Po porodzie u mnie w szpitalu mąż może ze mną "mieszkac" te 3 doby wiec juz się czuje lepiej.

Ja mam stopę spuchnieta prawa cały czas. Generalnie nic nie pomoga ale nic nie zrobię. Zglaszalam, może chlodzę , masuje itp. A nic nie daje wiec czekam na poród.

Dziewczyny drugi dzień z rzędu obudził mnie bol brzucha. Nie taki jak na miesiączkę ale skurcz taki bolesny dziwny. Do tego wczoraj cały dzień mi brzuch twardnial. Myślicie , że coś kombinuje ten mój brzuch?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

agata podziwiam, ja bym nie dala rady :o ale przynajmniej z obiegu nie wypadniesz i nie bedziesz miala poczucia, ze jedyne co robisz to bycie mama 24/7 troche zazdroszcze tej namiastki normalnego zycia

ja cala noc przespalam tzn jakies 5h w srodku co jest super wynikiem nawet na siku nie wstawalam, moj mnie szturchal ze chrapie to tylko boczek zmienialam i dalej kima :D

mamakulka ciezko stwierdzic ja mam wiecznie twardy i tez mnie potrafil budzic a nic jak widac wiekszego z tego nie wynika ale w sumie kazda inna moze i sie cos rusza :)

Aza bądź silna! Czekamy na dalsze wieści i trzymam kciuki. Mamakulka mnie dziś też obudził okropny ból jak na miesiączkę [emoji38] wczoraj miałam zasypiac, a dostałam takiego cholernego bólu w lewym biodrze potem zaczęło mi wszystko cierpnac włącznie z udami az się wystraszylam [emoji32] ale jakoś zasnąłam..

[emoji173]

U mnie nocka jak zwykle...kilka razy siusiu z tym że nie śpię już od 4:45. Mąż do pracy a ja pisałam pytania do położnej bo na 9 mam ktg a potem jeszcze z nią spotkanie. A potem postanowiłam poczytać. Chce się z recenzją uporać a książka świetna. Jakby któraś chciała lekki, zabawny kryminał z babską przyjaźnią w tle i macierzyństwem w pigułce i na wesoło to polecam "Trupa na trzepaku" :-)

Jestem od wczoraj już w domu, komfort niesamowity, choć powiem wam szczerze, że ten szpital jest bardzo przyjazny ciężarnym, bez porównania z innym w którym rodziłam córkę. Wszyscy mili, życzliwi, pomocni, uśmiechnięci. A oddział położniczy jest jeszcze fajniejszy :)Na odchodnym KTG miałam już skurcz 99 ale to może ze stresu bo szyjka trzyma i na razie nie zanosi się na nic:) Zrobili mi znowu usg z przepływami i wszystko ok, także jak to powiedzieli puszczają mnie z czystym sumieniem.
Podobało mi się również, że zabrali z naszej sali dziewczynę, od razu po usg potwierdzającym poronienie, ja niestety nie miałam takiego komfortu i leżałam z ciężarną, gdzie non stop słuchano serduszka dziecka :/
Poznałam świetne dziewczyny, jedna bidulka tydzień po terminie, zero jakiejkolwiek akcji porodowej, najpierw zrobili jej jakiś test oxy, potem wsadzili cewnik, potem wielka dawka oxytoxyny i nic. Zakończyło się cc. Mam nadzieję, że już tuli swojego synka :)
Aza trzymaj się. Na sali mieliśmy dziewczynę u której podczas pierwszego porodu okazało się, że dziecko jest owinięte czterokrotnie pępowiną wokół szyi i 3 razy wokół brzuszka. W 5 minut zrobili jej cc.
Basia i inne dziewczyny ze skurczami dawajcie znać co u was :)
Jak zobaczyłam maluszki naszych byłych współlokatorek aż łezka w oku zakręciła się i zachciało się mieć swojego przy sobie. Ale za tydzień mniej więcej o tej godzinie Filipek będzie z nami :)
Pozdrawiam.

Ahh współczuję, ale niestety niektóre szpitale tak działają.... Zamiast wytłumaczyć dlaczego tak robimy i uspokoić... To tylko.zdawkowo.

Jejku też bym chciała już urodzić... Może i będę niewyspana, ale wrócę do formy...Bo foka już ledwo się toczy ;-)

Aza kciukji zaciśnięte, niech tam się dobrze Tobą opiekują :)

Ja nie pracuję :)Pytałam tylko czy Agata pracuje :) Ja na zwolnieniu od maja.

Nocka standard, dużo wstawania i twardnienia ale już się do tego przyzwyczaiłam :) Dziś z synem robimy jagodzianki :) Dobrego dnia dziewczyny!

Hej dziewczęta skurcze się wyciszyly nocka w miarę ładnie przespana. Wybudzam się za każdym razem jak chce się przewrócić na drugi bok ale potem znowu kima [emoji3]
Papercut mój m też mówi że strasznie chrapie ale kazałam mu mnie nie budzić bo i tak wystarczająco dużo razy się budzę w nocy więc niech nie tyka bo będzie źle[emoji39][emoji39]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po badaniu, szyjka gładka i 2cm rozwarcia i regularne skurcze, chcą żeby Niunia jeszcze tydzień posiedziala w brzuchu, więc coś mi tam dadzą.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry